اوپک پلاس برنامهای برای تغییر تولید نفت ندارد
تهران (پانا) - با وجود صعود قیمت نفت به ۸۰ دلار در هر بشکه و فشار مصرف کنندگان بزرگ برای عرضه بیشتر، اعضای اوپک پلاس در نشست هفته آینده احتمالا به برنامه فعلی برای افزودن ۴۰۰ هزار بشکه در روز به تولید در نوامبر پایبند خواهند ماند.
اعضای اوپک پلاس که از تولیدکنندگان اوپک و متحدانشان نظیر روسیه تشکیل شده است، در ژوییه توافق کردند تولیدشان را هر ماه ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند تا به محدودیت عرضه ۵.۸ میلیون بشکه در روز به تدریج خاتمه دهند. همچنین این گروه موافقت کرد توافق مذکور را در دسامبر ارزیابی کند.
یکی از منابع آگاه به رویترز گفت: فعلا برنامه افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز را ادامه خواهیم داد.
تولیدکنندگان اوپک پلاس که هر ماه به طور مرتب دیدار برگزار می کنند، در سپتامبر موافقت کردند به برنامه فعلی برای افزایش تولید در اکتبر ادامه دهند.
کمیته فنی مشترک اوپک پلاس که روز چهارشنبه دیدار کرد، تحت سناریوی پایه خود انتظار دارد بازار نفت سال آینده ۱.۴ میلیون بشکه در روز مازاد عرضه داشته باشد که اندکی پایینتر از پیش بینی قبلی ۱.۶ میلیون بشکه در روز است.
محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک در سخنرانی گشایش این نشست اظهار کرد که توافق فعلی اوپک پلاس کمک کرده است بازار نفت متوازن بماند.
بر اساس اطلاعات حساب توییتری اوپک، بارکیندو گفت: از جایی که ما اکنون ایستاده ایم، تصمیمات وزیران اوپک و غیراوپک برای احیای ماهانه تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز به توازن مورد نیاز برای پاسخگویی عرضه به تقاضا کمک کرد و در عین حال مانع ایجاد مازاد عرضه شد.
کمیته فنی مشترک اوپک پلاس با فرض رشد تقاضا به میزان شش میلیون بشکه در روز، انتظار دارد بازار نفت امسال ۱.۱ میلیون بشکه در روز کمبود عرضه داشته باشد و رشد تقاضا در سال آینده را ۴.۲ میلیون بشکه در روز برآورد کرده است.
به گفته منابع آگاه، وزیران اوپک پلاس که روز دوشنبه به صورت مجازی دیدار می کنند، یافته های کمیته فنی مشترک را پیش از تصمیم گیری نهایی بررسی خواهند کرد.
نفت برنت روز سه شنبه تحت تاثیر اختلالات عرضه در آمریکا و احیای قوی تقاضا پس از مهار پاندمی، به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه صعود کرد که بالاترین قیمت در سه سال گذشته بود. قیمتها روز چهارشنبه پایین ۸۰ دلار معامله شد.
کاخ سفید که در اوت نگرانیهایی را نسبت به قیمتهای بالای نفت مطرح کرده بود، روز سه شنبه اعلام کرد با اوپک در ارتباط بوده و به دنبال بررسی نحوه رسیدگی به هزینه نفت است. همچنین هند که سومین مصرف کننده و واردکننده بزرگ نفت در جهان است، روز سه شنبه اعلام کرد افزایش قیمتهای نفت روند گذار به منابع انرژی دیگر را تسریع می کند.
وزیران انرژی اعضای اوپک شامل عراق، نیجریه و امارات متحده عربی در هفته های اخیر اظهار کرده اند این گروه نیازی به تدابیر فوق العاده برای تغییر توافق فعلی نمی بیند.
برنامه کمیته فنی مشترک اوپک پلاس شامل بررسی پایبندی به پیمان محدودیت عرضه بود که در اوت به ۱۱۶ درصد رسید و نشان می دهد اوپک پلاس بیشتر از توافق تولیدش را پایین نگه داشته است. این تولید کمتر به دلیل مشکلات اعضای متعدد برای بالا بردن سطح تولید است.
نیجریه و آنگولا که دو صادرکننده نفت آفریقایی عضو اوپک هستند به دلیل مشکلات فنی و کمبود سرمایه گذاری حداقل تا سال آینده نمی توانند تولیدشان را به سقف تعیین شده افزایش دهند. مشکلات این دو کشور منعکس کننده وضعیت مشابه چندین عضو گروه اوپک پلاس است که سال گذشته در اوج بحران کرونا تولیدشان را محدود کردند اما اکنون برای بالا بردن سطح تولید تقلا می کنند. این به معنای آن است که افزایش تولید قابل توجه از سوی این گروه متکی به تولیدکنندگان دارای ظرفیت مازاد تولید مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی است.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران بارکلیز اعلام کردند افزایش تولید اوپک پلاس شکاف به وجود آمده در عرضه نفت را تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ برطرف نمی کند زیرا در شرایطی که ظرفیت بعضی از تولیدکنندگان اوپک پلاس برای افزایش تولید محدود شده است، احیای تقاضا احتمالا از عرضه پیشی خواهد گرفت.
ارسال دیدگاه