سوپ؛ نماد امیدواری مردم یک کشور
تهران (پانا) - از زمانی که سوپ جومو در هاییتی برای اربابان بردهداری پخته میشد تا زمانیکه هاییتی به استقلال رسید، این سوپ به نمادی برای این کشور تبدیل شد، در حدی که حالا هم در یونسکو ثبت شده و نماد امید برای مردم این کشور است.
به گزارش عصر ایران؛ خوردن سوپ جومو، با عنوان خوراکی سنتی برای روز آغازین سال نو، در هائیتی متداول است اما آنچه آن را به عنوان میراثی ماندگار به جهانیان نمایانده، وجود آن به عنوان نشانهای از استقلال این کشور است.
سالها پیش از استقلال هائیتی، مردمان آفریقایی این کشور با عنوان برده این سوپ را برای اربابان خود میپختند و سالها بعد پس از آنکه در سال ۱۸۰۴ هائیتی استقلال خود را به دست آورد، سوپ جومو به عنوان نمادی از رهایی مردمان این کشور از بردگی مطرح شد.
حالا هرچند همچنان این کشور در التهاب و ناآرامیهای سیاسی و طبیعی و اقتصادی به سر میبرد اما یونسکو انتخاب این سوپ را فراخوانی برای مردم این کشور میداند تا با امید و دلگرمی و به پشتوانه غنای تاریخی خود با مشکلات خود روبرو شوند.
سوپی که هرچند با مواد سادهای مثل کدو حلوایی، شلغم، گوشت، فلفل و سبزیجات تهیه میشود اما حالا به میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم تبدیل شده که کرامت آنان را یادآور میشود.
سفیر هائیتی در یونسکو این خبر را با اشک اعلام کرد. این نخستین بار است که نام این کشور در فهرست میراث فرهنگی یونسکو قرار گرفته است.
ارسال دیدگاه