نرمافزار گویاساز ویژه دانشآموزان نابینا هنوز آماده نشده است
باید ۱۰ درصد از استخدامهای آموزش و پرورش عادی به مدارس استثنایی اختصاص یابد
تهران (پانا) - معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان استثنایی گفت نرمافزار گویاساز ویژه دانشآموزان نابینا، به دلیل زمانبر بودن روند کدنویسی هنوز آماده نشده است.
به گزارش ایلنا، مجید هداوند، معاون برنامهریزی آموزشی و توانبخشی سازمان استثنایی در واکنش به عدم آمادهسازی نرمافزار گویاساز جهت آموزش در مدارس استثنایی ویژه نابینایان گفت: یک کارگروه فنی در وزارت آموزش و پرورش مسئول این کار بوده و در جریان این مساله هستند. در حال حاضر پوسته اصلی و برخی از آیکنها در نرمافزار گویاساز آمده شده، اما به طور کلی همکاران در حال تغییر کدنویسی این برنامه هستند.
وی خاطرنشان کرد: روز چهارشنبه هفته گذشته مجددا این موضوع مورد پیگیری در کارگروه مربوطه قرار گرفت و یک قسمتی از کار را انجام دادند. در نسخه به روز شده جدید شبکه شاد، یکی از کارهایی که انجام میشود همین بحث گویاساز است که در دستور کار قرار گرفته است.
هداوند درباره علت تعویق اجرای برنامه گویاساز خاطرنشان کرد: کار یک مقدار طولانی شد، زیرا ورژنهای مختلف شاد تغییر کردند و متاسفانه موجب شد که کار یک مقدار کند پیش برود، البته این کندی در سازمان استثنایی نبوده بلکه در کارگروه فنی این اتفاق افتاده است، زیرا اولویت بندیهای دیگری از جمله گفتگوی صوتی و گروهی مطرح شد.
معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان استثنایی گفت: اکنون کارگروه تلاش خود را میکند و قول دادند که به زودی آماده شود. در عین حال ما تلاش کردیم گویا ساز برای روز جهانی معلولین آماده شود، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد، زیرا کار کدنویسی زمان بر است. به محض اینکه ما در این ماه نتیجه بگیریم حتما اطلاعرسانی خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سوال که از ابتدای آذر همه مدارس در تمام مقاطع به صورت حضوری شدند، آیا تمام مدارس هم اکنون حضوری هستند؟ گفت: ما از اول مهر ماه، مدارسی که کمتر از ۵۰ نفر ظرفیت داشتند را با رعایت یک سری استلزامات حضوری کردیم.
هداوند گفت: البته اکنون مدارس ما به شکل حضوری دایر هستند، از اول آذر ماه نیز سایر مدارسی که بیش از ۵۰ نفر جمعیت دارند به شکل نوبتی و گروهبندی شده با رعایت پروتکلها و اصل سلامت دانش آموزان و تاکید بر واکسیناسیون آغاز به کار کردند.
وی اظهار داشت: همچنین از ابتدای مهر اعلام شد که همه کارگاههای عملی به شکل حضوری باشند، مگر اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کند فلان منطقه قرمز است و نمیتوان آموزش حضوری داشت.
معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان استثنایی درباره سطح سواد و آگاهی والدینی که دانش آموز معلول دارند گفت: آمار دقیقی درباره میزان سواد والدین دانش آموزان معلول نداریم اما نسبت به والدین دانش آموزان عادی، کمتر است. به همین خاطر یکی از کلیدیترین برنامههای ما آموزش به خانوادهها است. مانند برنامه مدرسه یاری یا پارلمان مشورتی اولیا که اکنون تشکیل شده و والدین مرتب با همکاران ما در ارتباط هستند. ولی نسبت به والدین دانش آموزان عادی یک مقدار سطح سواد کمتری دارند.
هداوند گفت: والدین نقش مهمی در این زمینه دارند، گزارشی که ما در استانها داریم این بود که خیلی از اولیا تمایل به بحث حضوری داشتند و در رابطه با مسائل آموزشی هم همکاری زیادی کردند. معمولا خانوادههای دانش آموزان استثنایی بخاطر شرایطی که دانش آموزان با نیاز ویژه دارند نسبت به اولیای دانش آموزان عادی، همکاری و همیاری بیشتری دارند.
وی اشاره کرد: ما سال گذشته یک دستور العملی را تحت عنوان اولیا همیار معلم آماده و ارسال کردیم و از هر خانوادهای یکی از افراد با انگیزه و باسواد را انتخاب کردیم که به دانش آموزان معلول آن خانواده کمک کنند. برای خانوادههایی که در این طرح شرکت نکردند نیز یک بسته آموزشی، پرورشی و توانبخشی خانواده محور در ماه گذشته ارسال کردیم که هفت برنامه در آن پیش بینی شده تا خانوادهها مشارکت بیشتری داشته باشند.
معاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان استثنایی در پایان گفت: ما در آموزش و پرورش استثنایی طبق آماری که اخذ شده ۱۲ هزار معلم کم داریم. طبق مصوبهای که سال گذشته با حضور وزیر آموزش و پرورش به ابلاغ رسید، باید ۱۰ درصد از استخدامهای آموزش و پرورش عادی به مدارس استثنایی اختصاص یابد تا کم کم این کمبود رفع شود.
ارسال دیدگاه