خودروهای میلیاردی باید مالیات مربوط به نوع خودروی خود را پرداخت کنند
تهران (پانا) - ظرف سالهای اخیر مالیات بر خودروهای لوکس و میلیاردی همیشه مطرح شده است. البته بسیاری از افراد تمایلی به پرداخت مالیات ندارند، اما به دلیل تحریمها و کاهش فشار بر اقشار کمدرآمد، باید این اتفاق رخ دهد.
به گزارش خبرآنلاین، دلایل زیادی در خصوص تصویب مالیات خودروهای میلیاردی بیان شده است. در چند سال گذشته صحبت های زیادی در این خصوص در شورای نگهبان و مجلس هم مطرح شده بود. در حقیقت کاهش شکاف طبقاتی، افزایش سهم درآمد دولت و کاهش فشار بر اقشار کم درآمد در روزهای تحریم از مهم ترین عوامل دریافت مالیات از صاحبان خودروهای یک میلیاردی است. مسئلهای که تصمیم آن در شورای نگهبان گرفته و بعد در صحن علنی مجلس تصویب شد. بر اساس این قانون مالکان تمامی خودروهای بیش از یک میلیاردی باید بر اساس نوع و مدل خودروی خود مالیات پرداخت کنند.
البته با توجه به اینکه بحث افزایش دریافت مالیات از افراد با درآمد بالا همیشه مطرح بوده است، یکی از این موارد دریافت مالیات خودروهای لوکس و یک میلیاردی بوده است.
در خصوص تعداد خودروهای لوکس در کشور، اطلاعات دقیقی در دسترس نیست؛ اما میتوان گفت از سال ۹۰ تا ۹۷ حدود ۴۵۰ هزار خودروی خارجی وارد کشور شده است. از سال ۹۷ به بعد ورود خودروهای خارجی به کشور ممنوع شد. با توجه به تعداد این خودروها باید گفت که میزان مالیات خودروهای میلیاردی به صورت سالانه حدود ۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان خواهد بود. البته باید گفت که این حداقل ترین مقدار چنین خودروهایی است.
سؤال اصلی اینجاست که آیا باید مالیات خودروهای لوکس پرداخت شود؟ جواب بله است. تمامی افراد، اعم از حقیقی و حقوقی، که دارای خودروهای بیش از یک میلیاردی هستند، باید مالیات بدهند. خودروهایی که ارزش بالای یک میلیارد دارند، مشمول قانون مالیات خودروهای لوکس خواهند شد و باید مالیات پرداخت کنند. این قانون در جریان جلسه علنی مجلس و بررسیهای لازم برای درآمد لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ تصویب شدهاست.
با توجه به توضیحات، صاحبهای تمام خودروهای خارجی، باید مالیات پرداخت کنند؛ زیرا قیمت خودروهای خارجی بالای یک میلیارد است. دقت کنید که میزان مالیات خودروی میلیاردی و لوکس با توجه به نوع خودرو و مدل آنها متفاوت است و این موارد جزو عوامل مهم، برای مالیات خودروهای بالای یک میلیاردی است.
سؤال دیگر اینکه اگر مالیات خودروهای لوکس پرداخت نشود، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ باید گفت که امکان نقلوانتقال و اجاره آن خودروها وجود ندارد.
مسئله اصلی از آنجا که این قانون در سال ۱۴۰۰ تصویب شده، از همین امسال هم اجرا خواهد شد. به شما پیشنهاد میکنیم که راهنمای مالیات خودروی میلیاردی را مطالعه کنید تا با همه مدارک و شرایط این قانون جدید آشنا شوید و درباره برنامه ریزی مالی پرداخت این مالیات ماشین تصمیم گیری بهتری داشته باشید:
https://bimeh.com/mag/luxury-cars-tax/
مالیات خودروهای لوکس به صورت سالیانه تعیین میشود. همچنین اینکه این مبلغ فقط برای خودروهای بیشتر از یک میلیارد تومان است. پس مالکان خودروهای یک میلیارد لازم نیست که نگران مالیات باشند. در حال حاضر فرمولی که برای خودروهای لوکس تعیین شده، به صورت زیر است:
خودروهایی با ارزش یک میلیارد: معاف از مالیات هستند.
ارزش خودرو تا ۱.۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد یک میلیارد تومان به میزان یک درصد، مالیات دارد.
تا مبلغ ۳ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱.۵ میلیارد تومان به میزان ۲ درصد، مالیات دارد.
تا مبلغ ۴.۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۳ میلیارد تومان به میزان ۳ درصد، مالیات دارد.
و بیش از ۴.۵ میلیارد تومان، نسبت به مازاد ۴.۵ میلیارد تومان نیز به میزان ۴ درصد، مالیات دارد.
خودروهای بنز هم به دلیل داشتن قیمت خیلی بیشتر از یک میلیارد تومان، مشمول این قانون میشوند. حدود ۰.۰۳ خودروهای کشور را مدل بنز تشکیل میدهد. اگر بخواهیم بر اساس آمارها حساب سرانگشتی کنیم، باید گفت که حدود ۶ هزار خودروی بنز در کشور وجود دارند که مالیات خودروهای لوکس بر آنها اجرا می شود. با توجه به فرمول بالا و قیمت متوسط خودروهای بنز موجود در کشور، مالک چنین اتومبیلی متوسط باید سالانه ۲۸۰ میلیون تومان مالیات بپردازد.
مالیات را نباید با مسئله بیمه یکسان در نظر گرفت. یعنی اینکه اگر مالک خودروی لوکسی مالیات پرداخت میکند، به معنای داشتن بیمه نیست. خودروهای لوکس جزو خودروهای نامتعارف به حساب میآیند . خودرویی است که ارزش و قیمت آن بیش از ۵۰ درصد تعهدات بیمه در قبال خسارات جانی است. برحسب این تعریف، در سال ۱۴۰۰، اگر ارزش خودرویی بیش از ۳۲۰ میلیون تومان باشد، خودروی نامتعارف یا خودروی گرانقیمت محسوب خواهد شد.
به بیان سادهتر، سقف خسارتی که دارنده خودروی نامتعارف میتواند از طرف مقصر حادثه بابت خسارت خودروی خود در سال ۱۴۰۰ درخواست کند، ۳۲۰ میلیون تومان است. اگر خسارت خودروی گرانقیمت او حتی اگر بیشتر از این مقدار باشد، بیمه شخص ثالث طرف مقصر حادثه بیش از مبلغ ۳۲۰ میلیون تومان را در سال ۱۴۰۰ پرداخت نخواهد کرد. بقیه مبلغ خسارت از حساب بیمه بدنه خودروی لوکس پرداخته خواهد شد. مسلماً مالک خودروی معمولی توان پرداخت خسارت وارد شده به خودروی لوکس ندارد. پس در اینجا مالک اتومبیل میلیاردی میتواند با خرید بیمه بدنه خود خسارت جبران کند.
ارسال دیدگاه