راهکارشهرداری برای حل شن چاله منطقه 18
تهران (پانا)- شهردار تهران گفت که برای حل مشکل شن چاله منطقه 18 یک طرح فرامنطقهای توسط معاونت خدمات شهری، معاون شهرسازی و منطقه ۱۸ دنبال میشود .
علیرضا زاکانی شهردار تهران در چهلمین جلسه شورا حضور پیدا کرد و در پاسخ به اظهارات اعضا گفت: حدود ۴ماه و ۱۷روز است که در شهرداری در خدمت مردم هستم. با تاسی از مسیر مورد تاکید شورا چند اتفاق بزرگ را رقم زده ایم و برای این کارها نیاز بود که "من" ها تبدیل به "ما" شود. چرا که این مسأله بزرگترین مشکلی بود که در دوره قبل از ما وجود داشت. مجموعه ای را تحویل مدیریت شهری دادند که قابل دفاع نیست و باید با جمع خودمان این کاستی ها را با تاکید به پیوستگی شورای شهر و شهرداری و تسری آن به عناصر مختلف در شهر جبران کنیم.
شهردار تهران سپس در پاسخ به پرسشهای اعضا نخست در خصوص هوای پاک، ایمنی، سلامت و طرح رصد گفت: در حوزه هوای پاک ۲۳دستگاه مسئولند اما قرار شد محور آن در تهران، شهرداری باشد و دستگاه های دیگر قرارگاه ایجاد کنند. در حوزه مسائل ایمنی به عنوان قائم مقام وزیر کشور این مسیر را دنبال می کنیم. البته شهرداری به تنهایی کار را پیش نمی برد و جمع ظرفیت های تهران باید برای ایمنی پای کار بیاید. همچنین در حوزه سلامت جلسه ای با حضور روسای دانشگاه های تهران و معاون وزیر بهداشت برگزار شد تا این ظرفیت ها به هم گره بخورد تا یک کار بزرگ امکانپذیر شود. چرا که تهران از نظرسلامت جزو فقیرترین نقاط کشور است و از پایین ترین سرانه ها در این بخش برخوردار است. وی ادامه داد: طرح "رصد" در کنار "قرار خدمت" درکنار مسئولیت مناطق و نواحی و توجه به ظرفیت های مردم و ظرفیت پیوستگی با متن جامعه، اشراف به دغدغه های مردم، در معرض نقد دیگران قرارگرفتن و خود را اصلاح کردن این امکان را بیشتر فراهم می کند؛ البته هنوز در ابتدای راهیم.
زاکانی با اشاره به فقر تهران عنوان کرد: نیازها در شهر بیش از ظرفیت ها است و جبران آن جز از طریق همت، تلاش و خلاقیت و مدیریت انقلابی و جهادی میسر نیست. در واقع این گامی است که بعد از شناخت باید رقم بخورد. اما مرحله بعد، شناخت ظرفیت های مردم و محول کردن کار به آنها است. بار اصلی را باید مردم بردارند. شانه های باربر ما محدودیت دارند اما با بازوان قدرتمند و فکر پویای مردم می توان این مسیر را دنبال کرد.
وی افزود: در جلسه امروز به هزار و ۱۴۱ طرح موضعی و ۳۰ طرح موضوعی اشاره شده است که منابع مالی آن تثبیت شده است و گام دوم طرح نگهداشت شهر است که ۳۵هزار عارضه در محلات به عنوان مشکلی که مثل تیغی در چشم مردم بود، شناسایی شد و دو ماه فرصت گذاشته شد. مثلا در بحث تیرهای چراغ برق، ۹۰۰ تیر را شناسایی کردیم و ۲۰۰ مورد آن جابجا شده است. ناظر به موضوع خودروهای رها شده در شهر، ۲۵۰۰ خودرو شناسایی و ۸۰۰ مورد آن جابجا شد.
شهردار تهران ادامه داد: در بحث فضاهای بی دفاع شهری و روشنایی نیز جلساتی با مدیران استانی برگزار شد و توافقنامههایی امضا شد که یک بند آن مربوط به ۳۷۰ هزار شعله چراغی است که باید از گازی به LED تبدیل شود. این کار علاوه بر تامین روشنایی مطلوب، باعث صرفه جویی ۲۰۰ هزار مگاواتی در مصرف برق می شود و شهرداری نیز برای این اقدام هزینه ای انجام نمی دهد.
وی در خصوص سازمان ورزش نیز متذکر شد که سیاست های گذشته را دنبال می کنیم اما باید مناطق و نواحی را تقویت کنیم و مناطق باید ید کاری ما باشند و برای این کار هم منعی داریم و مصوبه شوراست. درواقع باید با همکاری شورای شهر این تمرکز بشکند تا به سمت مناطق برویم و مجموعه های ورزشی را احیا و سرانه های ورزشی شهر را افزایش دهیم. در حال حاضر تمرکز بر ۲۰۰مجموعه ورزشی امکان عملیاتی کردن ظرفیت ها را نمیدهد.
