اصغر باقرزاده:
روند تولید، ترویج و کاربرد دانش در تعلیم و تربیت باید با تحولات بازار کار متناسبسازی شود
«هفته مشاغل» فرصت مغتنمی برای اجرای برنامههای تبیینی، ترویجی و آموزشی درخصوص معرفی مشاغل است
تهران (پانا) - سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی بهمناسبت برگزاری برنامههای هفته معرفی مشاغل پیامی را صادر کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل معاونت پرورشی و فرهنگی، متن پیام اصغر باقرزاده به این شرح است:
«براساس چشمانداز مندرج در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان میثاق ملی در نظام تعلیم و تربیت، مدرسه جلوهای از تحقق مراتب حیات طیبه، کانون عرضه خدمات و فرصتهای تعلیم و تربیت است.
لذا با توجه به چشمانداز مذکور، کلیه فعالیتها، تجارب تربیتی و مهارتی طراحیشده در مدرسه باید ناظر بر تکوین و تعالی پیوسته متربیان و کسب شایستگیهایی باشد که آنان را قادر سازد تا آگاهانه و اختیاری مراتب حیات طیبه را در تمام ابعاد و ساحتهای تربیتی محقق سازند.
بدینجهت یکی از کارکردهای مهم وزارت آموزش و پرورش در این راستا، میتواند رشد ساحت تربیت اقتصادی و حرفهای به عنوان بخشی از جریان تربیت رسمی و عمومی و محقق کردن راهکار ۳-۲۱ طراحی و استقرار نظام جامع هدایت تحصیلی و استعدادیابی به منظور هدایت دانش آموزان به سوی رشته ها، حِرَف و مهارتهای مورد نیاز حال و آینده کشور متناسب با استعدادها، علاقهمندی و توانایی آنان باشد.
از سویی دیگر، روند سریع تغییرات جهان امروز از جمله حوادث همچون فراگیری بیماریهایی همچون کرونا، سبب شده تا مسیر جهتگیری و تصمیمگیری زندگی شغلی در افراد در تمامی کشورها متحول شود. سیر تحولات به گونهای است که براساس پیشبینیهای آیندهنگرانه در خصوص ساختار شغلی در آینده، میتوان انتظار داشت خصایص بارزی در مشاغل، چون سرعت گرفتن ایجاد نقشهای جدید در اقتصاد بهویژه در زمینه فناوری، دیجیتالی شدن بازار کار و ضرورت کسب تفکر تحلیلی، خلاقیت و انعطافپذیری هویدا شود و در این میان، فعالان حوزه کار نیز این ضرورت را درک میکنند که ناگزیر هستند، بخش قابل توجهی از ارزش افزوده خود را از طریق ظرفیتهای مجازی و فناورانه کسب کنند.
لذا با توجه به سیر دگرگونیهای اشاره شده، روند تولید، ترویج و کاربرد دانش در نظام تعلیم و تربیت نیز باید با تحولات بازار کار و ماهیت تقاضای شغلی در کشور ما متناسبسازی شود و به تبع آن آیندهسازان ایران اسلامی نیز به عنوان برونداد مهم این نظام باید در این فرایند، با شناخت درست مسیر تحصیلی - شغلی، استعداد، رغبتهای خود و ظرفیتهای شغلی پیش رو، مناسبترین و آگاهانهترین انتخاب در حوزه حرفه و شغل را داشته باشند.
بدین منظور در کنار بسترسازی برای طرحریزی مطلوب مسیر تحصیلی - شغلی دانشآموزان، برگزاری هفته معرفی مشاغل (۷-۱ اردیهشت ماه) فرصت مغتنمی، برای اجرای برنامهها و فعالیتهای تبیینی، ترویجی و آموزشی در خصوص معرفی مشاغل و حرف مختلف در سطوح بومی، ملی و جهانی و ترسیم آینده و دورنمای شغلی دانشآموزان و نیز فرهنگسازی مطلوب در سطح سیاستگذاران، برنامهریزان و مجریان استانی است.
لذا انتظار میرود، تمامی تلاشهای استانی، منطقهای با هدف جریانسازی مناسب و هدفمند در فرصتهای مواجهه حضوری، بستر فضای مجازی و با بهرهگیری از ظرفیت شبکه شاد صورت پذیرد.»
ارسال دیدگاه