صفر تا صد اصول مراقبت و پرورش گیاه شمعی در آپارتمان

تهران (پانا) - گیاه شمعی از گیاهانی است که شکل منحصر به فردی دارد و این گیاه همانند ستاره است که دانستن اطلاعات این گیاه کمک می‌کند تا شما از آن آسان‌تر مراقبت کنید.

کد مطلب: ۱۲۷۸۸۱۹
لینک کوتاه کپی شد
صفر تا صد اصول مراقبت و پرورش گیاه شمعی در آپارتمان

به گزارش نمناک، گیاه شمعی جزء گیاهانی است که دارای ویژگی‌های منحصربه فرد می‌باشد. این گیاه معمولا دارای برگ‌ها و گل‌های متراکم و شلوغ است. برگ‌های آن معمولا حالت دار و فرخورده می باشد و رنگ‌های آن سفید و سبز است که گاهی اوقات براق و گاهی اوقات نیز مات هستند. گل‌های این گیاه شبیه به ستاره است.

این گیاه برای پرورش در محیط خانه مناسب است و می‌توان آن را در گلدان‌های آویز نیز قرار داد. کافی است که کمی صبور باشید و توجه کافی را به این گیاه مبذول داشته باشید تا نوع سالمی از این گیاه را در خانه پرورش دهید. در این قسمت اطلاعات بیشتری را در مورد مراقبت از این گیاه به شما آموزش می‌دهیم.

معرفی بیشتر گیاه شمعی

این گیاه به ناحیه غرب هند مربوط می‌شود. انواع مختلف این گیاه دارای برگ‌های ضخیم می‌باشند. دانستن ویژگی‌های بیشتر از گیاه شمعی باعث می‌شود که مراقبت بهتری از آن داشته باشید. این گیاهان به گل ارکیده، گیاه مار و زبرا شباهت زیادی دارند. رشد این گیاه نیز نسبتا آرام است و می‌توان با توجه کمی، بهترین نوع آن را به دست آورد.

- خاک مناسب

بهتر است که از خاک وحشی آفریقایی و یا خاک گلدان ارکیده برای این گیاه استفاده کنید و همچنین می توانید مقداری شن را برای زهکشی بهتر به خاک اضافه کنید تا باعث شود که جریان هوای بهتری به گیاه برسد. نکته کلیدی در مورد خاک گلدان این است که سبک باشد و زهکشی مناسبی داشته باشد.

رطوبت خاک نیز یکی دیگر از نکات مهم می باشد. اگر در منطقه ای زندگی می کنید که آب و هوای شرجی دارد، از خاکی استفاده کنید که مطمئن باشید زودتر از انواع دیگر خاک ها خشک می شود و زهکشی آن عالی است و همچنین اگر هوای منطقه شما خشک است، از خاکی استفاده کنید که رطوبت را در خود نگه دارد و کند تر خشک می شود.

انتخاب گلدان مناسب

گیاه شمعی در گلدان های آویز می توانند تمام زیبایی های خود را نشان دهند. مطمئن باشید که گلدان بیش از حد برای گیاه بزرگ نباشد زیرا این گیاه ترجیح می دهد که حالتی متراکم به خود بگیرد. گلدان های با سایز کوچک برای این گیاه مناسب تر است زیرا سرعت رشد آن متعادل تر می شود و زودتر خشک می شود و در نتیجه احتمال پوسیدگی و یا گندیدن ریشه کاهش پیدا می کند.

هرگاه دیدید که بخش بیشتری از گیاه از گلدان بیرون زده است، موقع تعویض گلدان است.

- نور

این گیاه به گونه ای نشان می دهد که بیشتر افراد فکر می کنند محیط مناسب برای رشد آن، محیطی است که نور نسبتا کمی داشته باشد اما این گونه نیست. گیاه شمعی در محیط کم نور رشد کافی ندارد و شکوفه‌های آن بیرون نمی‌زنند تا اینکه نور کافی و غیر مستقیم را دریافت کنند.

بهترین مکان برای قرار دادن این گلدان جایی است که نور را از قسمت جنوبی و یا غربی دریافت کند. این دو محیط معمولا روشنی کامل دارند. این گیاه توانایی زیادی در برابر نور مستقیم را ندارند و نور بیش از حد زیاد و مستقیم باعث سوختن برگ و گل این گیاه می‌شود.

