جزییات تازه از واگذاری سرخابی ها
تهران (پانا) -نشست بررسی «وضعیت شرکتهای استقلال و پرسپولیس برای ورود به بازار سرمایه» با حضور رئیس سازمان خصوصیسازی، معاون نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراقبهادار و مدیرعامل فرابورس ایران بعدازظهر امروز در فرابورس برگزار شد.
به گزارش ایرنا، در ابتدای این نشست «حسین قربان زاده»، رییس سازمان خصوصیسازی و معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه بعد از حذف دو باشگاه از AFC، مسیر خصوصیسازی این ۲ باشگاه سرعت گرفت، گفت: بازار سرمایه موتور محرک اقتصاد کشور است و ذات آن نقدشوندگی است و امید است بزودی به جایگاه واقعی خودش در اقتصاد برسد. این مهم محقق نمیشود مگر اینکه بخش واقعی اقتصاد کشور خصوصی شود.
وی با اشاره به اینکه ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال تضمینهایی دارد که شاید در هیچ جای دنیا چنین تجربهای وجود ندارد، گفت: افشای صورتهای مالی و بندهای حسابرسی این الزام برای شفافسازی سالهای گذشته را ایجاد میکند.
قربان زاده به حل بسیار آسان و سریع بخش قابل توجهی از مشکلات این باشگاهها اشاره کرد و گفت: این موضوع نشان داد که تا امروز کسی به صورت جدی پیگیر رفع مشکلات آنها نبوده است به عنوان نمونه مالیات قابل بخشش این باشگاهها بود که پیش از این انجام نشده بود.
رییس سازمان خصوصیسازی درمان درد مشکلات این باشگاهها را شفافیت و انضباط مالی دانست و اظهار داشت: باشگاهها دیروز در سازمان بورس ثبت شدند و به زودی در فرابورس هم درج خواهند شد.
او ادامه داد: ارزش واقعی این دو باشگاه برند آنهاست و دارایی اصلی آنها دارایی نامشهود است که براساس آن هم ارزشگذاری انجام شده است.
معاون وزیر امور اقتصاد و دارایی با تاکید بر اینکه وظیفه سازمان خصوصیسازی اصلاح صورتهای مالی است و مراقبت از قیمت سهام هم بعد از عرضه اولیه خواهد بود، گفت: همچنین پیش از عرضه اولیه درباره واگذاری بلوکی و مدیریتی این دو باشگاه نیز مذاکرات انجام شده و سال آینده انجام خواهد شد.
در ادامه این نشست «سردار آجرلو»، مدیر عامل باشگاه استقلال با تاکید بر اینکه این اتفاق بزرگ باعث شفاف سازی و شروع یک فوتبال تمیز و پاک است، گفت: استقلال یک ثروت ملی است و حفظ این ثروت ملی مهم است. استقلال به عنوان یک بنگاه اقتصادی در حوزه اقتصاد کشور فعال است.
وی با اشاره به اینکه باشگاه استقلال حقیقت یابی شده، افزود: استقلال با بیش از ۳۵ میلیون هوادار ثروتمندترین بنگاه اقتصادی کشور خواهد بود و سهامداران این باشگاه شرکای خوبی خواهند شد.
آجرلو با اشاره به اینکه ورود باشگاههای ورزشی به بازار سرمایه یک نقطه عطف برای اقتصاد این صنعت است، گفت: کافی است هواداران استقلال به شرکای اقتصادی اعتماد کنند. در آینده نزدیک این دو باشگاه اقتصاد کشور را مبهوت خواهند کرد مشروط به اینکه سازمان خصوصیسازی و فرابورس کنار ما قرار بگیرند و شرکا و هواداران به ما اعتماد کنند.
در ادامه این نشست «رضا درویش»، مدیر عامل باشگاه پرسپولیس نیز گفت: پرسپولیس ثروت زیاد و طرفداران چند ده میلیونی دارد که هنوز نتوانسته از ظرفیتهایش استفاده کند، قطعا بنگاه اقتصادی با این حجم بزرگ طرفدار و هوادار میتواند با قیمتهایی استثنایی در بازار سرمایه مورد استقبال قرار بگیرند.
در ادامه این نشست جمشیدی فر، کارشناس ارزشگذار باشگاه استقلال روند ارزشگذاری این باشگاه را تشریح کرد.
وی عنوان کرد: عدد فعلی، عدد مصوب هیات عالی واگذاری و ارزیابی سهام با مقاصد ارائه به سازمان خصوصیسازی است.
جمشیدیفر در مورد ارزیابی قیمت باشگاه استقلال عنوان کرد: به دلیل زیاندهی امکان ارزیابی طبق ضوابط سودآوری را نداشتیم و روش بر مبنا NAV بوده است.
کارشناس ارزشگذار باشگاه استقلال اضافه کرد: ارزش برند استقلال ۱۷۸۰ میلیارد تومان و املاک و مستغلات ۱۴۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
وی با تاکید بر اینکه ارزش گذاری برند بر اساس اصول استانداردهای بین المللی انجام شده و اعداد با بررسی و راستی آزمایی نهایی شد، گفت: نرخ رشد ۳۰ درصد پیش بینی شده ، نرخ تنزیل ۲۵ درصد، درآمدها و عایدات آتی با ۴ سناریو برآورد شد و سناریوی متعارف دیگر در فوتبال هم این است که قیمت یک برند ۱۰ برابر قیمت اسپانسر است که آن را هم در بررسیها لحاظ کردیم.
جمشیدی فر ادامه داد: برای سال ۱۴۰۱، ۲۶۰ میلیارد تومان درآمد برآورد شده و همچنین با توجه به بررسیها برای حدود ۲۷۲ میلیارد تومان بدهی بر آورد شده ذخایر لازم در نظر گرفته شد. مجموع تعدیل بدهی ها ۱۷۰ میلیارد تومان است. همچنین حدود ۴۴۵ میلیارد تومان بر اساس ارزش دفتری بدهی استقلال است. در نهایت ارزش این مجموعه حدود ۲۷۹۰ میلیارد تومان و به ازای هر سهم ۳۸۸ تومان تعیین شد.
ارسال دیدگاه