با این روش‌ها سرفه خشک کرونا را درمان کنید

تهران (پانا) - سرفه مکانیسم دفاعی بدن است که از ورود محرک‌های خارجی مثل گرد و غبار و گرده گل به گلو و مجاری تنفسی جلوگیری می‌کند.

کد مطلب: ۱۲۵۷۴۱۸
لینک کوتاه کپی شد
با این روش‌ها سرفه خشک کرونا را درمان کنید

به گزارش فرتاک نیوز، سرفه‌ای که بدون ایجاد مخاط یا خلط در مجاری تنفسی باشد به سرفه خشک مشهور است. التهاب، خشکی، خارش و گلودرد از عوارض ابتلا به سرفه خشک هستند. گاهی پس از سرماخوردگی و آنفولانزا افراد دچار سرفه خشک می‌شوند که ممکن است بعد از پایان دوره بیماری، این سرفه‌ها قطع شوند یا همچنان باقی بمانند. سرفه خشک مزمنی که دست ‌کم سه هفته طول بکشد نشانه آسم یا آلرژی است. سرفه خشک یا سرفه غیرغلط‌دار و سرفه مرطوب یا خلط‌دار هر دو از نشانه‌های کووید-۱۹ هستند، اما سرفه خشک کرونا بسیار شایع‌تر از سرفه خلط‌دار است.

علت سرفه خشک

سرفه خشک و خارش گلو که بدون مخاط است و حس قلقلک و سوزش در پشت گلو ایجاد می‌کند می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. در واقع عاملی باعث تحریک یا التهاب سیستم تنفسی می‌شود و سرفه خشک بدون مخاط ایجاد می‌کند که گاهی غیرقابل کنترل و شدید می‌شود. عفونت دستگاه تنفسی به ‌خاطر سرماخوردگی یا آنفولانزا علت سرفه خشک هستند که شایع‌ترند. از ابتدای بروز ویروس کرونا تا به امروز که سویه‌های مختلفی از این ویروس شکل گرفته است، سرفه به‌ عنوان علامت شایع کووید-۱۹ مطرح بوده و به دلیل درگیری ریه به کرونا رخ می‌دهد. بیشتر افرادی که کرونا می‌گیرند دچار سرفه خشک یا مرطوب می‌شوند، اما به موارد دیگری هم به ‌عنوان علت سرفه خشک و خارش گلو می‌توان اشاره کرد:

گلودرد

لارنژیت

ورم لوزه

سینوزیت

کروپ

فیبروز ریوی

عفونت تنفسی فوقانی

سرطان ریه

آسم

آلرژی

رفلاکس معده

مصرف برخی داروها

قرار گرفتن در معرض آلرژن‌هایی مثل گردوغبار، آلودگی و دود سیگار.

تشخیص سرفه خشک کرونا

سرفه خلط‌دار یا مرطوب سرفه مفیدی است که عمدتاً به خاطر سرماخوردگی یا آنفولانزا پیش می‌آید و مخاط اضافی را از بدن، ریه و سینه دفع می‌کند، اما داستان سرفه خشک و خارش گلو به خصوص سرفه خشک کرونا فرق می‌کند. برای تشخیص سرفه خشک حتماً به پزشک مراجعه کنید و آزمایش‌های بالینی، و در صورت لزوم سی‌تی ریه و عکس‌برداری را انجام دهید. متخصصین گوش، حلق و بینی ما در دکترتو با امکان مشاوره آنلاین و یا حتی مراجعه حضوری، در تشخیص این بیماری به شما کمک می‌کنند.

یکی از روش‌های تشخیص سرفه خشک روش اسپیرومتری است که در طی آن بیمار داخل وسیله پلاستیکی نفس می‌کشد و پزشک عملکرد ریه بیمار را بررسی می‌کند. روش اسپیرومتری برای تشخیص سرفه خشک آسم هم به ‌کار می‌رود. از دیگر روش‌های تشخیص سرفه خشک، برونکوسکوپی و آندوسکوپی هستند.

یکی از علائم شایع ابتلا به کووید-۱۹ سرفه خشک است که معمولاً در نخستین روزهای ابتلا فرد به‌ عنوان اولین علامت، سرفه خشک کرونا را تجربه می‌کنند. حال از کجا بفهمیم که سرفه خشک به‌ خاطر ابتلا به کرونا است. اگر سرفه خشک و خارش گلو همراه با هر کدام از علائم زیر باشد به‌ احتمال زیاد سرفه شما از نوع سرفه خشک کرونا است:

درد مفصلی یا عضلانی

التهاب گلو و گلودرد

سردرد کرونا

آبریزش و گرفتگی بینی

تنگی نفس یا گرفتگی سینه

حالت تهوع و استفراغ

اسهال.

از دست دادن حس چشایی و بویایی، بی‌اشتهایی، خستگی بی‌دلیل، تب و دمای بالا هم از دیگر عواملی هستند که مطمئن می‌شوید به نوع سرفه خشک کرونا مبتلا هستید. سرفه خشک کرونا معمولاً یک روز پس از ابتلای فرد به ویروس شروع می‌شود و تا ۱۹ روز ادامه می‌یابد، البته گاهی سرفه خشک کرونا جزء عوارض ثانویه این بیماری است که تا مدت‌ها با فرد باقی می‌ماند، البته میزان شیوع سرفه خشک کرونا در بزرگسالان به ‌نسبت سرفه خشک کودکان بسیار بیشتر است.

درمان خانگی سرفه خشک

سرفه خشک که به ‌خاطر عفونت‌های ویروسی مثل سرماخوردگی ایجاد می‌شود معمولاً طی یک تا دو هفته خودبه‌خود یا با مصرف داروهای سرماخوردگی و درمان خانگی گلودرد و سرفه برطرف می‌شود. گاهی مصرف برخی داروها و شربت برای سرفه خشک خود باعث ایجاد سرفه خشک حساسیتی می‌شود؛ در چنین مواردی عمدتاً پزشک مصرف آن دارو را قطع یا با داروی دیگری تعویض می‌کند. داروهایی مثل دکسترومتورفان، کدئین، پنتوکسی فیلین، فولکودین و دی هیدروکدئین از جمله داروهای سرکوب‌کننده و شربت برای سرفه خشک هستند. در این میان برخی هم هستند که به ‌خاطر عوارض ناشی از داروهای شیمیایی و مصرف قرص و شربت برای سرفه خشک مثل حالت تهوع، خواب‌آلودگی، استفراغ و یبوست تمایلی به داروهای شیمیایی ندارند و درمان خانگی سرفه خشک و درمان گیاهی سرفه خشک را ترجیح می‌دهند. در ادامه برخی از روش‌های متداول درمان خانگی سرفه خشک را با هم می‌خوانیم:

۱. درمان سرفه خشک با عسل

رتبه نخست محبوب‌ترین ماده درمان خانگی سرفه خشک در داروهای بدون نسخه به عسل می‌رسد. این مسکن طبیعی با پوشاندن غشای مخاطی ملتهب و تحریک شده باعث التیام و تسکین سرفه خشک کرونا می‌شود. به ‌علاوه اینکه به‌ لطف آنزیم‌های طبیعی که در عسل هستند، دوره سرفه خشک ناشی از مشکلات باکتریایی هم با مصرف عسل کوتاه‌تر می‌شود.

در این روش درمان خانگی سرفه خشک کرونا مصرف یک قاشق غذاخوری عسل یک تا سه وعده در روز توصیه می‌شود. اگر از سرفه خشک شبانه یا حین خواب رنج می‌برید، یک قاشق عسل قبل از خواب می‌تواند با تسکین مخاط ملتهب به خواب بهتر کمک کند. در کنار این هم می‌توانید یک قاشق عسل را با یک لیوان شیر داغ ترکیب کرده و میل نمایید. مراقب میزان مصرف عسل برای درمان سرفه خشک در کودکان باشید، زیاده‌روی در مصرف عسل برای کودکان زیر دو سال، احتمال ابتلا به بوتولیسم و مسمومیت را بیشتر می‌کند، بنابراین برای درمان گیاهی سرفه خشک کودکان بهتر است میزان مصرف را از یک قاشق غذاخوری به یک قاشق چای‌خوری برای کودکان تغییر دهید.

۲. درمان گیاهی سرفه خشک با استفاده از فلفل قرمز

فلفل قرمز با تحریک و گرم کردن ریه‌ها سرماخوردگی را بهبود می‌بخشد و باعث تسکین سرفه ناشی از سرماخوردگی می‌شود. نوک قاشق چای‌خوری فلفل قرمز را با یک قاشق غذاخوری عسل و دو قاشق آب و یک قاشق سرکه سیب مخلوط کنید و روزی سه بار میل کنید.

۳. چای ریشه شیرین بیان

شیرین بیان مسکن گیاهی است که مخاط را شل و رقیق می‌کند و گرفتگی سینه و التهاب تحریک‌کننده گلو را کاهش می‌دهد. درست است که دمنوش ریشه شیرین بیان در درمان خانگی سرفه خشک کرونا مفید است، اما برای بیماران کلیوی توصیه نمی‌شود.

برای تهیه دمنوش گیاهی، ریشه شیرین بیان دو قاشق ریشه خشک شیرین بیان را در یک فنجان آب جوش بریزید. سپس رویش را پوشانده و ۱۵ دقیقه بعد میل کنید. مصرف مجاز دمنوش شیرین بیان روزی دو بار است.