- دما

این گیاهان معمولا از گرمای مداوم و نسبی هوا در محیط داخل خانه لذت می‌برند و در نتیجه به یک گیاه مناسب و پرطرفدار برای محیط داخل خانه تبدیل شده اند.

گیاه شمعی دمای ۲۱ درجه سانتیگراد را درطول روز ترجیح می دهد و شب ها نیز می تواند تا دمای ۱۶ تا ۱۸ درجه را نیز تحمل کند.

- رطوبت

این گیاهان نسبت به گیاهان خانگی دیگر نیاز به رطوبت بیشتری دارد. سطح رطوبت ۴۰ تا ۶۰ درصد برای این گیاه ایده آل است که با رطوبت بین ۱۰ تا ۳۰ درصد هم می تواند شرایط خوبی داشته باشد.

اگر می خواهید که سطح رطوبت داخل خانه را افزایش دهید، می‌توانید از دستگاه های بخور استفاده کنید تا یک ظرف آب را همیشه در کنار گلدان قرار دهید.

- آب دادن

گیاه شمعی تقاضای زیادی برای آب دادن ندارد. زمانی که این گیاه در فصل بهار و تابستان در مرحله رشد خود می باشد، باید صبر کنیم که قبل از آب دادن خشک شده باشد و در طول ماه های خنک تر که گیاه شمعی در حال استراحت است، باید میزان آب دادن را کاهش دهیم.

گیاه را تا جایی آب بدهید که آب اضافه آن از گلدان بیرون بزند و مطمئن شوید که آب بیش از ۱۵ دقیقه در گیاه باقی نمانده باشد.

- کود گیاهی

گیاه شمعی نیاز به کود گیاهی زیادی ندارد و همین میزان کم از کود را نیز باید در اواسط فصل بهار و ادامه آن را در فصل تابستان به گیاه داد.

هرگز نباید هنگام شکوفه دادن یا در مرحله استراحت به گیاه کود بدهید و در نتیجه هرگز در فصل پاییز و زمستان به آن کود ندهید. کود گیاهی شما نیز باید محلول در آب و متعادل باشد.

این نکته را به یاد داشته باشید که کود دادن بیش از حد برای گیاه شمعی مضرتر از کود دادن کمتر از حد نیاز است. اگر بیش از حد به گیاه کود داده باشید با نشانه‌هایی از جمله: خشک شدن، شکنندگی برگ‌ها، برگ‌های جدید ریز، قرمز شدن و خشک شدن سر برگ ها و رگه‌های سفید در سطح خاک مواجه می شوید.

- قلمه زدن

قابل اعتمادترین روش برای قلمه زدن این است که برش را از ساقه انجام دهیم. برای این کار از قیچی های تمیز و تیز استفاده کنید و بخشی از نوک سافه را به صورت زاویه دار برش دهید و حداقل یک جفت برگ را نیز جدا کنید و چنانچه در نمناک گفته شده است انتهای قسمت بریده شده را در آب قرار دهید و حتما برگ های زیرین آن را نیز بکنید.

- عوض کردن گلدان

این گیاه را باید در صورت زیاد کود خوردن و آسیب دیدن و یا بزرگ شدن و انبوه شدن بیش از حد، در گلدان جدید قرار دهید که در این هنگام باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:

گلدان شما هرچه سریع تر بعد از آب دادن خشک شود.

ترکیبات داخل گلدان متراکم شده باشد، همزمان با اینکه به ریشه‌ها هوا برسد.

این کار را در بهار و یا اواسط زمستان انجام دهید.

- آفات و مشکلات گیاه شمعی

به صورت کلی باید بگوییم که آفات رایج گیاه شمعی شامل شته، کنه تارعنکبوتی و شپشک آرد آلود است.

نکته قابل توجه دیگر در مورد مشکلات گیاه شمعی بیماری‌های قارچی است که برای جلوگیری از شیوع آن باید در طول شب از خیس و مرطوب باقی ماندن زیاد گیاه جلوگیری کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار