بیانیه جامعه مدرسین درباره حواشی جشنواره فجر
تهران (پانا) - جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در واکنش به حواشی اخیر جشنواره فیلم فجر بیانیهای صادر کرد.
بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در محکومیت اقدامات هنجار شکنانه اخیر به شرح زیر است:
«بسمالله الرحمن الرحیم
انقلاب اسلامی بهعنوان یک نظام دینی و مردمی یک ماهیت کاملاً فرهنگی دارد و فرهنگ دینی ما عنصر اصلی و محوری شعارهای انقلاب بوده است. هویت دینی و فرهنگی ما بهموجب اینکه عامل اصلی اقتدار و قدرت مابوده است؛ سالها آماج تهدیدها و تهاجمها قرارگرفته و بر اثر برخی ضعفها و تسامحها نیز با آسیبهایی مواجه شده است. در کنار رویشهای شگفتآور در شجره طیبه انقلاب اسلامی و علیرغم «تعمیق معرفت دینی»، «تقویت ارزشهای اسلامی» و «رشد قدرت نرم فرهنگی» در نظام اسلامی؛ اما همچنان هجمههای پیدا و پنهان فرهنگی برقرار است و جنگ عظیم فرهنگی ادامه دارد ومقصد انقلاب یعنی مکتب اسلام را هدف گرفته است. در این میان برخی منفعلانه در مقابل موج رسانهای و تبلیغاتی غرب، مرزبندی فرهنگی و مقاومت فرهنگی را ناممکن میدانند و در پوشش شعارهایی مانند آزادی، مرزها و حصارهای فرهنگی حافظ اخلاق و امنیت فرهنگی را زیر سؤال میبرند و تخریب میکنند. برخی نیز استحاله شده و در بیفرهنگی و بیهویتی غربی، جذب و هضم شدهاند.
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در راستای پاسداری از هویت دینی و فرهنگی جامعه اسلامی ناصحانه و خیرخواهانه لازم میداند محورهایی را جهت تذکر و ترویج معروف یادآوری کند:
۱.آنچه در ناهنجاری های فرهنگی در حاشیه جشنواره فیلم فجر امسال واقع شد، اعم از بد پوششی ها و نقض حجابِ معیار و حرمتشکنی در مورد احکام دینی نمونههایی از نفوذ نرم سبک زندگی و ابتذال فکری غرب به ساختارهای فرهنگی ماست. گرچه وزیر مربوطه و مسئولان جشنواره در اقدامی آن ناهنجاری ها را محکوم کردند؛ اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این موضوع موظف به اقدام قاطع و موثرتر است.
۲. ما مسئولان و مدیران فرهنگی کشور را افرادی پایبند به ارزشهای دینی می دانیم، ولی قاطعانه اعلام می کنیم اگرآنچه از این گونه اتفاقات فاجعه آمیز و موارد مشابه آن بار دیگر تکرار شود، مردم متدین واکنش متناسب را نشان خواهند داد و برخورد انقلابی خواهند کرد. لذا باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سطح توانمندیهای خود برای مقابله با هنجارشکنی ها و مبتذل سازی ها را ارتقاء دهد و با تعبد به احکام اسلامی مقتدرانه از ارزشهای دینی پاسداری کند.
۳.دولت اسلامی باید نسبت به اشاعهی «فرهنگ اسلامی»، «هدایت فرهنگیِ جامعه»، ترویج «فضایل» و زدودن «رذایل» احساس مسئولیت نموده و خود را «متولی» قلمداد کند. باید «زمام» و «مهار» فرهنگ عمومی را در اختیار بگیرد و نگذارد انفعال و سستی، فرهنگ را دچار ولنگاری و بیقیدی کند. این فریضه باید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کاملاً فهم و پیگیری شود.مجلس محترم نیز باید بدون مسامحه، دغدغه مندی های دینی و فرهنگی را از وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی مطالبه و مؤاخذه کند.
۴.ظهور رفتارهای غیر شرعی و ضد عرف نقاط مثبت جشنواره فیلم فجر را تحت شعاع قرار داده و این جشن بزرگ فرهنگی وهنری را دچار خدشه و آسیب می کند. باید با رویکردی جدی و غیر صوری پای در جبهه عمل برای تثبیت اقتدار فرهنگی کشور گذاشت و با بازآرایی و بازمهندسی فرهنگ و تقویت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی حقیقتاً جهاد کرد.
۵. ضمن تمجید و تحسین فعالیتهای شبانهروزی دولت سیزدهم، همچنان بر ضرورت توجه ویژه به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم تأکید میکنیم .لازم است مدیران و کارگزاران دولت خدمتگزار، موج گسترده خدمترسانیها و تلاشها برای تحقق عدالت را همچنان ادامه دهند و در کنار آن خدمات، پیوستهای فرهنگی را نیز اجرا و پیگیری کنند. امروز اقتصاد و فرهنگ هر دو نیازمند بازسازیاند و هر دو به تحکیم ساخت درونی نظام کمک میکنند.
مردم در آستانه ورود به چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی منتظر تحول در عرصههای معیشت و فرهنگ در تراز شهروند جامعه اسلامیاند.
امیدواریم خداوند منّان خادمان دین و ملت را در جبهه خدمت دولت، یاری و نصرت فرماید و در مسیر عزت و توفیق مستدام بدارد. انشاءالله.»
ارسال دیدگاه