افزایش ١۵٠ درصدی بذر گندم و جو
تهران (پانا) - موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اعلام کرد هستههای بذری گندم و جو دیم در کشور ١۵٠ درصد افزایش داشته است.
به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «خشنود علیزاده» افزود: تولید هستههای بذری حبوبات و محصولات جایگزین نزدیک به ۲۵۰ درصد برای تحقق اهداف طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور در سال جاری افزایش داشته است.
رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اظهار کرد: تولید هستههای بذری محصولات زراعی نقش پایه و زیربنایی در تحقق اهداف طرح جهش تولید دارد.
وی گفت: در برنامه جهش تولید در دیمزارها، تولید بذر پرورشی ۱ گندم و جو، هر یک ۱۵۰ درصد افزایش داشته و در مورد گندم تولید از متوسط ۴۰ تن به حدود ۱۰۰ رسیده است.
علیزاده تصریح کرد: طی پنج سال اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها برای پوشش سطوح پیشبینی شده، مطابق یک برنامه مدون، بذور محصولات غلات، حبوبات، دانه های روغنی و گیاهان علوفه ای در طبقات بذری پرورشی ۱، پرورشی ۲ و پرورشی ۳ افزایش مییابد و مطابق آن، طبقات مادری و گواهی شده باید تولید شود.
وی افزود: طبقات بذری پرورشی ۱، پرورشی ۲ و پرورشی ۳ زیر نظر مستقیم موسسه تحقیقات کشاورزی دیم و طبقات مادری و گواهی شده با کمک بخش خصوصی و بخش اجرا به تولید میرسد.
وی با بیان این که با حمایت معاونت زراعت، یک برنامه مدون برای تولید بذر وجود دارد، گفت: با تصویب طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور، پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام و همگرایی و اهتمام ملی در بخش اجرا و تحقیقات، تولید بذر را جدیتر و منسجمتر دنبال میکنیم.
رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اعلام کرد: طبق برآوردهای این موسسه، روند تولید هستههای بذری منطبق با اهداف طرح افزایش تولید در دیمزارها است.
وی اظهار کرد: علاوه بر تولید هستههای بذری، پشتیبانی فنی هم بر عهده این موسسه است، زیرا این بذور و ارقام، زمانی منجر به افزایش عملکرد و بهرهوری میشوند که همراه با بستههای زراعی و دستورالعملهای فنی مورد استفاده قرار بگیرند.
علیزاده افزود: این دستورالعملها به تفکیک برای غلات، حبوبات، دانههای روغنی و گیاهان علوفه ای و بر اساس آخرین یافتههای علمی بروزرسانی و در اختیار استانها قرار گرفته است.
وی گفت: برای کشت و داشت این بذور، برنامههای ترویجی و مزارع الگویی نیز تدوین کردهایم که با کمک بخش اجرا به کشاورزان و کارشناسان ارائه میشود.
رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اضافه کرد: در این راستا، ۳۰۰ پیامک کوتاه ترویجی آماده شده که برای انتشار و اطلاعرسانی در اختیار معاونت ترویج سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی قرار دادهایم.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیتهای پیامرسانها و شبکههای مجازی عنوان کرد: عبارتها و توصیههای کوتاه ترویجی برای کاشت و داشت بذور در دیمزارها از طریق شبکههای اجتماعی فعال در استان های دیم خیز با کمک همکاران در اجرای طرح جهش تولید در دیم زارها به بهره برداران ارسال میشود.
ارسال دیدگاه