رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت وگو با پانا مطرح کرد؛
سرانه مصرف گوشت در خانوارهای کمدرآمد کمتر از 5 کیلوگرم در سال است
تهران (پانا) - رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با هشدار دوباره درباره افزایش قیمت گوشت در نیمه دوم سال میگوید گرانی گوشت مصرف را در خانوارهای کم درآمد کاهش داده و درحالی که میانگین مصرف سرانه 12 کیلوگرم در سال است این میزان در خانوارهای کم درآمد کمتر از 5 کیلوگرم در سال است.
علی اصغر ملکی در گفت وگوبا پانا در پاسخ به این پرسش که ایا با افزایش قیمت، تقاضای خرید گوشت کاهش یافته است، اظهار کرد: « افزایش قیمت گوشت تقاضای خرید را در برخی از خانوارها کاهش داده است اما موجب کاهش تقاضای کلی مصرف نشده است. گوشت گوسفند دارای طبعی گرم است و در روند درمان یا پیشگیری از بیماری کرونا نیز توصیه شده است به همین دلیل تقاضای کلی مصرف نه تنها کاهش نیافته بلکه در برخی از خانوارها که از توان مالی بالاتری برخوردار هستند، افزایش نیز داشته است.»
ملکی خاطرنشان کرد: « مصرف سرانه استاندارد بینالمللی گوشت ۱۲ کیلوگرم در سال است که در ایران حدود ۸ تا ۸ و نیم کیلو است؛ در این میان سهم خانوارهای فقیر و غنی یکسان نیست و قطعا مصرف سرانه افراد ثروتمند بالاتر و سرانه مصرف خانوارهای کم درآمد کمتر از ۵ کیلوگرم در سال است.»
وی با بیان اینکه قیمت گوشت در مقایسه با شرایط تولید و قیمت سایر کالاها گران نیست، اظهار کرد: « وقتی بره ماده علوفه داشته باشد و در وزن ۸ کیلوگرم کشتار نشود در نیمه دوم سال یک بره زاد و ولد میکند و حدود ۵ کیلوگرم وزن جدید پیدا میکند اما کشتار زود هنگام برهها به معنای از دست رفتن بخش قابل توجهی از تولید گوشت است.»
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی عنوان کرد: « طی سالهای گذشته کشور از نظر تولید گوشت قرمز در شرایطی بود که صادرات به کشورهای همسایه نیز انجام میشد اما مقداری گوشت صنعتی نیز وارد میشد. گوشت گوسفندی تولید ایران یکی از لذیذترین گوشتهای تولیدی در جهان است و در کشورهای منطقه تقاضای بالایی برای خرید آن وجود دارد اما به دلیل کمبود تولید صادرات آن ممنوع است و ممکن است قاچاق آن در سطحی محدود وجود داشته باشد.»
وی با بیان اینکه در برخی از موارد گوشت گوسفندی ایران به جای وزنی و کیلوگرمی به صورت راسی توسط خریداران و متقاضیان خریداری میشد، اظهار کرد: « واردات گوشت کشور اکنون به صورت محدود در حال انجام است و سازمان دامپزشکی به صورت مستمر بر آن نظارت دارد و گوشت وارداتی بیشتر مصارف صنعتی برای تولید سوسیس کالباس و غیره دارد.»
هشدار درباره افزایش قیمت گوشت در نیمه دوم سال
ملکی با بیان اینکه بخشی از مصرف به دلیل تعطیلی تالارها و عدم برگزاری مراسم در رستورانها کاهش یافته است،عنوان کرد: « تولیدات نیمه اول سال با ورود به مهر به اتمام میرسد .کمبود گوشت و افزایش قیمت در ماههای آینده محتمل است و افرادی که دام خود را با قیمت بالای نهاده تولید و پرورش دادهاند با محاسبه هزینههای تمام شده آن را به بازار عرضه خواهند کرد.»
وی با بیان اینکه قیمت جو به ۶ هزار تومان رسیده است، اظهار کرد: « روزی ۵ تا ۶ هزار تومان هزینه پرورش گوسفند است و این هشدار جدی است که کاهش تولید گوشت و افزایش قیمت در ماههای پیشرو جدی خواهد بود. در پایان فروردین امسال در نامهای به مسئولان این موضوع را متذکر شدهام که کاهش تولید در ۶ ماه دوم سال جدی است.
ملکی خاطرنشان کرد: « در تابستان به دلیل وفور سبزیجات غذاهای متعددی وجود دارند که بدون نیاز به گوشت تهیه میشوند اما در پاییز و زمستان نیاز به مصرف غذاهای گوشتی نیز بیشتر میشود.»
وی در پاسخ به این پرسش که افزایش قیمت گوشت را تا چند درصد پیشبینی میکنید، اظهار کرد: «اگر بازار به خوبی رصد شود و تصمیمگیریهای بهتری اخذ شود، افزایش قیمت جهشی نخواهد بود اما اگر این شرایط به وجود نیاید شاهد رشد چشمگیر قیمت خواهیم بود.»
وی در پاسخ به این پرسش که چرا در نهادههای دامی تمرکز بر تولیدات داخلی صورت نمیگیرد، اظهار کرد: « به دلیل خشکسالی حتی آب کشاورزی نیز خریداری میشود وکشاورزانی هم که از چاه کشاورزی استفاده میکنند چاههای پرابی ندارند، بنابراین تولید نهادههای دامی نیز متاثر از خشکسالی ادامهدار است.»
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تصریح کرد: « مشکلات تولید در کشور باید ریشهیابی شود و وزارتخانههای مرتبط باید این موضوع را به درستی رصد کنند.»
وی با بیان اینکه شرایط اقلیمی در بسیاری از کشورهای جهان تغییر کرده است، اظهار کرد: « خشکسالی موضوعی جدی و تهدیدی برای امنیت غذایی است که باید توسط برنامهریزان کشور مورد توجه جدی قرار گیرد.»
ارسال دیدگاه