مجید جلالی در گفتوگو با پانا:
خصوصیسازی فوتبال در ایران با این وضعیت عملی نیست
پرسپولیس و استقلال باید سالهای قبل از لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته میشدند
تهران (پانا) - سرمربی سابق نساجی قائمشهر معتقد است در مسیر خصوصیسازی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، زیرساختها برای ورود بخش خصوصی فراهم نیست.
مجید جلالی در گفتوگو با پانا درباره کنار گذاشته شدن پرسپولیس و استقلال از لیگ قهرمانان آسیا گفت: «سالهاست کنفدراسیون فوتبال آسیا با ما کنار آمده و حالا امسال سختگیری را بیشتر از قبل کرده است تا قوانین ارائه شده بصورت دقیق و منظم اجرا شوند، AFC اگر قصد داشت از همان ابتدا قوانین حرفهایسازی را اجرا کند که پرسپولیس و استقلال پیش از این و در فصلهای گذشته کنار گذاشته شده بودند اما همانطور که گفتم به نوعی با ما کنار آمدند تا ببیند وضعیت از درست میشود که عملا تغییری صورت نگرفت.»
وی ادامه داد: «قطعا AFC هم دوست ندارد دو تیم از پرهوادارترین تیمهای قاره آسیا را از دست بدهد اما یک جایی تصمیم گرفته شده تا یکسری قوانین حرفهای اجرا شود و در این راه با هیچ باشگاهی شوخی ندارند و تاکید دارند که بصورت دقیق باید این موارد اجرا شود. دیدیم که کنار گذاشته شدن تنها مربوط به این دو باشگاه نبود و باشگاههای مطرح دیگری از آسیا هم مجوز نگرفتند.»
سرمربی اسبق پاس تهران درباره مقصرهای حذف این دو باشگاه از لیگ قهرمانان آسیا گفت: «نمیتوانیم تقصیر را به گردن وزیر ورزش فعلی یا قبلی یا مدیرانی که در دو باشگاه حضور داشتند بیاندازیم. حقیقت این است که تلاشهایی برای حرفهای شدن صورت گرفته اما در فوتبال ایران مسائلی وجود دارد که مربوط به مدیران ورزش نیست و درباره آن خارج از ورزش تصمیمگیری میشود. تصمیمگیری در موضوع خصوصیسازی مربوط به بیرون از دایره مدیران حاضر در ورزش است و باید مدیران بالادستی تکلیف را روشن کنند و تا زمانی که آنها نخواهند از مدیران ورزشی و وزیر ورزش کاری برنمیآید.»
جلالی افزود: «درباره خصوصیسازی ورزش ایران باید فکری اساسی شود. شما توجه کنید در فوتبال ایران ما به هیچ عنوان تجربه موفقی در موضوع خصوصیسازی نداشتهایم. از سالهای قبل بگیریم که استقلال اهواز بود و به آن روز افتاد تا بعد از آن استیل آذین هم که به چه سرنوشتی دچار شد. همین لیگ برتر امسال هم تراکتور تبریز و شهر خودرو مشهد روبروی ما قرار دارند. باشگاهداری علاوه بر هزینه، نیاز به درآمد دارد اما در فوتبال ایران کدام راه درآمدزایی برای باشگاهها اجرا میشود؟ آیا حق پخش پرداخت میشود یا کپیرایت داریم؟ زمانی که منابع کسب درآمد حرفهای در جای خودش قرار ندارد حضور بخش خصوصی توجیه مالی ندارد و اگر هم بخش خصوصی وارد شود، بعد از چند سال با حجم زیادی از هزینه بدون بازگشتی که داشته خسته شده و کار را رها میکند. ما وقتی تجربه موفقی در خصوصیسازی نداشتیم باید ابتدا ساختار خصوصیسازی ورزش را اصلاح کنیم بعد به سراغ خصوصی کردن پرسپولیس و استقلال برویم که البته با این وضعیت بعید است تا سال آینده شرایط مهیا شود و آنها بتوانند مجوز حرفهای بگیرند»
وی در پایان درباره موضوع اساسنامه فدراسیون فوتبال و خطر تعلیق فوتبال ایران گفت: «وقتی قرار است در جامعه جهانی فوتبال حضور داشته باشیم باید قوانین و قواعد آن را را رعایت کنیم و از هیچ قانونی نمیتوانیم سرپیچی کنیم اما در فوتبال ایران متاسفانه به جای اینکه برای رفع مشکلات تلاش کنند، بیشتر دنبال آن هستند که زمان بخرند اما بالاخره چیزی که فیفا میگوید باید اجرا شود.»
ارسال دیدگاه