۴. دمنوش آویشن

خاصیت ضدمیکروبی آویشن با شل کردن عضلات سیستم تنفسی باعث باز شدن مجرای هوا می‌شود، این یعنی گرفتگی برطرف شده و میزان سرفه خشک کرونا کمتر می‌شود. طرز تهیه دمنوش گیاهی آویشن هم ساده است. فقط کافی است یک مشت آویشن تازه یا دو قاشق چای‌خوری آویشن خشک را در دو لیوان آب جوش بریزید و اجازه بدهید که دم بکشد. سپس بعد از صاف کردن ترکیب می‌توانید همراه عسل یا لیمو میل کنید.

۵. دمنوش زنجبیل و نعنا

زنجبیل یکی از گیاهان دارویی است که برای درمان خانگی سرفه خشک و سرفه خلط‌دار توصیه می‌شود. زنجبیل مجاری تنفسی را نرم کرده و باعث می‌شود که مخاط راحت‌تر از ریه خارج شود به‌علاوه اینکه خارش ناشی از سرفه خشک کرونا را هم تسکین می‌دهد. نعنا هم خاصیت ضدالتهابی دارد و خارش ناشی از سرفه خشک کرونا را التیام می‌بخشد. سه قاشق غذاخوری زنجبیل خردشده همراه با یک قاشق غذاخوری نعنا خشک را با چهار لیوان آب ترکیب کرده و اجازه بدهید که بجوشد. پس از اینکه حجم مایه نصف شد، حرارت را خاموش کنید و پس از سرد شدن آن را صاف کرده و با یک فنجان عسل ترکیب کنید. حالا شربت آماده شده و تا سه هفته می‌توانید در یخچال نگهداری کنید. هر چند ساعت یک قاشق غذاخوری میل کنید تا سرفه‌ خشک کرونایی‌تان بهبود یابد.

۶. آب هویج سلطان درمان خانگی سرفه خشک کرونا

وجود انواع ویتامین‌ و مواد مغذی در هویج باعث شده که این خوراکی به‌ عنوان آنتی‌اکسیدان قوی عمل کند و سرفه خشک و خس‌خس را کم می‌کند. همه این ویژگی‌ها باعث شد که قیمت هویج و آب هویج در دوران کرونا نجومی شود. آب سه تا چهار هویج را بگیرید، کمی آب و عسل هم به آن اضافه کنید و در طول روز ۳ تا ۴ بار بنوشید.

۷. درمان سرفه خشک با لیمو

لیمو یار غار سرماخوردگی و آنفولانزا برای درمان سرفه خشک کرونا و سرفه خشک در کودکان و بزرگسالان نیز به کار می‌رود. دو

قاشق سوپ‌خوری آب لیمو تازه را با یک قاشق سوپ‌خوری عسل و کمی آب ولرم مخلوط کنید و به‌صورت گرم چند بار در طول روز مصرف کنید. اضافه کردن فلفل سیاه به این ترکیب یکی دیگر از روش‌های درمان خانگی سرفه خشک کرونا است.

۸. درمان سرفه خشک کرونا با سیر

سیر یکی از مواد غذایی جادویی است که خواص درمانی شگفت‌انگیزی دارد. برای درمان خانگی سرفه خشک کرونا برخی توصیه می‌کنند که دو تا سه حبه سیر را در یک فنجان آب انداخته و بجوشانید. سپس یک قاشق چای‌خوری پونه کوهی به ترکیب اضافه کرده و اجازه بدهید که سرد شود. می‌توانید آن را با عسل میل کنید.

۹. درمان سرفه خشک با استفاده از پیاز

یکی از عوارض طولانی‌مدت کرونا سرفه خشکی است که تا مدت‌ها پس از بهبودی هم ادامه دارد. جالب اینجاست که با یک روش بسیار ساده که در دسترس همه هست می‌توانید به یکی از بهترین روش‌های درمان خانگی سرفه خشک برسید. فقط کافی است یک قاشق چای‌خوری آب پیاز را با یک قاشق چای‌خوری عسل ترکیب کنید و روزی دو بار میل نمایید. مصرف دمنوش عسل، پیاز و سیر چای هم می‌تواند به بهبود سرفه خشک کرونا مزمن کمک کند.

