مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط در گفتوگو با پانا
تولید روزانه یک میلیون لیتر شیرابه پسماند در کشور؛ نقشه راه پسماندهای عادی ابلاغ شد
تهران (پانا) - مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست پراکنش انواع زباله، پلاستیکها و نخالههای ساختمانی در طبیعت را یکی از مهمترین چالش محیط زیستی عنوان کرد و گفت سیاستهای مربوط به مدیریت پسماندهای عادی به عنوان نقشه راه تصویب و ابلاغ شده است.
حسن پسندیده در گفتوگو با پانا با بیان اینکه روزانه ۵۰ هزار تُن پسماند شهری در کشور تولید میشود و یک میلیون لیتر شیرابه ناشی از پسماند نیز تولید میشود، اظهار کرد: «میانگین سرانه تولید زباله برای هر نفر در روز در شرایط عادی در کشور حدود ۷۵۰ گرم است که در ایام نوروز افزایش مییابد. در عین حال بیش از ۶۰ درصد زبالههای خانگی تر یا آلی و بیش از ۳۰ درصد نیز خشک هستند. در بخش مدیریت اجرایی پسماندها نیز، شهرداریها و دهیاریها متولی هستند و این مدیریت نیز شامل همه مراحل چرخه پسماند میشود یعنی از تولید تا انتقال برای دفع نهایی میشود.»
مدیرکل دفتر پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مدیریت اجرایی پسماند از عهده یک سازمان برنمیآید و نیازمند خدمات سایر بخشهاست، گفت: «یکی از چالشهای مهم محیط زیستی در کشور، پخش انواع زباله، پلاستیک و سایر پسماندها در طبیعت به ویژه در حاشیه جادهها، رودخانهها، مناطق جنگلی و معابر است.»
پسندیده بر افزایش فرهنگ محیط زیستی تاکید کرد و گفت: «ارتقاء فرهنگ محیط زیستی و مسئولیت اجتماعی در قبال حفظ محیط زیست، حقوق شهروندی به شمار میرود زیرا داشتن محیط زیست سالم حق شهروندان است و حفظ محیط زیست نیز یک وظیفه عمومی است.»
مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: «طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماند، شهرداریها، دهیاریها و بخشداریها مسئولیت پسماندهای عادی را بر عهده دارند. در عین حال وزارت کشور نیز مدیریت کلان برنامه ریزی و نظارت بر اجرای مقررات بخش پسماندهای عادی را عهدهدار است. در کارگروه ملی مدیریت پسماند که در اسفندماه سال گذشته برگزار شد، سیاستهای مربوط به مدیریت پسماندهای عادی به عنوان نقشه راه تصویب و ابلاغ شد.»
ارسال دیدگاه