شهردار تهران ادامه داد: باید بحث تطویل فرایند صدور پروانه ساختمانی را از طریق مجلس دنبال کنیم. همچنین درخصوص چاله ها و گودبرداری های شهر، لایحه ای به شورا آورده ایم که شن چاله منطقه ۱۸ حدود ۱۵۸ هکتار است که هم یک فرصت طلایی و هم خطر عظیمی برای شهر تهران است. اگر رودخانه کن در این شن چاله بیفتد و سست شود خطر جدی برای مجموعه مسکونی بالا دست خود ایجاد می کند. برای حل مشکل این شن چاله هم یک طرح فرامنطقه ای توسط معاونت خدمات شهری، هم پیگیری های معاون شهرسازی و هم ماموریت منطقه ۱۸ را داریم.
زاکانی در خصوص آبیاری فضای سبز هم افزود: میزان مصرف آب ما در این زمینه ۱۷۵میلیون مترمکعب است که درصد کمی از آن از طریق پساب میباشد. در حال حاضر ۷۵۰ مخزن برای جمع آوری آب های سطحی تهیه شده است و مابقی آن از طریق قنات و سایر روشها تامین می شود. همچنین تحقق این مسأله که تا افق ۱۴۱۰ باید صددرصد آبیاری از طریق پساب باشد را نیز دنبال می کنیم.
او بیان کرد: در بحث شهرسازی باید نوع عوارضی که پیشنهاد می دهیم متفاوت از شرایط فعلی باشد. در خیلی از نقاط نباید عوارض بگیریم و در مناطق کم برخوردار نیز باید این مسیر را تسهیل کنیم. چرا که میزان عوارض در مناطق بالای شهر شاید ۴ تا ۵ برابر مناطق جنوبی شهر باشد اما سود آن در بخش های شمالی شهر چند ده برابر با مناطق جنوب شهر تفاوت دارد.
شهردار تهران درخصوص بانوان هم عنوان کرد: در حال حاضر ۷ پارک ویژه بانوان داریم و ۵ پارک هم در سال جاری تاسیس می شود و علاوه بر آن در ۳۵۲پارک محلی نیز تمام یا بخشی از آن را به زنان و مادران و کودکان اختصاص می دهیم که برای این کار مناسب سازی می شوند.
زاکانی در پایان گفت: در ۳۴۷ سرای محله ای که وجود دارد طبق قاعده ای که سال ۹۳ ابلاغ شده بود، عمل می شود. البته باید قراردادهای آنها در سامانه ثبت شود تا به موضوعات این سرای محله ها اشراف پیدا کنیم و باید این سراها به قرارگاه های محلی تبدیل شوند تا خدمات ویژه ای را ارائه دهند. با این حال اما خدمات فعلی در سرای محله ها استمرار پیدا می کند و نیتی برای جلوگیری از آن وجود ندارد .
علیرضا زاکانی در حاشیه جلسه امروز شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: طرح بازدیدهای میدانی از مناطق تحت عنوان قرار خدمت در روزهای پنجشنبه با طرح رصد شورا به هم پیوستگی دارد.
او ادامه داد: طرح رصد و قرار خدمت فهم نیازهای بطن جامعه و دغدغههای مردم را دنبال می کند و موضوعات کلی تهران نیز که به کلان پروژهها اختصاص پیدا میکند در بازدیدهای میدانی روزهای پنجشنبه و طرح نگهداشت شهرداری تهران مورد توجه قرار میگیرد؛ لذا هر یک از این طرحها جای خود را دارد.
زاکانی با بیان اینکه در بودجه سال آینده رقم ۲۱۰۰ میلیارد تومان برای حل مشکلات در همین راستا احصاء شده است، گفت: این یک فرصت طلایی برای ما است و از آن استقبال میکنیم چرا که یک هم آفرینی است.
زاکانی در پاسخ به سوالی درباره مجوز ساخت و ساز در مجاورت باغ گیاهشناسی گفت: قطعا با هر ساخت و ساز غیرمجاز برخورد خواهیم کرد. مجموعه شهرداری تهران در چارچوب قوانین، پروانههای ساخت و ساز و نکاتی را که دنبال میکند کاملا واضح است که با ساخت و ساز غیرقانونی سر سازگاری ندارد؛ لذا هر ساخت و ساز غیرمجازی برای برخورد در دستور کار ما قرار میگیرد.
شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که چطور برای باغ گیاهشناسی که یک مجموعه در سطح ملی است چنین مجوزی داده شده گفت: مواردی وجود دارد که بخشی از آنها حقوق مکتسبهای در راستای صدور مجوزهای دورههای گذشته ایجاد کرده است. در دوره ما هنوز در کمیسیون ماده پنج هیچ مجوزی ندادیم و این موارد میراثی است که به ما رسیده است.
زاکانی گفت: مقولات اینچنینی در منطقه ۲۲ وجود دارد و این منطقه از نظر سرانه در رنج است و نیاز به توسعه زیرساختها دارد که هدفگذاری لازم انجام شده تا این کار به جدیت دنبال شود. اگر مجوزی هم هست، از قبل داده شده است.
ارسال دیدگاه