دادستان کل کشور:
در بحث صیانت از حقوق عامه باید به دستگاه های اجرایی کمک کنیم
تهران (پانا) - دادستان کل کشور با اشاره به ضرورت هم افزایی با دستگاههای اجرایی گفت موارد صیانت حقوق عامه در هر شهر و استان اولویتبندی و پیگیری شود.
به گزارش دادستانی کل کشور، حجت الاسلام و المسلمین منتظری در همایش سراسری تحول و تعالی در پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم- ارتقاء کنشگری نهاد دادسرا با اشاره به وظایف و تکالیف دادستانی کل و دادسراهای سراسر کشور، گفت: یکی از مهمترین مسئولیت های ما که در سالیان اخیر نمود بهتری پیدا کرده بحث دفاع و صیانت از حقوق عامه است. البته بسیار مطلوب و عالی بود اگر این رویکرد از ابتدای انقلاب و آغاز به کار دستگاه قضایی شکل می گرفت و ادامه میداشت، باید با کار جهادی و شبانه روزی این کاستی جبران گردد و رویکرد فعلی با قدرت بیشتر ادامه یابد.
دادستان کل کشور افزود: رویکردی که در چند سال اخیر هم از سوی مقام معظم رهبری مورد حمایت قرار گرفته و هم جزو سیاست های کلی دستگاه قضایی و جزو برنامه های اصلی ما در دادستانی کل است و این ها باعث می شود که با تلاش و کوشش مضاعفی مسئله صیانت از حقوق عامه را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: در هفته منابع طبیعی هستیم و روز گذشته هم روز درختکاری نام داشت و مقام معظم رهبری و سران قوا نیز به صورت نمادین غرس نهال داشتند. در این راستا هم مقام معظم رهبری بیانات ارزشمندی داشتند که باید با دقت به این منویات توجه کرده و به آن پرداخته شود. به تعبیر مقام معظم رهبری منابع طبیعی منافع ملی است و باید مورد حفاظت و صیانت قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری بر حمایت از دستگاه های اجرایی در این زمینه تاکید کرد و گفت: در بحث صیانت از حقوق عامه و البته پیشگیری از وقوع جرم باید به دستگاه های اجرایی کمک کنیم و با متخلفان و متجاوزان به حقوق عامه برخورد قاطع صورت گیرد.
وی تصریح کرد: درچند سال اخیر در معاونت حقوق عامه دادستانی کل اقدامات خوبی صورت گرفته است که جای تقدیر دارد و اکنون این انتظار وجود دارد که معاون حقوق عامه و همکاران با تلاش و کوششی مضاعف وارد میدان شده و از حقوق عمومی جامعه دفاع کنند.
موضوع احیا و احقاق حقوق عامه به لحاظ اینکه در چند سال اخیر مورد توجه جدی قرار گرفته پیشرفت خوبی داشته ، اما دارای نواقص و مشکلاتی همچون فقدان قانون، تعیین مصادیق، نحوه برخورد و است باید به آن پرداخته شود.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری با بیان اینکه ورود به موضوع حقوق عامه یک وظیفه قانونی و ملی و شرعی ما است، گفت: اگر می خواهیم مدافع حقوق مردم بوده و به وظیفه خود عمل کنیم و به عنوان مدعی العموم در میدان باشیم باید با برنامه ریزی درست و گام به گام به جلو حرکت کنیم.
وی اظهار داشت: تحول و تعالی در دستگاه قضایی مورد تاکید مقام معظم رهبری و از سیاست های دستگاه قضایی است و همه کسانی که در دستگاه قضایی مسئولیت دارند باید متوجه این وظیفه و مسئولیت سنگین شده و با تمام توان در جهت تحقق تحول وتعالی گام بردارند.
دادستان کل کشور بیان داشت: آقای معاون حقوق عامه داستانی کل و مسئول مستقیم این مسئله می باشند و دادستان های مراکز استان و شهرستان ها مسائل و مطالب خود را با این معاونت مطرح کرده و اگر در برخی پرونده ها هم نیازمند حمایت و کمک هستند موارد را به مرکز منتقل نموده تا اقدامات لازم صورت پذیرد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری به بیانات مقام معظم رهبری در روز گذشته هم اشاره داشته و گفت: مقام معظم نسبت به مسائل محیط زیست، منابع طبیعی و حقوق عمومی دغدغه مند هستند و روز گذشته هم منویات بسیار خوبی داشته که لازم است تمامی فرمایشات ایشان در حوزه مربوط به حقوق عامه و منابع طبیعی احصا شده و سر لوحه امور قرار گیرد.
وی ادامه داد: همچنین روز گذشته ریاست قوه قضاییه نشست مشترکی با وزیر جهاد کشاورزی و دست اندرکاران این مسائل داشتند و موارد و مسائل بسیار خوب و کاملی را مطرح تشریح نمودند و مقرر گردید که دادستانی کل با وزرات جهاد کشاوزری کمیته مشترکی را تشکیل داده و موارد مدنظر را بررسی و تصمیماتی را اتخاذ کنند.
