وزیر کشور در نشست ستاد ملی پیشگیری و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران مطرح کرد؛

ارتقای سطح آمادگی و پاسخگویی به موقع به بحران‌های طبیعی اعم از سیل و زلزله در کشور

تهران (پانا) - وزیر کشور با بیان اینکه ایران در شمار کشورهای پرحادثه طبیعی در دنیا قرار دارد، گفت با توجه به حادثه‌خیز بودن کشور آمادگی و پاسخگویی به موقع دستگاه‌ها برای مدیریت هوشمند بحران‌های طبیعی در کشور تقویت می‌شود.

کد مطلب: ۱۲۳۱۴۹۱
لینک کوتاه کپی شد
ارتقای سطح آمادگی و پاسخگویی به موقع به بحران‌های طبیعی اعم از سیل و زلزله در کشور

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، احمد وحیدی وزیر کشور در نشست ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران که با حضور نجار معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران، زاکانی شهردار تهران، منصوری استاندار تهران و دیگر نمایندگان دستگاهها در محل وزارت کشور، برگزار شد با بیان اینکه ایران اسلامی از جمله کشورهای حادثه خیز طبیعی در دنیاست؛ تصریح کرد: با توجه به اینکه در شمار کشورهای حادثه خیز دنیا قرار داریم باید سطح آمادگی و پاسخگویی به موقع به بحران های طبیعی اعم از سیل و زلزله در کشور ارتقا یابد.

وحیدی در ادامه صحبت های خود با اشاره به این موضوع که مدیریت بحران یک امر اقناعی صرف نیست؛ خاطرنشان کرد: مدیریت بحران یک امر حاکمیتی و اجرایی است و باید با تمام ظرفیت های ممکن در کشور به مقابله با حوادث طبیعی و حراست از جان و مال شهروندان عزیز کشورمان بپردازیم.

وی در این خصوص گفت: یکی از مسائل چالش برانگیز در حوادث طبیعی توزیع عادلانه امکانات و منابع است و باید در این زمینه دستگاههای مسئول بیشترین دقت و حساسیت نسبت به تخصیص درست کمک های ارسالی به نیازمندان این حوزه داشته باشند.

وزیر کشور با اشاره به زلزله اخیر در استان هرمزگان و سطح آمادگی بالای دستگاههای خدمات رسان در این عرصه هم گفت: با عنایت حضرت حق تعالی و ائمه معصومین علیهم السلام کمترین تلفات انسانی را در این زلزله شاهد بودیم.

وحیدی تصریح کرد: در این زلزله طبق گزارشها یک نفر جانش را از دست داد که البته جان همان یک نفر هم برای ما بسیار محترم و عزیز است.

وی در ادامه گفت: این تلفات و خسارت کم، تفسیری جزء لطف خداوند منان به این سرزمین و ملت ندارد.

وزیر کشور با بیان اینکه از همه فعالان و دست اندرکاران در مدیریت زلزله استان هرمزگان کمال تشکر و سپاس را دارم؛ گفت: ضرورت دارد روند امداد رسانی با توجه به آغاز فصل سرد سال تا ایمنی کامل همه زلزله دیدگان تداوم یابد.
دکتر وحیدی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه با توجه به زلزله خیز بودن کشور همواره سطح معینی از آمادگی برای پاسخ و مدیریت بحران را داشته باشیم؛ گفت: طبق مطالعات و تحقیقات علمی صورت گرفته، استان تهران از جمله استان های کشور است که با توجه به چند گسل فعال در کانون زلزله قرار دارد.

وی دراین خصوص گفت: برای مدیریت موفق در موضوع زلزله نیازمند توسعه علمی در این عرصه هستیم.

وزیر کشور با اشاره به راهکارهای پیش رو در مدیریت بحران زلزله نظیر ارتقای فرهنگ و آموزش عمومی در جامعه؛ گفت: به تجربه دیده شده است که واکنش مردم و دانش و آگاهی شان از زمان زلزله و اینکه چگونه رفتار مناسب داشته باشند؛ نقش مهمی در مدیریت بحران دارد و برای همین باید رسانه های کشور در این زمینه اطلاع رسانی های علمی و آموزشی لازم را برای شهروندان عزیز داشته باشند.

وی همچنین به شناخت صحیح چشمه های زلزله زا در استان تهران اشاره کرد و گفت: طبق گزارشهای ارائه شده از سوی موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران هنوز گسل های ناشناخته ای در تهران وجود دارد که در این زمینه سازمان زمین شناسی کشور باید شناسایی لازم را در این عرصه انجام دهد.

وحیدی همچنین به بهسازی لرزه ای و جلوگیری از افزایش ریسک لرزه ای اشاره کرد و گفت: مسئولیت این حوزه هم با شهرداری و استانداری است.

وزیر کشور در ادامه با اشاره به راهکار مهم قوانین سخت گیرانه برای رعایت آیین نامه های استاندارد ساخت و ساز در کشور هم گفت: قوانین سفت و سختی در این حوزه تصویب شده و امروز خلا کار در حوزه پیگیری است که باید نهادهای متولی این حوزه نظیر شهرداریها و سازمان نظام مهندسی مراتب نظارت کامل را داشته باشند.

راه اندازی سامانه های پایش سلامت برخط سازه های مهم مثل برج میلاد و دیگر سازه های بزرگ مسکونی، اداری و تجاری کشور از دیگر راهکارهای مطرح شده در نشست امروز بود و در این خصوص دکتر وحیدی گفت: تحقق عملی این پیشنهاد برای فهم اینکه درجه آسیب پذیری و استحکام سازه ها چه میزان است و چه اقدامات حفاظتی باید صورت گیرد مهم است.

وحیدی در پایان به ضرورت عملیاتی شدن سامانه های هشدار سریع زلزله اشاره کرد و گفت: در وقوع زلزله اثرات جانبی زلزله چه بسا بر اثر عدم آگاهی از زمان زلزله و اتخاذ اقدامات مراقبتی بیشتر از خود زلزله باشد و برای همین باید این امکان در کشور ایجاد شود که با استفاده از ابزارهای ممکن مردم را در جریان وقوع احتمالی زلزله قرار دهیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار