واکنش متفاوت نمایندگان به تصویب طرح فضای مجازی
درخواست ۵۵ نماینده برای لغو طرح صیانت در کمیسیون مشترک و بازگشت طرح به صحن مجلس شورای اسلامی
تهران (پانا) - تعدادی از نمایندگان به تصویب طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی واکنش نشان دادند.
محمدتقی نقدعلی در نشست علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه ۳ اسفند) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود گفت: امروز منافقین، رژیم صهیونیستی و مرکز اطلاعات آل سعود نشستهاند تا دولت انقلابی و مجلس انقلابی را تخریب کنند؛ کمیسیون مشترک برای طرح حمایت از کاربران فضای مجازی ۴۸ جلسه برگزار کرده و در این میان ۱۰ جلسه دیگر نیز با حضور ریاست محترم برای بررسی موضوع برگزار کرده است.
تصمیم امروز هیچ فضای رسانهای را محدود نمیکند
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروز کلیات طرح به تصویب رسیده است اما هنوز نه به دار است نه به بار اما تمام رسانههای خارجی به این موضوع پرداختهاند؛ همه رسانهها باید وارد میدان شده و از کیان مجلس حمایت کنند. تصمیم امروز هیچ فضای رسانهای را محدود نمیکند.
وی افزود: امروز کشورهای خارجی و قلم مزدهای داخلی سر خط شدند تا مجلس را تخریب کنند لذا درخواست میشود این موضوع تبیین شود. همچنین اگر برخی از دوستان نیز صحبتهایی را مطرح میکنند که برای دیگران خوراک تهیه میکند، تقاضا میشود از این اقدام خودداری کند. درخواست میشود ریاست مجلس موضوع یاد شده را برای مردم تبیین کند زیرا کلیات طرح صیانت بعد از ۵۰ جلسه امروز تصویب شده و تک تک مواد آن قابل نقد است. باید جلوی فضاسازی رسانهها گرفته و از کیان مجلس و تک تک نمایندگان حمایت شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: این مهم مطالبه رهبر انقلاب بوده و اساسا محدودیت در حوزه کسب و کار یا غیره نیست لذا باید برای مردم تبیین صورت گیرد تا دشمن سوء استفاده نکند.
فعلا کلیات طرح صیانت در کمیسیون مشترک تصویب شده است؛ هیچ چیز به لحاظ محتوا در کمیسیون مشترک فضای مجازی تصویب نشده است
عضو کمیسیون طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی نیز با انتقاد از اینکه چرا برخی نمایندگان مجلس را متهم به دیکتاتوری میکنند، در حالی که همین مجلس رأی به بررسی طرح موسوم به صیانت از فضای مجازی در کمیسیون مشترک را داد، گفت: فعلا فقط کلیات طرح مذکور در کمیسیون مشترک تصویب شده و کسانی که فضاسازی میکنند، هیچ توجهی به جزئیات و متن طرح ندارند.
زهره الهیان در نشست علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه ۳ اسفند) مجلس شورای اسلامی در تذکری با بیان اینکه متاسفانه در نشست امروز اتهاماتی درخصوص نحوه بررسی طرح موسوم به صیانت مطرح شد که باعث حاشیهسازی برای کل مجلس میشود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه تمامی نمایندگان رأی دادند تا طرح صیانت از فضای مجازی در کمیسیون مشترک اصل ۸۵ قانون اساسی به نمایندگی از صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد، افزود: در این کمیسیون نمایندگانی از تمامی کمیسیونهای تخصصی به ریاست آقای تقی پور حضور یافتند و تاکنون این کمیسیون ۴۸ جلسه تخصصی با حضور نمایندگان دولت، نیروی انتظامی، پلیس فتا، مرکز پژوهشهای مجلس، مرکز ملی فضای مجازی، فعالان بخش خصوصی و کسب و کار برگزار شده و مردم نیز میتوانستند شاهد و ناظر این جلسات به صورت آنلاین باشند.
وی با طرح این سوال که چطور می توان در چنین شرایطی مجلس را متهم به دیکتاتوری کرد، اضافه کرد: عنوان شد که فقط ۱۰ جلسه با حضور رئیس مجلس برگزار شد و در جلسه امروز که با حضور اعضای کمیسیون برگزار شد، فقط کلیات طرح مورد رسیدگی قرار گرفت، لذا فضاسازی که علیه مجلس در حال انجام است، بدون توجه به جزئیات و متن طرح صورت میگیرد.
عضو کمیسیون طرح تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی یادآور شد: تاکنون هیچ چیز به لحاظ محتوا در کمیسیون مشترک فضای مجازی تصویب نشده، بلکه فقط کلیات آن رأی آورده است، خواهشمندم که دوستانی که مشخص نیست با چه هدفی به دنبال فضاسازی هستند، در زمانی که تمام تمرکز مجلس روی موضوع بودجه سال آینده و معیشت مردم است، اینگونه وقت مجلس را نگیرند. اعضای کمیسیون مشترک به اتفاق گلایه دارند که وهن اعضای کمیسیون با چنین اظهاراتی صورت گرفته است.