لازم است دادستان های مراکز استان و شهرستان ها مسائل و موارد مهم حقوق عامه با محوریت مسائل اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی حوزه خود را احصا و دسته بندی کرده و سپس به موضوعات ورود کنند. البته این نکته هم باید در نظر گرفت که نباید اقدامات و مسائل به ضورت شعاری پیش رود. بلکه باید در عمل از حقوق عامه صیانت کرد. نباید موارد به گونهای در جامعه مطرح شود که توقع ایجاد گردد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری اولویت بندی مسائل حقوق عامه را یک ضرورت دانست و گفت: به لحاظ گستردگی موضوعات دامنه حقوق عامه قطعا نمی توانیم همه مصادیق را در یک زمان معین عملیاتی کنیم و ایجاد توقع در بین مردم کار درستی نیست. در حد امکانات و اختیارات و ابزاری که دارید ده اولویت اول خود را احصا و نسبت به آن اقدام کرده تا نتایج خوبی حاصل گردد. البته اولویت هر شهر و استانی با دیگری ممکن است متفاوت باشد و نمی توان اولویت های یکسانی برای همه تعیین کرد.
وی همکاری و همراهی دستگاه های اجرایی را لازمه موفقیت در احیای حقوق عامه دانست و افزود: اگر بتوانیم ۱۰ اولویت احصا شده را به طور کامل عملیاتی کنیم بسیار خوب است اما اگر نمیشود به همه آنها ورود جدی داشت باید با مشورت و رایزنی با سایر مسئولان استان و شهرستان نسبت به سه یا چهار اولویت اول اقدام کرد. اگرچه این اولویت بندی به معنای بی تفاوتی به سایر مسائل حقوق عامه نیست.
دادستان کل کشور در ادامه به مسئله پیشگیری از وقوع جرم پرداخت و گفت: به لحاظ سازمانی بخشی از وظیفه پیشگیری از وقوع جرم بر عهده معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه است و در استان ها هم نظیر این معاونت در دادگستری ها وجود دارد. اما برخی مسائل پیشگیری از جرم هم در حوزه وظایف دادستانی کل و دادسراها قرار دارد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری ادامه داد: با توجه به این که این موضوع در دو بخش سازمانی متولی دارد باید تعامل و هم افزایی کافی وجود داشته و از تداخل در امور جلوگیری گردد. معاون حقوق عامه دادستانی کل باید با معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تعامل و هم افزایی بیشتری داشته باشد که هم بتوانیم از ظرفیت آنها بهره مند شویم و هم آنها بتوانند از ظرفیت دادستان های ما استفاده کنند.
دادستان کل کشور تصریح کرد: همه می دانیم که بخش قابل توجهی از وظایف و تکالیف دادستان ها در پیشگیری از وقوع جرم جنبه وضعی و قضایی دارد و باید دادستان ها به اینگونه مسائل ورود کنند. لذا تاکید داریم که هم افزایی ها تقویت شده و جلسات مستمر در دستور کار باشد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری در بخش پایانی سخنان خود بر اهمیت استفاده از ظرفیت های مردمی درصیانت از حقوق عامه تاکید کرد و گفت: نکته مهم در امر احیای حقوق عامه موضوع کمک گرفتن از مردم است. بهره مندی ازظرفیت های مردمی یک راهکار بسیار عالی در جهت میل به اهداف است. همانگونه که مقام معظم رهبری اخیرا اشاره داشتند هرجا که مردم به صحنه آمده اند موفق شده اند.
وی بیان کرد: در همه عرصه ها هرگاه در مرحله اول به خداوند متعال اتکا و در مرحله دوم به مردم اعتماد کردیم توانسته ایم به اهداف خود دست یابیم. در مسائل حقوق عامه همچون مبارزه با زمین خواری، تصرفات غیر قانونی، تغییر کاربری ها و از ظرفیت های مردمی حتما بهره مند شوید.
دادستان کل کشور افزود: طبیعتا در دادسراها و در بین ضابطان به اندازه مکفی نیروی لازم که بتوانند در همه عرصه ها در اقصی نقاط کشور ورود کنند موجود نیست کمک گرفتن از مردم در این زمینه بسیار راهگشا خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری ساماندهی و تعیین راهکار برای بهره مندی از ظرفیت های مردمی را یک ضرورت دانست و گفت: معاون حقوق عامه و سایر همکاران در استان ها باید برای این موضوع راهکار ارائه دهند تا بتوانیم از ظرفیت های مردمی و گزارشات آنها در حوزه حمایت از حقوق عامه بهره مند گردیم.
ارسال دیدگاه