مجلس زمینه تامین اعتبار راهآهن بوشهر به شیراز را فراهم کند
بوشهر(پانا) - استاندار بوشهر گفت با توجه به ضرورت و اقتصادی بودن راهآهن بوشهر- شیراز - عسلویه باید کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، برای سرعت بخشی در اجرای این پروژه و تامین فاینانس مناسب اقدام کند.
به گزارش روابط عمومی استانداری بوشهر، احمد محمدی زاده در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان بوشهر با حضور جمعی از نمایندگان کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: راه آهن شیراز- بوشهر- عسلویه ۱۴ سال پیش شروع شده است اما در این مدت تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، یعنی سالانه ۱.۵ درصد که با توجه به روند میزان تخصیص اعتبار برای ۸۰ درصد باقی مانده طی ۶۰ سال زمان نیاز است.
وی ادامه داد: در زمان فعلی، ٣ خط راه آهن مرکز و شمال کشور را به راه آهن وصل می کند. شامل راه آهن تهران - بندرعباس، تهران به بندر امام و تهران به بوشهر که این راه آهن در شیراز متوقف شده است و اگر راه آهن به بوشهر نرسد این پروژه ابتر می ماند.
استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: با وجود کارهای بزرگی که در بعد از انقلاب تاکنون در کشور انجام شده و توسعه ای که صورت گرفته اما همچنان کشور با مشکلات اقتصادی روبرو است.
وی گفت: با توجه به سرمایه گذاریهای قابل توجهی که در پالایشگاهها انجام شده حداقل منافع این پروژهها باید کمک به اشتغال استان بوشهر باشد، این درحالی است که در دوره های گذشته هیچ ضابطه ای وجود نداشت که این تاسیسات را ملزم به استفاده از نیروهای بومی کند.
محمدی زاده ادامه داد: امروز نیروی انسانی مورد نیاز در تاسیسات مختلف صنایع موجود در استان به صورت پروازی تامین می شود.
استاندار بوشهر گفت: بررسیهای انجام شده نشان میدهد تنها ۳۰درصد از نیروهای شاغل در پارس جنوبی از نیروهای بومی استان تامین می شود و مصوبه ۵۰ درصدی اشتغال نیروهای بومی دولت کنار گذاشته شده است.
وی تاکید کرد: باید با استفاده بیشتر از نیروهای بومی این مسائل که نمونه ای از بی عدالتی است را برطرف کرد.
استاندار بوشهر با اشاره به تامین گاز و زمین رایگان برای پتروشیمیها گفت: برآورد اولیه از درآمد این تاسیسات در سال گذشته ۲ میلیارد دلار سود است که اگر تنها ٣ درصد این میزان سود خالص را به مسائل اجتماعی مناطق پیرامونی خود اختصاص دهند بسیاری از مشکلات استان برطرف میشود.
وی یادآور شد: ٣ درصد سود پتروشیمیها میزان ۶۰ میلیون دلار معادل هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان که اگر در اختیار استان قرار گیرد قول میدهم در سال اول اشتغال بخش عمده ای از افراد زیر پوشش کمیته امداد استان برطرف شود.
استاندار بوشهر اضافه کرد: بیش از ۸۰ هزار نفر از جمعیت این استان زیر پوشش کمیته امداد است.
وی گفت: صنایع، امنیت میخواهند و امنیت تنها در سایه عدالت به وجود می آید. این درحالی است که امروز در عسلویه هر روز گرفتار مسائل کارگری و اعتراضها و مشکلات مردم هستیم که نتیجه آن هزار مساله است.
استاندار بوشهر با اشاره به فعالیت ۳۰ واحد پتروشیمی در عسلویه افزود: پتروشیمیهای مستقر در عسلویه جواب مسوولان استان بوشهر را نمیدهند و روش ارتباط مدیریت این استان با منطقه پارس جنوبی روش تکدی گری است و که بابت اجرای برخی پروژهها پولی پرداخت می کنند و این کار به صورت نظام مند و قانونمند نیست.
وی با اشاره به مشکلات کمبود آب در استان بوشهر ادامه داد: بوشهر تنها مرکز استانی است که آب در آن به صورت جیره بندی تامین میشود، این در حالی است که با اجرای آب شیرین کن امکان برطرف کردن این مشکل وجود دارد.
استاندار بوشهر گفت: مطابق برنامه ششم توسعه باید ۳۰ درصد آب آشامیدنی در این استان از محل آب شیرین کن تامین شود. این در حالی است که امروز تنها ۹ درصد این رقم محقق شده و انتظار است کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی برای تحقق این برنامه در استان همکاری لازم را داشته باشد.
محمدی زاده افزود: در زمان فعلی، ۵ سد در استان بوشهر در حال اجرا است که اگر بهره برداری شوند می توانند علاوه بر تامین آب کشاورزی در خصوص تامین آب آشامیدنی مردم نیز اقدام کنند.
وی ادامه داد: این سدها مصوب هستند و پیشرفت فیزیکی خوبی دارند که با تامین منابع بیشتر امکان دستیابی به آب پایدار وجود دارد.
ارسال دیدگاه