سلاجقه: عدم تولید پسماند در دستور کار وزارتخانه‌ها قرار گیرد

تهران (پانا) - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت عدم تولید پسماند باید در دستور کار وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذی‌نفع قرار گیرد و در این زمینه فرهنگ‌سازی شود و طرح‌های تفکیک پسماند از مبداء توسط خانوارها مدنظر قرار گیرد.

کد مطلب: ۱۲۷۱۰۵۲
لینک کوتاه کپی شد
سلاجقه: عدم تولید پسماند در دستور کار وزارتخانه‌ها قرار گیرد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بیست و هشتمین جلسه کارگروه مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان وزارت خانه‌ها و دستگاه‌های مربوطه چهارشنبه ۲۴ فروردین ماه امسال برگزار شد، تاکید کرد: درجلسه کارگروه بعدی وظایف دستگاه‌ها در اجرای قوانین مدیریت پسماند همچون موضوع آلودگی هوا طبق قانون کاملاً احصا شود و نوع عملیات و اقدام‌هایی که قرار است اتفاق بیفتد با میزان اعتبار و محل تامین اعتبار تعیین تا طرح مقدماتی مطابق با برنامه‌های زمان‌بندی نهایی و ابلاغ شود که بتوان در بحث نظارتی به اقدام‌های انجام شده توسط دستگاه‌ها رسیدگی کرد.

سلاجقه با بیان این که وضعیت پسماند کشور در شان نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و امروز بار این تکلیف برعهده ما است و از این به بعد مسئولان اجازه نخواهد داد در محیط زیست، محیط کسب و کار و محیطی که فرزندان ما رشد می‌کنند شاهد همچین شرایطی باشیم، گفت: متاسفانه در حوزه پسماند شبکه‌های غیرقانونی و زیرزمینی در کشور تشکیل شده است و در حال فعالیت هستند که وضعیت مناسبی ندارد و باید ساماندهی شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: عدم تولید پسماند می‌بایست در دستور کار وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذینفع قرار گیرد و در این زمینه فرهنگ‌سازی شود و طرح‌های تفکیک پسماند از مبداء توسط خانوارها مدنظر قرار گیرد.

سلاجقه با اشاره به اینکه سرزمین ما بیش از این توان بحران‌های زیست محیطی را ندارد و می‌بایست به مباحث زیرساخت‌های کشور بپردازیم، افزود: همه ما مطلع هستیم بر منابع آب و خاک کشورمان چه می‌گذرد، شیرابه‌ها با طبیعت چه می‌کنند و چه بیماری‌هایی را تولید می‌کنند و روند تشدید بیماری‌های خطرناک به چه سمت وسویی می‌رود اما متاسفانه منابع آب و خاک و در نهایت تولیدات غذایی را بی‌تفاوت مصرف می‌کنیم و این مباحث را باید جدی بگیریم.ژ

وی به بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانش بنیان دراجرای قوانین مدیریت پسماند تاکید کرد و گفت: بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانش بنیان تکلیفی است که توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شد و این مهم را باید جامه عمل بپوشانیم.

معاون رئیس‌جمهوری، شهرداری مشهد را به عنوان الگویی برای کشور معرفی کرد و گفت: ۷۵ درصد سرمایه کشور دفن می‌شود. با ارزش افزوده‌ای که در شهرداری مشهد اتفاق می‌افتد و رویکرد نوینی که در شهرداری مشهد دنبال می‌شود سرمایه‌گذاران خوبی پای کار آمدند که هم به لحاظ اشتغال‌زایی و هم به لحاظ درآمدزایی برای کشور بسیار ارزنده است و دستگاه‌ها درحوزه پسماند با پیگیری‌ها می‌توانند خودگردان عمل کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه درجلسه بعدی کارگروه مدیریت پسماند گزارش‌دهی توسط دستگاه‌ها تمام شود، خاطرنشان کرد: دربحث اجرای قوانین مدیریت پسماند با توجه به تعهدات و وظایف قانونی دستگاه‌ها باید پاسخگو باشند. آستانه‌های تحمل مردم در خیلی زمینه‌ها از جمله بحران‌های زیست محیطی با مشکل مواجه شده است مردم به نظام اعتقاد دارند مردم پای دولتی ایستادند که شعار مردمی دارد. پس نباید اجازه دهیم مردم کشور اذیت شوند و باید تلاش کنیم که مطالبات مردمی به نحو مطلوب پیگیری شود.

در ابتدای این جلسه مسعود عالیخانی، سرپرست معاونت محیط زیست انسانی با اشاره به این که مدیریت پسماندهای عادی یکی از مهم‌ترین معضلات استان‌های شمالی کشور است، گفت: حداقل ۳ جلسه از ۲۷ جلسه کارگروه مدیریت پسماند در ارتباط با ساماندهی پسماند استان‌های گیلان و مازندران بوده است.

وی عدم توجه به فناوری‌های نوین درچرخه مدیریت پسماند، عدم اجرای تکالیف و وظایف محوله درقانون توسط نهادهای مسئول، در اولویت نبودن مباحث محیط زیست به ویژه ساماندهی پسماندها در بخش‌های شهری، روستایی، پزشکی، صنعتی و کشاورزی و عدم توسعه دفن اصولی برای پسماندهای صنعتی ویژه و کشاورزی را از مهم‌ترین چالش‌های مدیریت پسماند کشور دانست.

حسن پسندیده، دبیر کارگروه ملی مدیریت پسماند و مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست نیز با بیان اینکه روز جهانی «زمین پاک» هرساله مصادف با ۲ اردیبهشت ماه است، به برنامه‌های گسترده هفته «زمین پاک» پرداخت و گفت: شعار امسال روز جهانی «زمین پاک» «سرمایه گذاری در زمین با کاهش پلاستیک» تعیین شده است و نواختن «زنگ زمین پاک»، وظیفه‌مند بودن همه دستگاه‌ها در اجرای قانون پسماند در مصاحبه‌ها و نشست‌های خبری مدیران و کارشناسان محیط زیست، تهیه طرح‌های پوستر و تیزر ملی روز «زمین پاک» از جمله برنامه‌های هفته «زمین پاک» است.

پسندیده تبیین و ادامه برنامه اقدام ملی مسیرسبز- ایران پاک با همکاری تشکل‌های مردمی و مدیران محیط زیست استان‌ها، و همچنین رونمایی از پویش «همراه شو، حساس شو» توسط سازمان هنری رسانه‌ای اوج را از دیگر برنامه‌های هفته «زمین پاک» عنوان کرد.

همچنین در این نشست وزارت خانه‌های کشور، صمت و جهاد کشاورزی به ارائه برنامه‌های جامع اقدام‌های خود پرداختند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار