واکسن کرونا در مقابل دیگر کرونا ویروس‌ها نیز موثر است؟

تهران (پانا) - دانشمندان برای اولین‌بار نشان داده‌اند که واکسن کرونا ویروس و ابتلا به یک نوع کرونا ویروس، می‌تواند در برابر دیگر کرونا ویروس‌ها نیز ایمنی ایجاد کند. به این ترتیب، کشورهای جهان می‌توانند با همکاری یکدیگر واکسنی تهیه کنند تا از شیوع کرونا ویروس‌های دیگر نیز در آینده جلوگیری شود.

کد مطلب: ۱۲۲۷۰۵۰
لینک کوتاه کپی شد
واکسن کرونا در مقابل دیگر کرونا ویروس‌ها نیز موثر است؟

به‌گزارش آخرین‌خبر، سه خانواده‌ اصلی کرونا ویروس که در انسان‌ها ایجاد بیماری می‌کنند، عبارت‌اند از:

- ساربکو ویروس: ویروس سارس از این خانواده است که در سال ۲۰۰۳ باعث بروز یک همه‌گیری به‌صورت منطقه‌ای شد. کرونا ویروس ایجادکننده‌ بیماری کووید-۱۹ نیز از این خانواده است.

- امبکو ویروس: این خانواده شامل ویروس OC43 است که سرماخوردگی معمولی را باعث می‌شود.

- مربکو ویروس: ویروس مرس که در سال ۲۰۱۲ در خاورمیانه شیوع پیدا کرد، از این خانواده است.

محققین در مطالعه‌ خود دریافته‌اند پلاسمایی که از خون افراد واکسینه شده در برابر کووید-۱۹ گرفته شده است، می‌تواند پادتن‌هایی را تولید کند که بدن را در برابر سارس و سرماخوردگی عادی نیز ایمن می‌کند. آن‌ها همچنین دریافته‌اند موش‌هایی که در برابر سارس واکسینه شده بودند، دارای پاسخ‌های ایمنی در بدن خود هستند که از آن‌ها در برابر کووید-۱۹ نیز محافظت می‌کند. در نهایت آن‌ها دریافته‌اند که آلوده شدن به یک نوع کرونا ویروس می‌تواند باعث ایجاد ایمنی در برابر انواع کرونا ویروس‌ها در آینده شود.

محققین در مطالعه‌ خود دریافتند که موش‌های دریافتکننده‌ واکسن کووید-۱۹‍‍‍ به صورت جزئی در برابر سرماخوردگی عادی نیز مقاوم هستند، ولی این مقاومت از قوام بالایی برخوردار نیست. آن‌ها دلیل این واقعیت را شباهت ژنتیکی انواع کرونا ویروس‌ها به یکدیگر می‌دانند. این شباهت معمولاً در حدود ۷۰ درصد است.

علی‌رغم این یافته‌ها دانشمندان اذعان دارند که نمی‌توان برای همه‌ کرونا ویروس‌ها از همه‌ی خانواده‌های آن‌ها یک واکسن تهیه کرد. با این حال، می‌توان برای هر خانواده از کرونا ویروس‌ها یک واکسن واحد تهیه کرد.
تیم محققین دانشگاه نورث‌وسترن قبل از همه‌گیری کووید-۱۹‍‍‍ بر روی واکسن بیماری ایدز مطالعه می‌کردند.

این مطالعات گسترده بر روی ایدز آن‌ها را یاری کرد تا بر روی واکسن‌های کرونا ویروس‌های مختلف مطالعه کنند. در واقع یافته‌های آن‌ها در مورد واکسن ویروس اچ‌آی‌وی به آن‌ها کمک کرد که در مورد کرونا ویروس با دید بازتری مطالعه کنند. آن‌ها می‌گویند که دلیل وجود نداشتن واکسن اچ‌آی‌وی همین عدم ایجاد محافظت واکسن در دیگر خانواده‌های این ویروس است.

با این حال، بررسی‌های آن‌ها در مورد کرونا ویروس‌ها تا حدودی به نتیجه رسیده است و دریافته‌اند که کرونا ویروس‌ها مانند ویروس اچ‌آی‌وی نیستند و می‌توان برای هر خانواده از آن‌ها یک واکسن واحد تهیه کرد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار