اولین مجتمع فرآوری و بسته‌بندی ضایعات کشاورزی در نیشابور کلنگ‌زنی شد

نیشابور (پانا) - معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور، از کلنگ‌زنی اولین مجتمع فرآوری و بسته‌بندی ضایعات و زائدات بخش کشاورزی شرق کشور در نیشابور خبر داد.

کد مطلب: ۱۲۵۷۵۷۷
لینک کوتاه کپی شد
اولین مجتمع فرآوری و بسته‌بندی ضایعات کشاورزی در نیشابور کلنگ‌زنی شد

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی نیشابور، محمدعلی فرهمندراد در آیین مراسم کلنگ زنی اولین مجتمع فرآوری و بسته بندی ضایعات و زائدات کشاورزی شرق کشور در نیشابور گفت: این مجتمع در زمینی به مساحت ۴ و نیم هکتار و با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد ریال و با ظرفیت ۵۰ هزار تن در سال با همت شرکت تعاونی دامداران که از شرکت‌های موفق در سطح استان و کشور است، احداث و فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

وی افزود: از حدود ۱۰۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی در کشور حدود ۳۰ میلیون تن آن از بین می رود و از چرخه بازیافت و استفاده مجدد خارج می شود. در حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن تولید انواع محصولات کشاورزی در نیشابور را داریم که حدود ۲۰۰ هزار تن آن از بین رفته و به سطل زباله سپرده می شود و ضایعه ای بر خود ضایعات می شود.

فرهمندراد هدف از ایجاد این مجتمع را فرآوری محصولات کشاورزی و دامی مانند کاه و کلش، فضولات طیور، باگاس نیشکر و سایر محصولات جانبی کشاورزی و دامی اعلام کرد که در حالت عادی قابلیت استفاده در جیره غذایی دام را ندارد و پس از فرآوری می توان آن را به عنوان جیره غذایی دام به مصرف رساند.

وی ادامه داد: زائدات کشاورزی مانند کلش موجود در مزارع شمال کشور که بعنوان یک چیز زائد در مزرعه برای کشت مصول برنج است، در این مجتمع بسته بندی می‌شود و بصورت پلیت در اختیار دامداران قرار خواهد گرفت.

فرهمندراد، شهرستان نیشابور را قطب تولید شیر در استان خواند و یادآور شد: شرکت تعاونی دامداران در تکمیل زنجیره تولید تا مصرف شیر، نقش بسیار مهمی را در شهرستان انجام می دهد.

وی اذعان کرد: در ۹۰ درصد محصولات غذایی دام وابسته شده ایم و در شهرستان نیشابور این مقدارحدود ۶۰ درصد تولید و ۴۰ درصد وابستگی است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور، سیاست جهادکشاورزی را در جایگزین کردن محصولی بجای محصولات وابسته اعلام کرد که با توجه به ضایع شدن حدود ۳۰ درصدی محصولات کشاورزی از تولید، توزیع تا مصرف، می تواند نقش مهمی را در کاهش وابستگی داشته باشد. ضایعاتی مانند پسماندهای کارخانجات رب و یا پوست پسته تازه، گردو، بادام و یا انواع میوه ها از جمله مواردی است که در این مجتمع فرآوری و در راستای کاهش وابستگی به محصول قابل مصرف تبدیل خواهد شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار