فیلمسازان نام آشنایی که به فجر چهلم راه نیافتند
تهران (پانا) - با اعلام فهرست نهایی بخش «سودای سیمرغ» نامهای ناآشنایی را در بین ۲۲ فیلم حاضر برای کسب سیمرغ جشنواره چهلم دیده میشود اسامی که به خونهای تازه سینمای ایران تشبیه میشوند. در این بین برخی از آنها در خانوادههای سیاسی زیستند و برخی دیگر از آقازاده های کارگردان،تهیه کننده و ... هستند اما در این بین فیلم دوستان انتظار حضور کارگردانان جوان و شناخته شدهای را می کشیدند که نتوانستند در جمع حاضران این رویداد هنری باشند.
تبوتاب جشنواره فیلم فجر همیشه سه تا چهار ماه قبل از آغاز این رویداد با اعلام فراخوان جشنواره آغاز میشود البته تغییر دولتها و سیاست های سازمان سینمایی و همچنین بیماری های ناشناختهای همچون کرونا در سردی جشنواره نقش داشته است اما جشنواره فجر همیشه برای فیلمدوستان و اهالی سینما رویدادی بزرگ است که سعی میکنند آن را فراموش نکنند.
از چند ماه پیش و بر اساس اخبار مرتبط با چرخه تولید فیلمهای سینمایی، فهرستهای متنوع و البته پرتعدادی از فیلمسازان نامشان را برای حضور در بزرگ ترین رویداد سینمایی کشور کاندیدا میکردند البته در بسیاری از مواقع فیلمها نمی توانند مراحل ساخت خود را به پایان برسانند.
در سال جاری با اعلام نام فیلمهای حاضر در جشنواره چهرههای نا آشنای بسیاری را می بینیم که به خون تازه سینما تشبیه میشوند اما هستند چهرههای بسیاری که می توانستند فضای سینما را داغتر کنند فیلمهایی که هر یک به دلیلی به جشنواره نرسیدند و فرصت رونمایی در فجر چهلم را از دست دادند.
شاید مهمترین فیلمی که به جشنواره امسال نرسید «قاتل و وحشی» به کارگردانی حمید نعمتالله بود که برای سومین سال پیاپی برای حضور در «فجر» دورخیز کرده بود، از همان مرحله پیش از هیأت انتخاب و بهواسطه اعمال شرایط آییننامه از سوی دبیرخانه از چرخه بررسی کنار گذاشته شد. فیلم به دلیل «بازبینی» از سوی هیأت انتخاب جشنواره سیوهشتم شانس حضور در جشنواره چهلم را از دست داد تا یکی از متفاوتترین فیلمهای حمید نعمتالله همچنان نادیده باقی بماند.
دیگر فیلم مهمی که نتوانست به جشنواره برسد آخرین ساخته سعید روستایی به نام «برادران لیلا» بود روستایی که با ابد و یک روز و پس از آن متری شش و نیم جایی را برای خود باز کرده بود این بار نتوانست فیلمش را در بین آثار چهلمین جشنواره فجر ببیند. سعید روستایی هم میتوانست از فیلمهای پرسروصدای جشنواره امسال باشد اما به دلیل آنچه از سوی عوامل طولانی شدن فرآیند تولید اعلام شد، نتوانست برای رونمایی در جشنواره آماده شود. سعید روستایی از فیلمسازانی است که دو فیلم قبلیاش یعنی «ابد و یک روز» و «متری شیش و نیم» در جشنواره فیلم فجر قدر دیده بود اما سومین فیلمش را به جشنواره نرساند.
«تفریق» به کارگردانی مانی حقیقی با بازی نوید محمدزاده و ترانه علیدوستی هم دیگر فیلم مهم تولید امسال است که به دلیل «آماده نمایش نبودن» نتوانست در جشنواره امسال حضور داشته باشد. مانی حقیقی آخرین بار در سال ۹۳ و با فیلم «اژدها وارد میشود» حضور در فجر را بهعنوان کارگردان تجربه کرد.
«شب، داخلی، دیوار» دیگر فیلمی است که نوید محمدزاده می توانست علاوهبر «تفریق»، در جشنواره داشته باشد این فیلم را وحید جلیلوند کارگردانی کرده است و به دلایلی که هنوز مشخص نیست، در جشنواره چهلم غایب است. جلیلوند«شب، داخلی، دیوار» را پس از «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» و «بدون تاریخ، بدون امضا» ساخته است که میتوانست سومین حضور موفق خود در «فجر» را تجربه کند که بنا به دلایلی که تاکنون اعلام نشده است شاهد این فیلم در جمع فیلمهای حاضر در جشنواره نیستیم.
«جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی هم دیگر غایب جشنواره چهلم محسوب میشود. فیلمی که برای اولین بار با سرمایهگذاری مستقیم یکی از پلتفرمهای عرضه اینترنتی محصولات نمایشی مقابل دوربین رفت و با توجه به کارنامه سیدی میتوانست در جشنواره چهلم موردتوجه قرار بگیرد. محسن تنابنده بازیگر اصلی فیلم هومن سیدی است. هنوز عوامل «جنگ جهانی سوم» درباره دلیل نرسیدن این فیلم به جشنواره اطلاعرسانی نکردهاند.
«مسیح، پسر مریم» به کارگردانی علی جعفرآبادی هم تازهترین محصول سازمان سینمایی اوج است که از ابتدا اعلام شد برای رونمایی در جشنواره فیلم فجر تولید میشود اما در فهرست نهایی هیأت انتخاب غایب بود. فیلم درامی اجتماعی است که داستان آن در دهه ۵۰ روایت میشود و مشخص نیست دلیل عدم پذیرش آن در جشنواره چه بوده است.
حال باید منتظر ماند و دید هندوانههای سربسته ای که از آنها در چلگی جشنواره فجر رونمایی میشود می توانند جای این فیلمسازان را پر کنند یا صدای نارضایتی منتقدان، اهالی رسانه و فیلم دوستان به گوش می رسد.
ارسال دیدگاه