انتقاد از روند تصویب کلیات طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی/ مجلس را در جامعه از محبوبیت میاندازید
نماینده مردم بستان آباد در مجلس نیز گفت: تقی پور اعلام کرد که من مجلس را به توپ بستم؛ مجلس را من یا شما با تصویب ۱۰ دقیقهای طرح صیانت که امانت این صحن در دست من و شما است به توپ میبندید و روی اعصاب و روان جامعه راه میروید و مجلس را در جامعه از محبوبیت میاندازید.
غلامرضا نوری قزلجه در نشست علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه ۳ اسفند) مجلس شورای اسلامی در تذکری با استناد به ماده (۷۵) آییننامه داخلی گفت: آقای تقیپور صبح اظهاراتی نسبت به بنده داشت و مرا به عدم آشنایی به حد و حدود متهم کرد. من حد و حدود خود را از رأی و اراده ملت شریف و از اصول مترقی ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی دارم و در اعمال این حق ذرهای کوتاه نمیآیم.
نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وی بنده را به عدم حضور و مانع تشکیل شدن جلسه کمیسیون متهم کرد در حالی که من در هیچ یک از جلسات رسمی کمیسیون مشترک صیانت غایب نبودم جز دو جلسه غیررسمی که در اوج کرونا بود و قرار بود کمیسیونهای مجلس تعطیل باشند و دیگری نیز جلسه امروز بود که بین بررسی لایحه بودجه تشکیل شد و گفتند من جلسه را تعطیل کردم در حالی که به خاطر کرونا بسیاری از همکاران شرکت نکرده بودند.
وی همچنین افزود: بنده را متهم به دیکتاتوری مدرن کردند، شما روش دیکتاتوری را میروید که برای طرح مهمی موسوم به صیانت در جلسه ۱۰ دقیقهای تصمیم میگیرید و آن را تصویب میکنید یا من که میگویم بیایید در چارچوب قانون و آییننامه جلو برویم؟
نوری قزلجه ادامه داد: شما میگویید یک نفر کمیسیون را به تعطیلی کشاند. خیر؛ حتی ۷ نفر هم نمیتواند کمیسیون را تعطیل کند بلکه تأخیر چند ماهه آن، ناشی از مدیریت کمیسیون است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: اشاره کردند جلوی اینگونه سخنان و حرف زدنها را بگیرید. نه شما و نه هیچ تفکر حکومتی ضد جمهوریتی نمیتواند جلوی سخن گفتن هیچ نماینده ملت و همچنین حقیر سراپا تقصیر خاک پای ملت را بگیرد.
وی یادآور شد: گفتید مجلس را من به توپ بستم؛ مجلس را من یا شما با تصویب ۱۰ دقیقهای طرح صیانت که امانت این صحن در دست من و شما است به توپ میبندید و روی اعصاب و روان جامعه راه میروید و مجلس را در جامعه از محبوبیت میاندازید.
نوری قزلجه تصریح کرد: مرا به عدم رعایت آییننامه متهم کردید؛ اکنون حدود ۳ ماه است مرکز پژوهشها و بخشی از ذینفعان روی طرح صیانت کار کرده و گزارش دادهاند که شما حتی یک جلسه یک ساعته برای شنیدن آن وقت نگذاشتید. شما ماده (۱۴۲) و (۱۸۳) آییننامه را رعایت نکردید نه من.
رئیس فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین مصوبه امروز شما فرایند قانونی لازم و ترتیب و توالی رسیدگی را مطابق مواد متعدد آیین نامه داخلی مجلس و حتی آییننامه اختصاصی کمیسیون مشترک طی نکردهاید لذا از ریاست مجلس میخواهم برای بررسی این موضوع دستور لازم را به معاونت قوانین صادر کند.
علی نیک زادثمرین در پاسخ به تذکر نماینده بستان آباد گفت: چون آقای تقیپور در جلسه صبح اسم شما را برد، تقاضای ماده (۷۵) کردید و من که جلسه را اداره میکردم دو بار عرض کردم بعد از ظهر بعد از جلسه تصمیم میگیریم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تأکید کرد: اینکه گفتید جلسه نگذاشتند، ۱۰ دقیقهای تصویب شد و مجلس برای آن وقت نگذاشت باید بگویم من شخصاً شاهد بودم رئیس مجلس شاید ۱۰ بار برای این قضیه جلسه گذاشت از این رو باید به این موضوع مستحضر باشید و البته کل جلسات برای آن حدود ۴۸ تا ۵۰ جلسه بوده است.
امضاء ۵۵ نفر از نمایندگان در خصوص تقاضای بررسی طرح نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی در صحن مجلس
جلال رشیدی کوچی نماینده مردم مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان و عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس هم در توئیتی نوشت: «امروز در جواب دغدغه و مطالبه آحاد مردم شریف ایران اسلامی، وفق تبصره ۲ ماده ۱۶۷ آئین نامه داخلی مجلس تقاضای لغو بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک و بازگشت طرح به صحن مجلس را مطرح کردم که تاکنون به امضاء ۵۵ نفر از نمایندگان محترم رسیده است و در حال افزایش تعداد امضاء می باشد.»
ارسال دیدگاه