اسماعیلی: فساد باید از سرمنشأ آن خشکانده شود
تهران (پانا) - رییس دفتر رییسجمهوری با اشاره به اهتمام ویژه دولت به فسادستیزی، گفت دولت به هیچ عنوان فساد را برنمیتابد و بر این باور است که نباید اجازه بروز فساد داده شود و فساد باید از سرمنشأ آن خشکانده شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مراسم تکریم و معارفه روسای سابق و جدید دفتر بازرسی ویژه رییس جمهوری روز دوشنبه با حضور رییس دفتر رییس جمهوری برگزار شد.
غلامحسین اسماعیلی در مراسم تکریم سید محسن صادقی و معارفه حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان با تشکر از تلاشهای انجام شده به تدوین منشور ۱۲ مادهای مبارزه با فساد و ابلاغ آن به همه وزرای کابینه اشاره کرد و گفت: پیشبینی شده بود که این منشور در مجموعه دولت متولی داشته باشد و دفتر بازرسی ویژه رییس جمهوری این ماموریت را برعهده خواهد داشت.
رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به توجه ویژه دولت به تقویت جایگاه و شأن دفتر بازرسی ویژه ریاست جمهوری، گفت: معتقدیم انجام مأموریتهای سنگین نیازمند پشتوانه است و اگر مدیران و حاکمان از پشتوانه قوی برخوردار نباشند، چه بسا مأموریتهایشان به موفقیت کامل منتهی نشود. متأسفانه در دولت گذشته جایگاه این دفتر تنزل پیدا کرد و حتی حکم رییس آن را رییس جمهوری امضاء نکرد.
اسماعیلی افزود: در دولت سیزدهم ضمن ابلاغ حکم رییس دفتر بازرسی ویژه توسط رییس جمهوری چند اقدام دیگر از جمله نمایندگی ویژه رییس جمهوری در امر مبارزه با فساد و اجرای اصل ۱۲۷ قانون اساسی هم به ماموریت های رییس این دفتر اضافه شده و همه این موارد از پشتوانه مصوبه هیات وزیران نیز برخوردار است.
وی با تجلیل از عزم و اراده قوی و روحیه جهادی حجتالاسلام والمسلمین درویشیان، گفت: امروز شخصیتی صاحب علم و تجربه و انگیزه به عنوان ریاست دفتر بازرسی ویژه رییس جمهوری انتخاب شده است و می توانیم شاهد اقدامات مفیدی در این حوزه باشیم.
رییس دفتر رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گفتمان و رویکردهای اصلی دولت سیزدهم، گفت: این دولت، شعار مردمی بودن را برگزیده و خود را خادم مردم و جمهور میداند و در تلاش است درد و رنج مردم را علاج کند و با آنان همراهی و همدردی کرده و بین خود و مردم فاصله نیندازد.
رییس دفتر رییس جمهوری عدالتمحوری را از رویکردهای اصلی دولت دانست و افزود: قائل به شهروند درجه یک و دوم نیستیم و دولت تأکید دارد که همه برنامههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی دارای پیوست عدالت باشد. چرا که معتقدیم اگرچه ممکن است مردم برخی کمبودها را تحمل کنند اما به هیچ عنوان تبعیض را نمیپذیرند.
اسماعیلی افزود: کشورمان از ظرفیتهای مادی و انسانی متنوع و گستردهای برخوردار است، اما در بهرهبرداری و توزیع این منابع شاهد گلایهمندیهای مردم هستیم و دولت نسبت به این موضوع حساسیت دارد و تبعیض را بر نمیتابد و مصمم هستیم بر مبنای عدالت به اصلاح امور بپردازیم.
رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به اهتمام ویژه دولت به فسادستیزی، گفت: دولت به هیچ عنوان فساد را برنمیتابد و بر این باور است که نباید اجازه بروز فساد داده شود و فساد باید از سرمنشأ آن خشکانده شود. البته برخورد با مفسدین حتماً لازم است و انجام خواهد شد، اما مأموریت اصلی دولت از بین بردن بستر و زمینههای بروز فساد در جامعه و بویژه در دستگاههای دولتی است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه تأمین نیازمندیهای جامعه و اجرای کارهای بر زمین مانده با اقدامات عادی امکانپذیر نیست، تأکید کرد: امروز نیازمند کار جهادی، انقلابی و خستگیناپذیر هستیم.
رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به محورهای اصلی موفقیت در مبارزه با فساد، گفت: اولین موضوع هوشمندسازی و استفاده از ظرفیتهای سامانههای الکترونیکی است و دولت این موضوع را با اولویت پیگیری خواهد کرد.
اسماعیلی تصریح کرد: شفافیت و تلاش برای حل و فصل موضوع تعارض منافع از دیگر محورهای موفقیت در روند مبارزه با فساد است که با جدیت انجام خواهد شد.
در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین درویشیان نیز در سخنانی نظارت و بازرسی کارآمد را از عوامل اصلی موفقیت در مبارزه با فساد دانست و گفت: حتی اگر قوانین کافی وجود داشته باشد اما بازرسی و نظارت کارآمد انجام نشود، بیتردید توفیق لازم حاصل نخواهد شد.
وی یکی از مهمترین اولویتها و مأموریت دفتر بازرسی ویژه رییس جمهوری را پیگیری رفع بسترهای تعارض منافع دانست و افزود: در کنار این ماموریت، موضوع شفافیت را هم با جدیت انجام خواهیم داد چرا که موجب تقویت بازدارندگی و پیشگیری از وقوع فساد و نیز پاسخگویی مسئولین و مطالبه گری مردم است.
متن حکم انتصاب رییس دفتر بازرسی و نماینده ویژه رییس جمهوری در امر مبارزه با فساد از سوی آیت الله سیدابراهیم رئیسی به این شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای حسن درویشیان
نظر به اهتمام ویژه دولت به امر نظارت و بازرسی بر عملکرد ادارات و سازمانهای کشور، شناسایی بسترهای فسادزا و ضرورت تحقق انضباط اداری، مالی و اقتصادی در کشور، به استناد مصوبه مورخ ۱۴۰۰,۸.۱۲ هیأت محترم وزیران، جنابعالی که فردی متعهد، با سابقه و دارای تجارت مدیریتی ارزشمند در این حوزه میباشید را به سمت «رئیس دفتر بازرسی و نماینده ویژه رئیس جمهور در امر مبارزه با فساد» منصوب مینمایم.
پیگیری اجرای نقشه ملی پیشگیری و مقابله با فساد اداری و اقتصادی و ارتقاء سلامت نظام اداری در دستگاههای دولتی و نظارت بر عملکرد آنان در این راه، شناسایی گلوگاهها و عوامل بروز فساد و آسیبشناسی آنها و نحوه اجرای اصل(۴۹) قانون اساسی و جلوگیری از تعارض منافع، پیگیری تحقق شفافیت اقتصادی و تشویق گزارشگران فساد و حمایت از آنها و استفاده از ظرفیتهای مردمی در پیشگیری و مقابله با فساد، تلاش برای حذف دیوانسالاری زائد و فسادخیز اداری و تسهیل صدور مجوزهای قانونی، بازرسی در موضوعات، فرآیندها و مسایل ارجاعی توسط این جانب، پیگیری اصلاح روندها و بسترهای فسادزا در لایههای مختلف دولت، تلاش مجدانه برای تمهید مقدمات و اقدام برای پیشگیری، کشف و برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی با همکاری بخشهای نظارتی، حراستی و بازرسی دستگاههای اجرایی و در تعامل با سایر قوا، از مهمترین وظایف جنابعالی میباشد و در این مسیر کلیه دستگاههای اجرایی، وزارتخانهها و بخشهای بازرسی، حراستی و نظارتی دولت موظف به همکاری با جنابعالی خواهند بود.
امید است با اتکال به خداوند متعال و اهتمام به «عدالتمحوری»، «روحیه انقلابی»، «مردمداری»، «پاکدستی و فسادستیزی»، «قانونمداری» و «مفاد عهدنامه مدیران دولت مردمی» در تحقق اهداف دولت مجدانه بکوشید.
سید ابراهیم رئیسی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
ارسال دیدگاه