چند درصد سالمندان ایرانی از فضای مجازی استفاده می‌کنند؟

تهران (پانا) - عضو هیات علمی گروه آموزشی و مرکز تحقیقات سالمندی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی اعلام کرد کمتر از 10 درصد افراد بالای 60 سال کشور، از فناوری‌های دیجیتال و فضای مجازی استفاده می‌کنند، درصورتی که این رقم در اروپا و امریکا، بین 67 تا 70 درصد است.

کد مطلب: ۱۲۳۴۲۴۳
لینک کوتاه کپی شد
چند درصد سالمندان ایرانی از فضای مجازی استفاده می‌کنند؟

به گزارش وبدا، یدالله ابوالفتحی ممتاز به عنوان متخصص و محقق حوزه سالمندی، بر برقراری عدالت در استفاده از فضای مجازی و فناوری های دیجیتال برای همه سنین، تاکید کرد و افزود: قشر زنان و جمعیت سالمندان کشورمان، از کمترین امکانات در این زمینه برخوردارند.

وی افزود: استفاده از امکانات دیجیتال و فضای مجازی، در کاهش اختلالات شناختی، کاهش افسردگی و احساس تنهایی، موثر است و به دلیل تاثیرات آن بر سلامت روانی و اجتماعی سالمندان، امسال شعار روز جهانی سالمند، به این موضوع اختصاص داده شد.

ممتاز، سه دلیل برای استفاده کم سالمندان کشورمان از امکانات فضای مجازی و فناوری های دیجیتال بیان کرد و گفت: آگاهی کم سالمندان نسبت به طریقه استفاده از امکانات دیجیتال، دسترسی کم سالمندان به این امکانات و نگرش مردم و خانواده ها نسبت به استفاده سالمندان از فضای مجازی دلایلی هستند که سبب استفاده کم جمعیت سالمندان کشورمان از این امکانات می‌شوند.

وی، کلیشه های منفی فرهنگی نسبت به این موضوع را بسیار تاثیرگذار دانست و افزود: متاسفانه بسیاری از خانواده های ایرانی براساس نگرش اشتباه، فضای مجازی را مربوط به سالمندان نمی دانند و سالمندان نیز براساس این نگرش، برای بیان نیازشان به این امکانات، احساس شرمندگی و خجالت می کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: ضمن آنکه مکان هایی برای آموزش سالمندان جهت استفاده از فناوری های دیجیتال و فضای مجازی نداریم، در صورتی که باید بدون توجه به این تفکر اشتباه که سالمندان آموزش پذیر نیستند، آموزش اختصاصی برای سالمندان در این خصوص، پیش بینی شود.

ممتاز، با اشاره به اینکه هزینه بر بودن تهیه امکانات دیجیتال برای سالمندان و آموزش آنان، عامل دیگری برای عدم تمایل خانواده ها نسبت به این موضوع خواهد بود، گفت: در همین راستا، حمایت از خانواده هایی که سالمندان را در کنار خود مراقبت می کنند، مخارج زندگی و خدمات بهداشت و درمان آنان را هزینه کرده و به نیازهای روانی و اجتماعی آنان توجه می کنند، از ضروریات زندگی امروزی است، چرا که خانواده های امروزی، به نسل ساندویچی معروف شده اند، یعنی از دو طرف و برای نگهداری دو نسل (کودکان و سالمندان) تحت فشارند، و لذا، این خانواده ها باید مورد حمایت مادی و معنوی دولت ها قرار بگیرند، در صورتی که در کشور ما، حمایتی از این خانواده ها نمی شود.

وی افزود: در کشورهای پیشرفته، مراقبت از سالمندان توسط خانواده ها، مورد توجه قرار می گیرد و به روش های مختلف از این خانواده ها حمایت می شود. در برخی از کشورها، مرخصی مراقبت از والدین وجود دارد و کارمندان برای مراقبت از والدین خود، از مرخصی اختصاصی این موضوع استفاده می کنند، در بعضی دیگر از کشورها، با کاهش یا حذف مالیات، از خانواده ای که سالمندی را در کنار خود دارد، حمایت می شود و با این حمایت ها، علاوه بر اینکه خانواده تشویق شده و بخشی از هزینه های سالمندش جبران می شود، تاثیرات روانی و اجتماعی آن روی سالمندان، ارزشمند است، چرا که سالمند احساس سرباری در خانواده را نخواهد داشت و می داند که در مقابل مراقبت از او، دولت حمایت خوبی به خانواده اش می کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار