مهم‌ترین خبر اقتصادی هفته

از تغییر قیمت گوشت تا وضعیت قیمت خوراکی‌ها در ماه مبارک رمضان

تهران (پانا) - شروع اولین هفته کاری کشور به دلیل هم‌زمانی با آغاز ماه مبارک رمضان تا حدودی با تغییر قیمت در اقلام اساسی مواجه شد اما در این میان قیمت گوشت تغییرات قیمتی را تجربه کرد و کالاهای پرمصرف در ماه رمضان مانند زولبیا و بامیه با افزایش قیمت مواجه شد.

کد مطلب: ۱۲۶۸۶۸۴
لینک کوتاه کپی شد
از تغییر قیمت گوشت تا وضعیت قیمت خوراکی‌ها در ماه مبارک رمضان

در اواخر سال ۱۴۰۰ موضوع واگذاری حذف ارز ترجیحی به دولت از سوی مجلس شورای اسلامی یکی از خبرسازترین موضوعات اقتصادی بود که برخی از کارشناسان معتقد بودند با شروع سال ۱۴۰۱ با روند افزایش قیمت در اقلام اساسی مواجه خواهیم شد. با شروع سال ۱۴۰۱ این اتفاق نیافتاد و حتی در مواردی اوج گرانی‌های برخی اقلام روند کاهشی پیدا کرد. یکی از این اقلام اساسی گوشت قرمز بود.

گوشت دیگر گران نمی‌شود

منصور پوریان، رئیس اتحادیه دام سبک در گفت‌وگو با پانا عنوان کرده بود که اوج گرانی گوشت همین بود که تجربه شد و قیمت گوشت بیش از این گران نمی‌شود. وی کاهش تقاضای گوشت را به دوعامل گرانی قبل از شروع سال و شروع فصل گرما نسبت داد و اظهار کرد: «معمولاً هرچه به سمت فصل گرما می‌رویم، مصرف گوشت کاهش دارد اما در بخش تولید، برج اول تا ششم زمان اوج تولید است. بنابراین ما مشکلی که داریم این است که اکنون عرضه دام به‌وفور است اما قیمت‌های دام در این شرایط بالاست. اگرچه قیمت اکنون زیر ۷۰ هزار تومان هم آمده که برای دامدار ضرر است اما کاهش تقاضا و فراوانی گوشت داخل باعث از بین رفتن گوشت‌های داخلی شده و باید برای این موضوع تدبیری شود.»

رئیس اتحادیه دام سبک از واردات ۱۰ هزار تنی گوشت و گوشت‌های داخلی که روی دست دامدار مانده خبر داد و عنوان کرد: «دولت اکنون ۱۰ هزار تن واردات مجوز برای بازار داخل داده است و وقتی این مقدار واردات وجود دارد دیگر از طریق تولید داخل ذخیره‌سازی انجام نمی‌شود پس حجم زیادی از دام داخل در دست دامدار مانده است. بنابراین وزارت جهاد کشاورزی باید برای این حجم زیاد دام مانده برنامه دقیق و کارشناسی را قبول کند. در بودجه ۱۴۰۱ برای خروج دام عوارض تعریف شده است بنابراین به نظر من ما هیچ کمبودی در آینده نخواهیم داشت و اتفاقاً مازادی خواهیم داشت که تولیدکننده را گرفتار خواهد کرد. بازار تأثیر قیمتی‌اش ناشی از تورم بازار است که هرلحظه هر قیمتی را بالا می‌برد و دامدار را دچار تنش می‌کند.»

افزایش قیمت‌ها خودسرانه است

وی با اشاره به اینکه مشکلی برای تأمین گوشت موردنیاز در ماه مبارک رمضان وجود ندارد، گفته بود که در این ماه گوشت به‌وفور وجود دارد که اتفاقاً تولید داخل هم است و درباره وضعیت قیمت گوشت در شرایط حاضر عنوان کرده بود: «وقتی از موضوع گوشت صحبت می‌شود معمولاً فقط بحث گوشت گرم و لاشه‌گوشتی است که در قصابی موجود است درحالی‌که در کنار آن گوشت منجمد را داریم که به‌وفور عرضه می‌شود. اکنون شرکت پشتیبانی امور دام کشور، گوشت گرم بره را باقیمت ۱۱۰ هزار تومان به میادین عرضه کرده و لاشه گوسفندی با قیمت ۱۳۰ هزار تومان ارائه شده است. گوشت منجمد گوسفندی حدود ۱۲۵ هزار تومان است و گوشت گوساله حدود ۱۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است اما در سطوحی از بازار می‌بینیم خودسرانه قیمت‌ها افزایش داشته که اصلاً با بازار مصرف ما و عرضه روزانه تولید گوشت همخوانی ندارد.»

زولبیا و بامیه بین ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان عرضه شد

یکی دیگر از اقلام مهمی که هر سال با شروع ماه مبارک رمضان در سبد مصرفی خانواده‌ها قرار می‌گیرد، زولبیا و بامیه است. علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه قنادان تهران در گفت‌وگو با پانا درباره وضعیت تغییر قیمت این خوراکی نسبت به سال گذشته گفت: «با توجه به افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی برخی از مواد اولیه زولبیا و بامیه، قیمت مصوب ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان برای زولبیا و بامیه در ایام ماه مبارک رمضان است که این قیمت به نسبت افزایش قیمت مواد اولیه چندان بالا نیست.»

کمک دولت برای تأمین شکر موردنیاز زولبیا و بامیه

بهره‌مند این قیمت مصوب شده را در شرایطی عنوان کرد که دولت برای تأمین زولبیا و بامیه ماه مبارک رمضان مقداری شکر اختصاص داده است. وی گفت: «برای تأمین مواد اولیه دولت محترم مقداری شکر اختصاص داده که تعاونی اتحادیه در حال توزیع آن است. مقدار این شکر ۵۰۰ تن است و البته این مقدار نسبت به آنچه مصرف ماهانه واحدهای ما در ماه مبارک رمضان است زیاد نیست. مصرف ماهانه واحدهای قنادی در ماه مبارک رمضان ۶ هزار تن است ولی دولت قول داده باز هم کمک‌هایی داشته باشد. این مقدار ۵۰۰ تن شکر در حال توزیع است.»

در هفته‌ای که گذشت دولت اعلام کرد که اجرای حذف ترجیحی از اقلام اساسی را به بعد از ماه مبارک رمضان واگذار کرده و همین موجب شد تا تنش قیمتی زیادی در حوزه اقلام اساسی مشاهده نشود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار