مجلسی، تحلیلگر مسائل بینالملل در گفتوگو با پانا مطرح کرد؛
نتیجه مذاکرات باید رفع تحریمها باشد
مذاکره باید برای تامین منافع مردم ایران باشد/ دنیا به منابعی نیاز دارد که فقط چند کشور مانند روسیه و ایران و استرالیا و کانادا از آن برخوردارند/ دنیا نمیخواهد همه چیز در انحصار عربها باشد
تهران (پانا) - یک تحلیلگر مسائل بینالملل میگوید تاکنون شش دور مذاکره در وین برای احیای برجام صورت گرفته و در پایان شش دور اعلام شد که تمام مسائل به اتمام رسیده و نیازمند موافقت در پایتختهاست. بنابراین اگر توافق صورت گرفته باید ادامه یابد و نهایی شود و اگر موافقت وجود نداشته باشد، پس چیزی درست نشده و توافقی هم صورت نگرفته است و با ازسرگیری مذاکرات، باید از نو همه چیز شروع شود.
فریدون مجلسی در گفتوگو با پانا درباره مذاکرات وین با بیان اینکه در حال حاضر اظهارنظرهایی مبنی بر لزوم بازگشت به مذاکرات مربوط به برجام در وین صورت میگیرد و اعضای مختلف هر کدام به نوعی بر لزوم ازسرگیری هر چه سریعتر مذاکرات تاکید دارند اظهار کرد: «برای ملت ایران مساله تحریمهاست و نتیجه این مذاکرات باید در هر صورت رفع کامل تحریمها علیه کشورمان باشد. مذاکره باید به معنای پرداختن به منافع ملت ایران، رفاه و توسعه اقتصادی و خارج کردن مردم از فقر و مشکلات اقتصادی باشد.»
وی ادامه داد: «بعد از امضای برجام ما شاهد بودیم که شرکتهای مختلف وارد ایران شدند، توتال و آمریکاییها آمدند، صد فروند هواپیمای بوئینگ به ایران فروختند، صد فروند هواپیمای نیمه آمریکایی ایرباس آمد و اقدامات زیادی انجام شد.»
این تحلیلگر مسائل بینالملل با بیان اینکه آمریکاییها یکجانبه ما را تحریم کردند، گفت: «دونالد ترامپ طی یک اقدام غلط از برجام خارج شد و شرایطی پیش آمد که بسیاری از آنها را شاهد هستیم. اینجا آما تفکری هست که میخواهد مسائل حل و فصل شود.»
مجلسی با بیان اینکه کشورهای دنیا کاری به این ندارند که حق با چه کسی است، بلکه با آنکه قدرتها مخالفند، آنها نیز مخالفت خواهند کرد، افزود: «با امضای برجام ما از ذیل هفت قطعنامه خارج شدیم، روابط بینالمللی دوباره ایجاد و پولهای زیادی وارد کشور شد و در مسیر اوج بودیم که متاسفانه ادامه پیدا نکرد.»
وی تاکید کرد: «کشورهای دیگر نیز با اینکه در برجام ماندند اما به تعهدات خود عمل نکردند، چه فرقی میکنند رابطه انگلیس و فرانسه و آلمان با آمریکایی که از برجام خارج شد؟ کدامشان به تعهدات خود عمل کردند؟ هیچ کدام در قالبهای رسمی بینالمللی با ما همکاری نکردند.»
فریدون مجلسی در ادامه گفت: «ایران کشور کوچکی نیست، کشور بسیار بزرگی است، ۱۵ همسایه داریم که میتوان همکاری وسیعی را ایجاد کرد. اشتیاق برای بازگشت به برجام وجود دارد. آنها تمایل دارند به دلایل خاص خود که ایران در عرصه بینالملل باشد و همه چیز در انحصار عربها نباشد. منابع نفت در انحصار آنها نباشد. دنیا احتیاج به منابعی دارد که ایران آن منابع را در اختیار دارد، فقط نفت و گاز هم نیست، منابع مختلف سنگی، معادن و ... که فقط چند کشور مانند روسیه و ایران و استرالیا و کانادا از این مزیت برخوردارند.»
این کارشناس ارشد مسائل بینالملل گفت: «شش دور مذاکرات تاکنون برای احیای برجام صورت گرفته است و در پایان شش دور اعلام شد که تمام مسائل به اتمام رسیده و نیازمند موافقت در پایتختهاست. اگر توافق صورت گرفته باید ادامه یابد و نهایی شود و اگر موافقت وجود نداشته باشد پس چیزی درست نشده و توافقی صورت نگرفته است و با ازسرگیری مذاکرات، باید از نو همه چیز شروع شود.»
ارسال دیدگاه