«رویداد ملی نوآیند» در مرکز پژوهشهای مجلس کلید خورد
تهران (پانا) - رئیس مرکز پژوهشهای مجلس از آغاز رویداد نوآیند در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی خبر داد.
به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی امروز (شنبه) در نشست خبری با اعلام اینکه امروز میتواند روز مهمی برای تحول در حوزه حکمرانی قوه مقننه باشد، گفت: رویداد نوآیند باز یک رویکرد جدید در مجلس شورای اسلامی با محوریت مرکز پژوهشها در مجلس یازدهم است که ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه رویداد نوآیند باز یک رویداد مشارکتی حداکثری است که برای اولین بار در مجلس راهاندازی خواهد شد، افزود: تا به امروز مرکز پژوهشهای مجلس یک مجموعه تحقیق و توسعه بوده اما از امروز با اضافه شدن رویکرد نوآیند باز از ظرفیت بالای محققان، دانشگاهیان و پژوهشگران در قالب این رویکرد استفاده خواهد شد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس تصریح کرد: اگر در گذشته در قالب مؤسسات تحقیق و توسعه از ظرفیت محدودی استفاده میشد با رویکرد نوآیند باز براساس برآوردهای صورت گرفته تا ۲۰۰ برابر بیشتر میتوان از ظرفیت نخبگانی خارج از مجموعه مرکز پژوهشها استفاده کرد.
نگاهداری با یادآوری اینکه تحقیقات نشان میدهد پژوهشگران پس از گذشت زمان در یک مجموعه درگیر بروکراسیهای معمول شده و در چارچوبها قرار میگیرند، ادامه داد: همین مسئله بر خلاقیت آنها تأثیرگذار است و رویداد نوآیند باز تحول بزرگی در این عرصه ایجاد خواهد کرد.
وی یادآور شد: رویداد نوآیند باز یک رویداد پیشرو است و پیش از اینکه مسائل به دغدغه تبدیل شوند به آنها ورود میکند، در واقع این رویداد مسائل را شناسایی و اولویت بندی و برای آنها راهکار پیش بینی میکند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس اظهار کرد: به طور معمول وقتی مسئله فراگیر میشود و سیاستگذار و قانونگذار تازه به فکر میافتد که راهکار برای مسئله پیشبینی کند اما این رویداد قصد دارد با ورود به مسائل جدید با محوریت مرکز نوآوری و خانه خلاق قوه مقننه به مسائل جدید از قبیل بلاکچین، متاورس و رمز ارزها ورود کند.
نگاهداری با بیان اینکه ورود ما از زاویه نرم به مسائل با مشارکت اندیشکدهها و دانشگاهیان خواهد بود، اضافه کرد: ما باید برای مسائل جدید برنامه داشته باشیم و در رویداد نوآیند باز به دنبال کارآفرینان سیاستی هستیم.
وی اظهار کرد: با تأکیدی که رئیس مجلس بر حوزه مردمی سازی و کارآمدسازی دارند، تحقق این دو رویکرد در رویداد نوآیند باز در حوزه قانونگذاری و سیاستگذاری اتفاق خواهد افتاد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: اگر بتوانیم سرعت برگزاری رویدادها را ارتقا دهیم میتوانیم نظام جذب نیروی تخصصی در نگاه نوآورانه را با همین رویکرد پیش ببریم و نسبت به جذب نیروهای نخبه در مرکز پژوهشها و قوه مقننه اقدام کنیم.
نگاهداری در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چرا با وجود نهادهایی همچون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چنین رویدادی در مرکز پژوهش های مجلس ایجاد خواهد شد و آیا ایجاد چنین رویدادی موازی کاری نخواهد بود، گفت: من با بدنه پژوهشی و فناوری کشور آشنا بوده و دبیر نقشه جامع علمی کشور نیز بوده ام. ما دقیقا با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خانه نوآوری و خلاق قوه مقننه را ایجاد کردیم و مرکزی را سراغ نداریم که با رویکرد قانونگذاری و سیاستگذاری در این حوزه ورود کرده باشد به همین دلیل راه اندازی چنین رویدادی برای ما از اهمیت بالایی برخوردار بود.
نگاهداری یادآور شد: یکی دیگر از ویژگیهای این رویداد اولویتبندی مسائل بوده در حال حاضر ۸۰۰ طرح و لایحه در نوبت رسیدگی بررسی در مجلس شورای اسلامی قرار دارد و صدها ایده و پایان نامه در دانشگاهها کار شده اما مسئله این است که ما روی اولویتها در این حوزه کار خواهیم کرد و همان طور که به موسسه افکار سنجی مرکز پژوهشهای مجلس ماموریت دادهایم نیازسنجی در خصوص این که چه قوانینی باید به تصویب برسد و مورد نیاز مردم است داشته باشند در این رویداد نیز به دنبال همین اولویتبندی هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که نحوه جذب نخبگان در رویداد ملی نوآیند به چه صورت خواهد بود، گفت: رویکرد ما از یک کارگزار پیرو در این رویداد به یک کارفرمای پیشرو تغییر خواهد کرد و ما از ظرفیت نخبگان بیرون از مرکز پژوهشها در این رویداد بهره خواهیم برد. قطعا در همکاری و جذب نخبگان سختگیری وجود خواهد داشت اما این سختگیریها فقط در حوزه کار تخصصی و توان کارشناسی و پژوهشی فرد خواهد بود، امیدواریم حتی این طرح به مسئله استفاده از ظرفیت نخبگان و دلگرم شدن آنها به فعالیت در داخل کشور کمک کند.
در این نشست مهدی عبدالحمید، مدیر دفتر حکمرانی مرکز و دبیر شورای سیاستگذاری این رویداد و حجت الاسلام احمد کوهی، مدیر گروه آینده پژوهشی مرکز و دبیر علمی رویداد به تشریح جزئیات فرآیند ملی نوآیند پرداختند.
لازم به ذکر است، طبق فراخوان سایت مرکز پژوهشها شروع ثبتنام رویکرد یکم اسفند ماه بوده که ارسال ایدهها تا ۲۰ اسفند ادامه خواهد داشت. داوری و اختتامیه این ایده نیز تا ۲۱ تا ۲۳ اردیبهشت برگزار خواهد شد. نخبگان و پژوهشگران میتوانند اطلاعات بیشتر فراخوان را در سایت مرکز پژوهشها بخوانند.
ارسال دیدگاه