مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی تاکید کرد؛

افزایش تماس‌های مرتبط با «کودک آزاری»

تهران (پانا) - مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور می‌گوید با خط ۱۲۳ در سال جاری درخصوص کودک‌آزاری دو برابر همسرآزاری تماس برقرار شده که نگران‌کننده است و باید به آن توجه ویژه‌ای کرد اما این رقم از سال گذشته بسیار کمتر است.

کد مطلب: ۱۲۶۱۵۲۶
لینک کوتاه کپی شد
افزایش تماس‌های مرتبط با «کودک آزاری»

محمود علیگو در نشست تخصصی که در نمایشگاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با بیان اینکه موضوع آسیب‌های اجتماعی موضوع تلخ و پرچالشی است، گفت: اکنون ۳۶۵ مرکز مداخله در بحران داریم که در سطح یک، دو و سه فعال هستند. سطح یک مراکز استان‌ها، سطح دو در مراکز شهرستان‌ها و سطح سه در قالب شیفت صبح و عصر است. در این ۳۶۵ مرکز اکنون ۳۹۴۵ نفر از فعالین و افرادی که در حوزه فعالیت‌های اجتماعی دغدغه دارند با ما همکاری می‌کنند که از این تعداد، ۳۳۵۲ نفر نیروهای مددکار، روانشناس و حقوقی هستند که در مجموعه سازمان بهزیستی فعالیت می‌کنند.

مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به فعالیت‌های اورژانس اجتماعی گفت: در مجموعه اورژانس اجتماعی با روند رو به رشدی، براساس قانون برنامه ششم توسعه مراکز و شهرستان‌هایی که نیازمند اورژانس اجتماعی بودند شامل این فعالیت شدند و اکنون ۷۴ شهر و شهرستان، اورژانس اجتماعی ندارند اما این لزوما به این معنا نیست که در قانون برنامه ششم قانون اجرا نشده بلکه قانون مذکور به شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر اشاره می‌کند که اکنون براساس قانون فقط ۴ شهر بالای ۵۰ هزار نفر است که اورژانس اجتماعی ندارد که مسئله آن موضوع «مسافت» است؛ نزدیک‌ترین اورژانس اجتماعی آن زیر ۱۲ کیلومتر فاصله دارد اما در برنامه‌های سال جاری سازمان بهزیستی، ایجاد مراکز اورژانس اجتماعی در این چهار شهر در دستور کار است.

به گفته وی، در ۷۰ شهر دیگر براساس قانون حمایت از اطفال و نوجوانان که تکلیف قانونی به سازمان بهزیستی بابت توسعه اورژانس اجتماعی داده است، خدماتی که باید به کودکان در معرض آسیب و زنان در معرض آسیب ارائه کنیم آنجا هم این ۷۰ شهر در اولویت سال جاری است و امید است که مبالغ آن در بودجه سال ۱۴۰۱ تصویب شود تا بتوانیم این مهم را تحقق دهیم.

علیگو با بیان اینکه مساله اورژانس اجتماعی، مساله آسیب‌های اجتماعی است گفت: در حوزه آسیب‌های اجتماعی مثلا همسرآزاری، کودک‌آزاری، سالمندآزاری معلول آزاری و اقدام به خودکشی و افکار خودکشی، کمک به حمایت از کودکان خیابانی و حمایت از دختران و پسرانی که از منزل فرار می‌کنند و حمایت از زنان و دختران آسیب‌دیده اجتماعی، جزو اصلی‌ترین فعالیت‌های مجموعه اورژانس اجتماعی است. هیچ جای کشور نیست که با خط ۱۲۳ تماس گرفته شود و اورژانس اجتماعی پاسخگو نباشد. در تمام روستاها، نقاط مرزی، شهرها و تمام مناطق کشور که خط تلفن یا آنتن فعال وجود داشته باشد، با شماره‌گیری ۱۲۳ امکان اتصال با اپراتور در استان مهیا می‌شود.

وی گفت: اگر گروه دوم همسرآزاری باشد، در سال جاری در خصوص کودک‌آزاری دو برابر همسرآزاری تماس داشتیم و این نگران‌کننده است و باید به آن توجه ویژه‌ای کرد. اما این رقم از سال گذشته بسیار کمتر است که یکی از دلایل آن به دلیل تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و اقدامات مداخله‌ای دقیق و درستی که در کشور طراحی شده و همه دستگاه‌ها از جمله سازمان بهزیستی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قوه قضاییه و دادگستری به خوبی این کار را جلو می‌برند است و این روند موفقیت‌آمیز در اجرای یک قانون بسیار پیچیده است. در مداخلات کودک‌آزاری، بیش از ۹۴ درصد منجر به مداخلات سیار شده است؛ به این معنی که در تماس خط ۱۲۳ از ۱۰۰ تماس، تیم سیار اورژانس اجتماعی حتما به ۹۴ تماس مداخله حضوری کرده است و این مداخله موثر بوده است؛ زیرا از این ۹۶ درصد بیش از ۵۰ درصد مسئله در محل حل شده و زیر ۵۰ درصد به مراکز مداخله در بحران یا مراکز دیگر ارجاع شده است و این نشان می‌دهد مداخلات تیم سیار در محل حادثه یا محل بحران بسیار خوب بوده است.

مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به موضوع کودک‌آزاری بیان کرد: براساس آمار پذیرش‌ها، بیشترین میزان کودک‌آزاری از جنس «غفلت» است و اگر «کودک‌آزاری عاطفی» را با این عدد جمع کنیم، بالای ۵۰ درصد آسیب‌ها در حوزه مسائل عاطفی و غفلت است. نسبت به این موضوع بی‌تفاوت نباشید؛ اگر کودکی آزار جسمی ببینند، این لزوما اتفاق وحشتناک‌تری از این نیست که کودکی در محلی حبس شود یا خانواده تحصیل او را پیگیری نکند؛ همه این موارد به یک اندازه خطرات ایجاد می‌کند و آسیب‌هایی که به کودک وارد می‌کند به یک میزان است. یکی از اتفاقاتی که در سازمان بهزیستی طی چند وقت اخیر در دولت جدید رخ داده، ابلاغ ماده ۲۶ خدمات کودکان در معرض آسیب است که یکی از مشکلات جدی مجموعه فعالیت‌های ما در حوزه کودکان را پوشش می‌دهد، به این صورت که ان جی اوها و مراکز خدمات مددکاری اجتماعی و خیریه‌ها می‌توانند با اخذ مجوز موسسه، مراکز نگهداری برای کودکان آسیب‌دیده ایجاد کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار