نظر کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس در باره طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد
تهران (پانا) -دفتر مطالعات حقوقی مرکز پژوهشهای مجلس طی گزارشی به اظهارنظر کارشناسی درباره طرح ساماندهی نظارتی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت.
به گزارش اداره روابط عمومی مرکز پژوهشهای مجلس، متن گزارش به شرح زیر است:
دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از بزرگترین نهادهای غیردولتی پس از انقلاب اسلامی است که منشأ تحولات گسترده در آموزش عالی کشور بوده و نقش مؤثری در آموزش عالی دارد، اما پس از گذشت بیش از ۳۸ سال از تأسیس این دانشگاه، همچنان مسأله نظارت دستگاههای نظارتی بر این مجموعه چالش برانگیز است که به نظر میرسد دلیل آن نیز ابهام در ماهیت این نهاد باشد. درحال حاضر براساس ماده (۵) اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی ماهیت حقوقی این دانشگاه «غیرخصوصی و غیردولتی» تعیین شده و این ماهیت باعث بروز مسائلی درخصوص نظارت بر این نهاد شده است.
از یک سو شعب و هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مستند به دادنامههای شماره ۳۶-۳۴ مورخ ۱۳۹۷/۱/۲۱ و ۱۱۸ مورخ ۱۳۷۳/۱۰/۷ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری و ماده (۱۰) قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رسیدگی به دعاوی علیه دانشگاه آزاد را خارج از صلاحیت خود میدانند و از سوی دیگر مطابق مصوبه سیصدوپنجاه وهفتمین جلسه مورخ ۱۳۷۴/۵/۳۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی و دادنامه شماره ۱۵۵ مورخ ۱۳۹۳/۲/۲۹ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، کارکنان دانشگاه آزاد مشمول قانون کار نبوده و بالطبع هیأتهای حل اختلاف کارگری و کارفرمایی نیز صلاحیت رسیدگی به دعاوی آنها را نخواهند داشت. همین امر موجب تبعیض بین کارکنان و همچنین اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد و دستگاه ها و دانشگاههای دیگر در عمل شده است.
این مسأله باعث شده ضرورت تعیین تکلیف ماهیت حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی و مشکلات ناشی از آن بیشتر از قبل احساس شود. طرح حاضر نیز در همین راستا به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
ارسال دیدگاه