انتقاد از ابطال مصوبه امکان صدور مجوز املاک قولنامهای در دیوان عدالت اداری
تهران (پانا) - نماینده آذربایجان شرقی در شورای عالی استانها با اشاره به نامه رئیس دیوان عدالت اداری به وزیر کشور مبنی بر ابطال مصوبه صدور مجوز ساخت املاک قولنامهای گفت که این اقدام منجر به افزایش ساخت و ساز غیر مجاز در شهرها میشود.
شهرام دبیری، نماینده استان آذربایجان شرقی در دومین اجلاس عمومی شورای عالی استانها در دوره ششم با تبریک ایام الله دهه فجر و تسلیت آیت الله صافی گلپایگانی مرجع عالیقدر شیعه گفت: ما به عنوان نمایندگان استانهای خود در شورای عالی استانها اختیارات زیادی داریم که میتوانیم طرح و لایحه به مجلس بدهیم.
وی افزود: شورای عالی استانها در قانون ۱۰ وظیفه و اختیار دارد. درخواست من این است در این دوره ما به همین ۱۰ وظیفه عمل کنیم.
دبیری ادامه داد: یکی از این وظایف و اختیارات شورای عالی استانها این است که بودجه عمومی کشور بعد از تهیه توسط سازمان برنامه و بودجه بررسی شود. در حالی که تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است. بنابراین درخواست ما این است که به صورت جدی این مسئله پیگیری شود.
نماینده استان آذربایجان شرقی در شورای عالی استانها تصریح کرد: مورد دیگر این است که شورای عالی استانها موظف شده است ضمن مشخص کردن امور شهری که توسط دولت انجام میشود و انجام آن در توانایی شهرداریها میباشد اقدامات لازم جهت واگذاری این امور به شهرداریها را تهیه و به دولت یا مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید. بنابراین باید به این وظیفه عمل کنیم تا لایحه مدیریت یکپارچه شهری را پیگیری کنیم و با تصویب این طرح گام بزرگی در مدیریت شهری برداریم.
دبیری تصریح کرد: رئیس دیوان عدالت اداری در نامهای به وزیر کشور رای دیوان مبنی بر ابطال مصوبه شوراها در ارتباط با مجوز صدور پروانه برای املاک و اراضی قولنامهای را اعلام کرده است این امر منجر به ساخت وساز غیرمجاز و عدم مقاومسازی ساخت و سازها و حاشیه نشینی میشود. بنابراین باید لایحهای برای اجازه صدور مجوز به املاک قولنامهای به مجلس ارسال کنیم.
نماینده استان آذربایجان شرقی در شورای عالی استانها خطاب به نمایندگان شورای عالی استانها گفت: بیاید در این دوره مبنای کار ما قانون باشد و هیچ تصمیمی برخلاف قانون نگیریم.
وی افزود: رسیدگی به استانها بهویژه استانهای کم برخوردار در اولویت کاری ما باشد و تلاش کنیم و تلاش کنیم در جهت کاهش تبعیضها و برقراری عدالت قدمهای موثری برداریم.
وی در پایان از اعضای شورای عالی استانها خواست تا به صورت منسجم و بدور از جناحبندی سیاسی اقدامات موثری در ارتقاء جایگاه شوراها انجام دهیم.
جلال انصاری نماینده استان یزد در شورای عالی استانهاهم در نطق پیش از دستور با ذکر این جمله که اگر تغییر نکنیم، دیگران ما را تغییر خواهند داد، گفت: کارهای خوبی در گذشته انجام شده اما لازم نبوده است، ما بایستی تلاش کنیم زمینه لازم را در مجلس و دولت ایجاد کرده و برای این کار باید از خودمان شروع کنیم.
وی با اشاره به مشکلات شهرداریها افزود: اگر میخواهیم شهرداری ها و دهیاری های ما از این وضعیت نجات پیدا کنند، بنیه مالی آنها باید تقویت پیدا شوند و شهرداری ها معاونتی به عنوان معاونت اقتصادی داشته باشند.
جلال انصاری در ادامه افزود: ما تشکیلاتی به نام وزارت راه و شهرسازی داریم اما شهرداری ها تبدیل به شهرسازی شدهاند.
نماینده استان یزد در شورای عالی استانها با ضروری خواندن تحول در تأمین اجتماعی از مشکلات کارگران هم گفت و بیان کرد: کارگری که بیمه تأمین اجتماعی است، پس از سی سال، پنج میلیارد و هفتصد میلیون تومان پول در صندوق تأمین اجتماعی واریز میکند و این اصلا عادلانه نیست.
سینا ساریخانی نماینده استان فارس در شورای عالی استانها هم در نطق پیش از دستور خود گفت: امروز تمام استان های کشور درگیر انواع و اقسام مشکلات اقتصادی هستند اما با حضور دولت، مجلس و شورای عالی استان های انقلابی این امید است که وضعیت کنونی بهبود یابد.
وی با بیان اینکه برای حل مشکلات مردم، دلسوزانه باید پیگیر باشیم افزود: باید رویکرد جهادی داشته باشیم. مردم، بسیار صبور و عزیز هستند و با عشق و ایمان و وقت گذاشتن، باید با تمام وجود خدمت کرد تا شرمنده آنها نشویم.
ساریخانی در ادامه از مشکلات اقتصادی، صنعتی و عمرانی استان فارس سخن گفت و تصریح کرد: فارس ۳۶ شهرستان دارد و نیازمند توجه بیشتری از سوی مسئولان است.
ساریخانی استان فارس را سرشار از ظرفیتها دانست و با تأکید بر تحول در نگاه مدیریتی در این استان، گفت: معادن فراوانی در این استان و شهرستان خرم بید مانند معادن خاک، سنگ، آهن و ... وجود دارد که مردم باید در آن سهیم باشند.
ایرج بذرگری نماینده استان البرز در شورای عالی استانها نیز گفت: شوراها در امر تحقق مردم سالاری دینی نظام مقدس جمهوری اسلامی شکل گرفت و تاکیدات موکد حضرت امام خمینی و رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای همیشه اصل بر این است که اداره امور مردم به دست خودشان باشد.این بهترین راه برای جلوگیری از اتلاف بودجه است.
وی ادامه داد: در این راستا دو نهاد شکل گرفت که هر یک وظایف جداگانه و گاهی مشترک دارند. مجلس برای امور ملی و شورا برای امور محلی.
نماینده استان البرز در شورای عالی استان ها گفت: اما در ساختار این دو نهاد مردم سالاری دینی دو تبعیض ناروا وجود دارد. شوراها بودجه مناسب در حد جایگاه و نیاز خود ندارند و این عدم تناسب سبب شده است در ادامه حیات شوراها دچار مشکل شویم.
بذرگری گفت: اجرایی نشدن قانون و وظایف و اختیارات شوراها باعث شده است جایگاه شوراها ارتقا نیابد. نقش رسانه ها در ارتقا نیافتن شوراها نیز کم بوده است و متاسفانه به درستی به امور شوراها پرداخته نمی شود.
نماینده استان البرز تصریح کرد: اعضای شورای عالی استانها باید به دنبال افزایش بودجه و جایگاه شوراها باشند تا این نهاد مردمی بتوانند به وظایف خود عمل کنند.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه رسانه ها گفت: رسانه ها میبایست فعالیت های شورای عالی استانها را به صورت جدی منتشر کنند و پیشنهاد میکنم برنامه منظم در صداوسیما داشته باشیم.
ارسال دیدگاه