۱۱. درمان سرفه خشک با سیب

از خوراکی‌های محبوب و مغذی که برای درمان سرفه خشک کرونا کاربرد دارد سیب است. برای درمان سرفه خشک با سیب، یک عدد سیب را داخل آب روی حرارت ملایم بگذارید و چند قطره گلاب داخلش بریزید و اجازه بدهید که سیب پخته و آماده شود. بعد به ‌صورت گرم میل کنید. مصرف آب سیب تازه هم مخاط گلو را کم می‌کند و باعث تسکین سرفه خشک می‌شود. مقداری سیب خشک را همراه دارچین و به داخل قوری آب جوش ریخته و اجازه دهید که روی حرارت ملایم ۱۰ دقیقه دم بکشد. علاوه بر این دمنوش سیب می‌توانید نصف یک سیب تازه رنده شده را با نصف لیوان آب بجوشانید و مقداری گلاب به این ترکیب اضافه کنید. ۱۵ دقیقه بعد، فالوده سیب خوشمزه‌ای دارید که خشکی گلویتان را برطرف می‌کند.

۱۲. انگور

مصرف یک لیوان انگور تازه با یک قاشق عسل ترکیبی جادویی است که هم برای درمان سرفه خشک کرونا مفید است و هم شما را از شر سرفه خلط‌دار راحت می‌کند.

۱۳. درمان سرفه خشک کرونا با چای سبز

چای سبز ماده مفیدی است که علاوه بر چربی سوزی برای درمان سرفه خشک هم به‌ کار می‌رود.

۱۴. دمنوش کتان

دانه کتان یکی از گیاهان دارویی کاربردی است که برای درمان خانگی سرفه خشک توصیه می‌شود. ۲ قاشق پودر دانه کتان را با یک لیوان آب بجوشانید تا به غلظت برسد. سپس از روی حرارت بردارید و پس از صاف کردن با آب لیمو و عسل میل کنید.

۱۵. دمنوش بادیان رومی

یکی دیگر از گیاهان دارویی مفید برای درمان خانگی سرفه خشک، بادیان رومی است که مخاط را شل کرده و مجرای تنفسی را باز می‌کند. یک لیوان آب جوش را با ۳ قاشق چای‌خوری گیاه بادیان رومی تازه خرده شده ترکیب کنید و ده دقیقه تا یک ربع زمان بدهید که دم بکشد. حالا دمنوش ضدسرفه‌تان آماده است.

۱۶. دمنوش ریشه گل ختمی

برای تهیه این دمنوش فقط کافی است که کمی برگ خشک گل ختمی را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زمان بدهید که دم بکشد. سپس محلول را صاف کرده و سه وعده در طول روز میل کنید. این دمنوش برای تسکین التهاب گلو و درمان خانگی سرفه خشک کرونا عالی است.

۱۷. دمنوش ریحان

تأثیر دمنوش گیاهی ریحان برای سرماخوردگی و سرفه مثل آب روی آتش است. قدری ریحان خشک را با آب جوش ترکیب کنید و رویش را بپوشانید تا دم بکشد. پس از صاف کردن، آن را همراه عسل سه بار در روز میل نمایید.

در کنار دمنوش‌های گیاهی، مصرف برخی خوراکی‌ها هم برای درمان خانگی سرفه خشک کرونا مفید است، مثل مصرف روزانه ۵ تا ۶ عدد بادام درختی که به خاطر مواد مغذی که دارد التهاب را کاهش داده و سرفه خشک را بهبود می‌بخشد.

۱۸. آب آناناس برای سرفه خشک

وجود آنزیم بروملین در آناناس باعث می‌شود که این میوه پرخاصیت ۵ برابر بیشتر از شربت سرفه روی بهبود و درمان سرفه خشک تأثیر دارد. این آنزیم، خلط‌آور است و سرماخوردگی، آلرژی تنفسی، بیماری‌های ریوی، سرفه خشک حساسیتی و سرفه خشک کرونا را بهبود می‌بخشد.

۱۹. دمنوش گل پنیرک

یکی از دمنوش‌های مفید برای درمان بیماری‌های تنفسی، دمنوش گل پنیرک است که التهاب مخاطی سیستم تنفسی و مشکلات تنفسی را کاهش می‌دهد.

۲۰. دمنوش به‌دانه

اگر از سرفه خشک یا سرفه خلط‌دار رنج می‌برید، سرماخورده‌اید، سرفه شدید دارید و نفستان راحت بالا نمی‌آید، بهترین گزینه برای شما دمنوش به‌دانه است که باعث تسکین سرفه خش شده و مجاری تنفسی را نرم می‌کند.

۲۱. دمنوش چهارتخمه

دمنوشی متشکل از بارهنگ، ریحان، به‌دانه و قدومه که برای رفع گرفتگی صدا و سرفه خشک عالی است.

دمنوش بابونه، دمنوش نارون کوهی، و دمنوش چای ترش هم از دمنوش‌های گیاهی هستند که برای درمان سرفه خشک در طب سنتی تجویز می‌شوند

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار