محتوای مرتبط با «ماه رمضان» در کتابهای درسی معرفی شد
تهران (پانا) - کتابهای درسی به صورت ویژه به ماه مبارک رمضان پرداختهاند به نحوی که ۷ عنوان محتوا در این کتابها وجود دارد.
پرداختن به زندگینامه و معرفی الگوها و اسوههای اخلاقی، ملی، مذهبی و ... در محتوای آموزشی بخشی از فرایند یاددهی و یادگیری میباشد که در نظام تعلیم و تربیت کشورمان تلاش شده این مهم با پرداختن به ابعاد مختلف زندگی ائمه اطهار و سیره و منش ایشان به خوبی مدنظر قرار گیرد. از این رو بهمنظور آگاهیبخشی، معرفی الگوهای صدر اسلام، امامان و ائمه معصومین علیهماالسلام و سیره زندگی این بزرگواران، شخصیتهای شاخص دوران تمدن اسلامی و دوران معاصر؛ کتابهای درسی برای گروههای سنی مختلف مناسبسازی شده است.
هفت محتوای مرتبط با ماه مبارک رمضان در سه کتاب درسی شامل کتاب هدیههای آسمانی سوم دبستان با عناوینی مانند درس ماه مهمانی خدا، درس مدرسه رمضان و آیه ۱۸۳ سوره بقره درباره فواید روزه؛ کتاب پیامهای آسمانی پایه هشتم با عناوینی مانند درس یک فرصت طلایی، درس الهی(نیایش در ماه رمضان) و کتاب دین و زندگی(۱) پایه دهم با عناوینی همچون آیات سوره بقره درباره ماه رمضان، روزه و تقویت تقوا؛ را رد بر می گیرد.
ماه رمضان
رمضان در لغت از «رمضاء» به معناى شدت و حرارت گرفته شده و به معناى سوزانیدن است. چون در این ماه گناهان انسان بخشیده مى شود، به این ماه مبارک رمضان گفتهاند. رمضان نام یکى از ماههاى قمرى و تنها ماه قمرى است که نامش در قرآن آمده و یکى از چهار ماهى است که خداوند متعال جنگ را در آن حرام کرده است. در این ماه کتابهاى آسمانى قرآن کریم، انجیل، تورات، صحف و زبور نازل شده است. این ماه، در میان مسلمانان از احترام، اهمیت و جایگاه ویژهاى برخوردار و ماه سلوک روحى آنان است و مؤمنان با مقدمهسازى و فراهم کردن زمینههاى معنوى در ماههاى رجب و شعبان هر سال خود را براى ورود به این ماه شریف و پربرکت آماده مىکنند و با حلول این ماه با شور و اشتیاق و دادن اطعام و افطارى به نیازمندان، عبادت، تلاوت قرآن، دعا، استغفار، دادن صدقه، روزهدارى و... روح و جان خود را از سرچشمه فیض الهى سیراب مىکنند.
علاقمندان میتوانند با مراجعه به بخش کتابخانه و مرکز اسناد در سایت سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی به آدرس lib.oerp.ir، از نمایشگاه مجازی با موضوع ماه رمضان دیدن کنند.
ارسال دیدگاه