بهرام مشتاقی در گفتوگو با پانا:
چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی ناقص است
روش گلخانهای سالهاست در ورزش جهان منسوخ شده است
تهران (پانا) - پیشکسوت کشتی فرنگی ایران و عضو سابق کمیته فنی فدراسیون کشتی معتقد است چرخه انتخابی در نظر گرفته شده برای تیم ملی کشتی فرنگی ایراد اساسی دارد.
فرهاد فخرآبادی/ بهرام مشتاقی در گفتوگو با پانا، درباره چرخه انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی گفت: « تعریف چرخه انتخابی تیم ملی یعنی اینکه مدعیان هر وزن با یک شانس برابر رودرروی هم برای رسیدن به دوبنده تیم ملی تلاش کنند و در این میان مدالآوران جهان و المپیک هم در انتخابی حضور داشته باشند نه اینکه ملیپوشان را در تورنمنتهای مختلف براساس نظرات شخصی خودمان انتخاب کنیم. اگر قرار باشد باز هم ملیپوشان در مسابقات خارجی با نظر سرمربی تیم ملی انتخاب شوند؛ شرایط با گذشته هیچ فرقی نکرده و نباید اسم آن را چرخه انتخابی بگذاریم. »
وی ادامه داد: « قهرمانان ما خیلی خوب در مسابقات جهانی نتیجه گرفتهاند ، اما باید تکلیف نفرات دوم وزن همین قهرمانان مشخص شود. افرادی مثل ساروی، محمدعلی گرایی، محمد رضا گرایی و ... در مسابقات جهانی موفق عمل کردهاند اما سوال اصلی اینجاست که تکلیف نفرات دوم این اوزان چه میشود که میخواهند به دوبنده تیم ملی برسند؟! اگر این قهرمانان باز هم به دنبال مدال جهانی هستند باید باید در انتخابی رودرروی حریفان خود قرار بگیرند. چطور میشود که ما مدام میخواهیم طبق روال گذشته پیش برویم و کشتیگیران را براساس نظر شخصی انتخاب کنیم و اسم آن را هم بگذاریم چرخه انتخابی. اما در کشوری مثل روسیه کشتیگیر بزرگی مثل ولاسوف کنار گذاشته میشود تا حق به حقدار برسد. تفاوت اصلی ما و روسها در همین موضوع است. درست است که کسب مدال کار سختی است اما نباید فراموش کنیم حفظ مدال از آن سختتر است. یکی از تفاوتهای ما با روسها همین است که آنها مدالهای خود را در اوزان مختلف مدام تکرار میکنند اما ما این کار را نمیکنیم، دلیل اصلی هم این است که تنها چند ملیپوش که مدالآور هستند را به مسابقات مختلف اعزام میکنیم که در نهایت آنها هم کم
میآوردند و خسته میشوند. به سایر کشتیگیران هم اجازه نمیدهیم که در یک میدان خودشان را نشان دهند. »
مشتاقی تأکید کرد: « به نظر من این چرخه انتخابی تیم ملی ناقص است، در واقع اسم آن را چرخه گذاشتند اما قرار است همچنان مثل گذشته به روش گلخانهای پیش بروند. به این صورت که براساس نظر شخصی سرمربی تیم انتخاب شود. به نظرم من چرخه انتخابی یعنی اینکه کشتیگیران مدعی هر وزن به صورت رودررو و نهایتا با یکی دو کیلو ارفاق وزن با هم کشتی بگیرند. ما الان تیم خیلی خوبی داریم که نایبقهرمان جهان شد اما نباید به همین بسنده کنیم اگر کشتیگیر بابت دو بنده تیم ملی خیالش راحت باشد و این تصور برای او به وجود بیاید که همیشه در ترکیب تیم است در نهایت کشتی ایران آسیب میخورد. ما باید دو تیم برای مسابقات جهانی و بازیهای آسیایی داشته باشیم چرا که این دو مسابقه به فاصله اندک فکر میکنم سه روز از همدیگر برگزار میشوند بنابراین باید به همه مدعیان توجه کنیم. »
وی در پایان گفت: « در گذشته شرایط به گونهای بود که همه به یک اندازه شانس رسیدن به دوبنده تیم ملی را داشتند و الان هم اگر میخواهیم به سمت جلو حرکت کنیم چارهای جز توجه به انتخابی رودررو نداریم. ما باید به همه داشتههایمان توجه کنیم و نباید تیم ملی تنها با چند کشتیگیر به مسابقات مختلف اعزام شود. یک کشتیگیر تمام انگیزه و هدفاش این است که در مسابقه دیده شود و نظر سرمربی تیم ملی را جلب کند تا بتواند به دوبنده تیم ملی برسد. باید چه زمانی به او این فرصت را بدهیم؟ به نظرم این رویه به کشتی آسیب میزند و کشتیگیران را دچار بیانگیزگی میکند. کشتی رشته سختی است که تمرینات پرفشاری دارد و اگر کشتیگیر بعد از مدتی ببیند که دیده نمیشود رها میکند و دیگر سمت این ورزش نمیاید. بنابراین نیاز است ما خیلی توجه کنیم به این مسائل و افراد را دچار بیانگیزگی نکنیم. »
ارسال دیدگاه