با تصویب نمایندگان صورت گرفت؛
ارسال «طرح الزام دولت به پاسخگویی به تذکرات نمایندگان» به مجمع تشخیص
تهران (پانا) - با اصرار مجلس به مصوبه «طرح الزام دستگاههای اجرایی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان» این طرح علیرغم ایرادات شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد.
در نشست علنی امروز چهارشنبه ۲۲ دی مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش کمیسیون آئیننامه داخلی مجلس در مورد ایرادات شورای نگهبان به طرح دو فوریتی اصلاح ماده (۲۰۶) قانون آئیننامه داخلی مجلس (طرح الزام دستگاههای اجرائی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان) در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
کمیسیون آئیننامه و نمایندگان مجلس بر مصوبه قبلی خود اصرار کرده و نمایندگان با ۱۷۳رای موافق این طرح را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال کردند.
در صورت تایید این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام، «سامانه قانونگذاری و نظارت» برای ثبت تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان به مسوولان اجرایی ایجاد شده و پاسخ وزرا به تذکرات نمایندگان نیز در این سامانه ثبت شده و برای عموم مردم منتشر میشود.
ماده واحده این طرح بدین شرح است:
ماده ۲۰۶- در کلیه مواردی که نماینده یا نمایندگان مطابق اصل هشتاد و هشتم (۸۸) قانون اساسی، از رئیسجمهور یا وزیر درباره یکی از وظایف آنان حق سؤال دارند، میتوانند درخصوص موضوع مورد نظر به رئیسجمهور و وزیر مسئول از طریق سامانه قانون گذاری و نظارت تذکر دهند. هیأت رئیسه خلاصه تذکر را در جلسه علنی مجلس قرائت و متن کامل تذکر را به رئیسجمهور یا وزیر مربوط ابلاغ می نماید.
مخاطب تذکر موظف است پاسخ تذکر را حداکثر تا یک ماه و در مورد تذکراتی که به تشخیص هیأت رئیسه مجلس مهم و فوری است، فوراً در سامانه مذکور ثبت نماید. هیأت رئیسه مجلس تذکرات مهم و فوری به همراه پاسخ آن را بارعایت طبقه بندی مکاتبات، در سامانه رسمی مجلس شورای اسلامی برای عموم منتشر می کند.
تبصره- قبل از پایان هر جلسه علنی حداکثر پنج نفر از نمایندگان میتوانند هر کدام به مدت دو دقیقه تذکر شفاهی دهند و در صورتی که متقاضیان بیش از پنج نفر باشند به قید قرعه تعیین میشوند. نمایندگان نمیتوانند در مدت یک ماه بیش از یک بار تذکر شفاهی دو دقیقهای فوق را بدهند و حق واگذاری به نماینده دیگر را ندارند.
ارسال دیدگاه