نگرانی برخی از فعالان اقتصادی از تعطیل شدن نمایشگاه بینالمللی تهران
تهران (پانا) - نمایشگاه بینالمللی تهران شاید با سایتهای نمایشگاهی که با معماری روز و فناوریهای نوین در کشورهای مختلف ساخته میشود، قابل مقایسه نباشد اما قطعا بیش از نیم قرن پیش، ساخت چنین سایت نمایشگاهی، قابل تحسین بوده است.
به گزارش جهان اقتصاد، نمایشگاه بینالمللی تهران، در ۵۲ سال فعالیت خود خدمات زیادی به اقتصاد کشور ارائه کرده و همچنان نیز به عنوان سایت نخست نمایشگاهی پایتخت و کشور، میزبان نمایشگاههای ملی و بینالمللی متعددی است.
قرارگرفتن نمایشگاه بین المللی تهران در منطقه شمالی شهر تهران موجب شده تا بسیاری چشم به زمین مرغوب و گران قیمت این مجموعه داشته باشند و در ادوار مختلف و به بهانههای گوناگون مقرر شد تا نمایشگاه بینالمللی تهران به مجموعههایی دیگر چون مصلی تهران و سایت نمایشگاه آفتاب منتقل و زمین آن واگذار شود.
از آن جمله میتوان به اقدامی که در سالهای پایانی ریاست جمهوری محمود احمدینژاد رقم خورد اشاره کرد، تصمیمی که چون دیگر تصمیمات خلق الساعه دولتهای نهم و دهم، اعتراضات را به دنبال داشت و بنابراین تصمیم زمین نمایشگاه به سازمان صدا و سیما واگذار شود.
برخی مدیرانم سازمان صدا و سیما، همسایه قدیمی نمایشگاه بینالمللی تهران، علاقه خود برای الحاق زمینهای نمایشگاه به سازمان را با جدیت پیگیری کردند، اما در نهایت با مخالفت بخشهای مختلف این تقاضا هیچ وقت پاسخ داده نشد.
علاوه بر صدا و سیما، شهرداری تهران نیز همواره خود را یکی از مجموعههای ذیحق برای تملک سایت نمایشگاه تهران دانسته و در دولت اول حجتالاسلام حسن روحانی و با دستاویز قرار دادن ایجاد ایستگاه مترو، تملک بر زمین نمایشگاه توسط شهرداری پیگیری شد که در نهایت این تقاضا نیز بیجواب ماند.
مدیران نمایشگاه بینالمللی تهران در ادوار مختلف همواره یکی از مخالفان واگذاری این مجموعه بودهاند و حتی اگر در ظاهر از دستور مدیران بالادستی خود در وزارت صمت و دولت تمکین میکردند، اما از هیچ تلاشی برای حفظ این سایت نمایشگاهی کوتاهی نکردند و سند این ادعا شرایط کنونی این مجموعه است که همچنان مشغول به فعالیت است.
اما اتفاقاتی که پیرامون این مجموعه در دولت سیزدهم جریان پیدا کرده است و با انتصاب هومن رازدار به عنوان مدیر این مجموعه از سوی سید رضا فاطمی امین وزیر صمت، این نگرانی را برای برخی فعالان اقتصادی ایجاد کرده که مبادا نمایشگاه بینالمللی تهران آسیب ببینند.
در حال حاضر تنها گزینه جایگزین برای نمایشگاه بینالمللی تهران، سایت نمایشگاهی شهر آفتاب است که با همه امکانات همچنان برای تبدیل شدن به سایت نمایشگاهی اول کشور نیاز به تقویت و تکمیل زیرساختها دارد.
در حالی که در ادوار گذشته مدیران عامل نمایشگاه در حفظ و صیانت از این مجموعه نقش داشتهاند، انتصاب هومن رازدار که سوابق وی پیش مدیرعاملی نمایشگاه در حوزههای هنری و سینمایی بوده و آخرین مسؤلیت وی روابط عمومی برنامه خندوانه بوده است، این نگرانی را برای گروهی از فعالان بخش خصوصی ایجاد کرده است که در صورتیکه برای مرتبهای دیگر بحث واگذاری زمینهای نمایشگاه بینالمللی تهران به مجموعههای دیگر چون سازمان صدا و سیما یا شهرداری تهران مطرح شود، وی در برابر این موضوع ایستادگی کرده و مانع تعطیلی این مجموعه خواهد شد.
برخی فعالان بخش خصوصی با نگرانی بیشتری به این موضوع نگاه کرده و این سؤال را مطرح میکنند که مبادا مدیرعامل جدید با دستورکار واگذاری نمایشگاه منصوب شده باشد.
در این خصوص که مدیرعامل جدید نمایشگاه از تخصص کافی برای مدیریت این مجموعه برخودار نیست و وزیر صمت وی را براساس کدام رزومه و توان کاری برای مدیریت نمایشگاه انتخاب کردهاست، موضوعی غیرقابل انکار است، اما باید به این مهم نیز توجه داشت که دیکته نانوشته غلط ندارد و شاید مدیرعامل جدید نمایشگاه از تواناییهای بالایی برای این جایگاه برخوردار است و بتواند بخشی از امتیازهای منفی وزیر صمت در دیگر بخشها را جبران کند.
ارسال دیدگاه