مصرف گوشت برای سلامت روحی مفید است ؟
تهران (پانا) - اکنون مطالعات متعددی بر مضر بودن مصرف بیش از حد گوشت بر سلامت قلب و عروق انسان تاکید داشت ولی نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که گوشت قرمز مصرف میکنند در مقایسه با افراد غیر گوشتخوار، سطوح پایینتری از افسردگی و اضطراب را تجربه میکنند.
بهگزارش سلامتنیوز، در سال ۲۰۱۷، بیماریهای روحی و روانی بهعنوان عامل اصلی ناتوانی در سراسر جهان معرفی شده و سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است که تقریباً ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از افسردگی رنج برده و ۲۶۰ میلیون نفر از این افراد نیز با اضطراب زندگی می کنند. از سوی دیگر بررسیهای انجام شده نشان دهنده افزایش قابل توجه این اختلالات طی دو دهه گذشته است.
پژوهشگران همچنین دریافتند به موازات افزایش اختلالات روانی، رژیم غذایی گیاهخواری نیز در سال های اخیر رو به افزایش است. انگیزههای این انتخاب غذایی شامل نگرانی های اخلاقی، محیطی و حمایت از حقوق حیوانات و همچنین تلاش برای بهبود سلامتی از طریق رژیم غذایی است.
بهتازگی پژوهشگری به نام اورسکا دوبرسک (Urska Dobersek) و همکارانش داده های ۲۰ مطالعه مختلف در این حوزه را مورد ارزیابی قرار دادند. در این مطالعات، سطح افسردگی و اضطراب افراد از طریق رتبهبندی خود گزارشی، استفاده از داروهای تجویزی، تشخیص پزشکی یا مصاحبه تشخیصی ارزیابی شد. در مجموع ۱۷۱ هزار و ۸۰۲ شرکتکننده بین سنین ۱۱ تا ۱۰۵ سال در این متاآنالیز بررسی شدند که از این میان، ۱۵۷ هزار و ۷۷۸ نفر مصرفکننده گوشت و ۱۳ هزار و ۲۵۹ شرکتکننده بهعنوان گیاهخوار شناسایی شدند. این شرکتکنندگان شامل گروه های مختلف جمعیتی از اروپا، آسیا، آمریکای شمالی و اقیانوسیه بودند.
گفتنی است محققان در نتیجه بررسی های خود دریافتند افرادی که گوشت مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که از گوشت پرهیز می کنند، سطوح پایین تری از افسردگی و اضطراب را تجربه می کنند. علاوه بر این در مطالعه فوق مشخص شد که گیاهخواران در مقایسه با مصرف کنندگان گوشت سطوح بیشتری از افسردگی و اضطراب را تجربه خواهند کرد. به گزارش سیناپرس، در این میان جنسیت هیچ تاثیری در سطح افسردگی نداشته و تجزیه و تحلیل ها نشان داد که هرچه مطالعات دقیق تر باشد (به عنوان مثال، تکیه بر بیماری روانی تشخیص داده شده توسط پزشک در مقابل پرسشنامه های خود گزارشی)، مزایای مشاهده شده مصرف گوشت، قویتر است.
این پژوهش دارای چندین نقطه قوت از جمله حجم نمونه بزرگ جامعه آماری بوده و معیارهای آن فقط شامل مطالعاتی است که دوگانگی واضحی را بین مصرفکنندگان گوشت و پرهیز از این ماده غذایی ارائه می دهد.
ارسال دیدگاه