رئیس اتاق بازرگانی تهران:
بخش خصوصی در دیپلماسی اقتصادی به بازی گرفته شود
تهران (پانا) - رئیس اتاق بازرگانی تهران بر اهمیت نقش بخش خصوصی در طراحی مدل دیپلماسی اقتصادی تاکید کرد.
به گزارش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، مسعود خوانساری در اولین کنفرانس ملی دیپلماسی اقتصادی که توسط شورای راهبردی روابط خارجی و اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد بر اهمیت نقش بخش خصوصی در طراحی مدلی برای استفاده حداکثری از بازارهای سیاستی و انعقاد قراردادهای تجاری دو یا چند جانبه برای کسب منافع ملی تاکید کرد.
خوانساری با اشاره به اینکه در دیپلماسی اقتصادی طیف گستردهای از ابزارهای سیاستی برای کسب منافع اقتصادی ملی به کار گرفته میشود، طراحی مدلی اجرایی با مشارکت بخش خصوصی برای پیادهسازی دیپلماسی اقتصادی کشور را ضروری عنوان کرد و یادآور شد که بر اساس این مدل، باید انعقاد موافقتنامههای اقتصادی دو یا چندجانبه با مشارکت بخش خصوصی، تقویت دیپلماسی مالی، حملونقل و انرژی و همچنین، توسعه تعاملات بینالمللی از طریق کاهش آثار بازدارنده تحریم، در دستورکار قرار گیرد.
وی، در این مسیر، بر همسوسازی سیاستهای مرتبط با دیپلماسی اقتصادی در تمامی سطوح دولتی و غیردولتی تاکید کرد و اضافه کرد که برای تحقق این مهم، باید تربیت دیپلماتهای حرفهای توسعهدهنده کسبوکار جدی گرفته شود.
رئیس اتاق تهران، با بیان اینکه اولویتدهی به اهداف اقتصادی در دیپلماسی سازوکارها در روند دیپلماسی اقتصادی کشور را هدفدار میکند، افزود: متأسفانه از ظرفیتهای موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه به ویژه در حوزههای دریایی و هوایی، تاکنون استفاده نشده و دیگر کشورهای منطقه در این زمینه، گوی سبقت را از ایران ربودهاند، این در حالی است که در مدل قابل تبیین برای دیپلماسی اقتصادی ایران، باید از فرصتهای این بخشها به درستی استفاده کرد.
خوانساری در بخش دیگری از سخنانش در این کنفرانس، اعتمادسازی و توسعه برونگرایی از طریق برقراری تعامل سازنده با سایر اقتصادهای جهان به ویژه کشورهای همسایه را از جمله انتظارات بخش خصوصی در دیپلماسی اقتصادی عنوان و بر به رسمیت شناختن نقش محرک و پیشبرنده بخش خصوصی در اقتصاد و پشتیبانی عملی از این بخش در عرصههای بینالمللی، تاکید کرد.
وی همچنین تقویت مشارکت در زنجیره ارزش جهانی در کنار توسعه صادرات غیرنفتی را از دیگر مطالبات بخش خصوصی در عرصه سیاستگذاری برای دیپلماسی اقتصادی عنوان کرد و با اشاره به ضرورت پایبندی کشور به توافقنامههای اقتصادی با کشورهای همسایه، افزود: متأسفانه شاهد آن هستیم که دولتها، پایبندی چندانی به قراردادهای اقتصادی منعقد شده با کشورهای همسایه ندارند و به محض آنکه در داخل کشور با کمبود عرضه برق و گاز مواجه میشویم، خط صادرات انرژی به کشورهای همسایه قطع میشود؛ در حالی که این رویه به بیاعتمادی بازارهای صادراتی به ایران دامن میزند. از این رو، انتظار بخش خصوصی از دولت، رعایت کامل موافقتنامههای اقتصادی با دیگر کشورهای است.
رئیس اتاق تهران، تلاش برای انعقاد موافقتنامههای تجارت آزاد منطقهای و جهانی را از ضرورتهای فعالسازی دیپلماسی اقتصادی کشور عنوان کرد و یادآور شد که در حال حاضر، کشورهای موفق در این عرصه از جمله چین و ترکیه، به خوبی توانستهاند از این مکانیزم برای توسعه اقتصاد ملی خود استفاده کنند.
خوانساری بار دیگر بر مشارکت بخشخصوصی در طراحی مدل دیپلماسی اقتصادی کشور تاکید کرد و یادآور شد که دستاوردهای این عرصه، با حضور اثرگذار بخشخصوصی قابل تحقق است.
در نخستین کنفرانس ملی دیپلماسی اقتصادی که با سخنان عباس عراقچی، رئیس شورای راهبری روابط خارجی، افتتاح شد چهرههای دیگری چون محمد خزاعی دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی، حمید زادبوم رئیس سابق سازمان توسعه تجارت، سید رسول مهاجر مشاور وزیر امور خارجه، مهدی صادقی شاهدانی رئیس اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) و… نیز حضور داشتند و به بیان نظرات خود پرداختند.
ارسال دیدگاه