با حضور پدر علم ژنتیک ایران و با همت شرکت نویان نگین پارسیان رقم خورد؛

آغاز اولین دوره جذب و پرورش نخبگان در صنعت تجهیزات آزمایشگاهی کشور

تهران (پانا) - با حضور پدر علم ژنتیک ایران و برای نخستین بار در صنعت تجهیزات آزمایشگاهی کشور، فاز اول پذیرش دانشجویان علوم پایه جهت جذب و پرورش نخبگان در دوره کارورزی شرکت نویان نگین پارسیان آغاز شد.

کد مطلب: ۱۲۱۷۷۴۲
لینک کوتاه کپی شد
آغاز اولین دوره جذب و پرورش نخبگان در صنعت تجهیزات آزمایشگاهی کشور

در نخستین دوره کارورزی دانشجویان علوم پایه در صنعت آزمایشگاهی که به همت شرکت نویان نگین پارسیان برگزار می‌شود ۱۸۰ دانشجوی منتخب دانشگاه‌های کشور طی مدت ۶ ماه به فراگیری تئوری و عملی سرفصل‌هایی که توسط کارشناسان این شرکت به منظور مهارت‌آموزی و آشنایی بیشتر با کارکردهای صنعت تجهیزات آزمایشگاهی طراحی شده است، خواهند پرداخت و برگزیدگان این دوره به استخدام شرکت نویان درخواهند آمد.

پرفسور داریوش فرهود پدر علم ژنتیک ایران نیز در مراسم آغاز دوره کارورزی دانشجویان علوم پایه در شرکت نویان که روز پنجشنبه اول مهرماه در محل این شرکت برگزار شد، حضور یافت.

این عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی در سخنانی با اشاره به ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه در بخش‌های مختلف از جمله صنعت تجهیزات آزمایشگاهی، اظهار کرد: کشورهایی همچون آلمان و ژاپن که بازنده جنگ جهانی دوم بودند و برخی شهرهایشان با خاک یکسان شده بود با استفاده از تقویت زیرساخت‌های پژوهشی و تحقیق و توسعه خود چنان شهرهای با خاک یکسان شده خود را حتی بهتر از قبل بازسازی کردند که اصلا نمی توان تشخیص داد این شهرها در جنگ ویران شده بودند.

وی بیان کرد: آلمانی‌ها با تقویب زیرساخت‌های تحقیق و توسعه ویرانه‌ها را تبدیل به مدرن‌ترین شهرها کردند اما ما از تحقیق و توسعه غفلت کردیم و حتی شرکت‌های بزرگ صنعت دارویی ما بخش تحقیق و توسعه را تبدیل به انبار و پارکینگ کردند. به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های صنایع دارویی و پزشکی و آزمایشگاهی ما در واقع صنایع بسته بندی هستند و نه صنعت نوآور و واقعی.

پرفسور فرهود ضمن تمجید از اقدام شرکت نویان در راه‌اندازی دوره‌های کارورزی و دعوت از دانشجویان برای حضور در هدفمند در کنار بخش صنعت، افزود: متاسفانه بسیاری از شرکت‌های حوزه پزشکی و سلامت کشور ترجیح می‌دهند به جای سرمایه‌گذاری در بخش تحقیق و توسعه، به واردات بپردازند اما واردات ایران را به جایی نمی رساند و در مواقع اضطرار - مثل پاندمی کرونا - هم کشورهایی که درحوزه سلامت وابسته به واردات باشند، باید نیازهای خود را با هزینه‌های بسیار گزاف و با تاخیر فراوان تامین کنند که این وضع به قیمت جان بسیاری از انسان‌ها تمام می‌شود.

وی افزود: شرکت نویان به عنوان یک شرکت بخش خصوصی فعال در صنعت تجهیزات آزمایشگاهی با راه‌اندازی دوره‌های کارورزی نشان داد به اهمیت تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری در نیروی انسانی واقف است و قطعا بازدهی این سرمایه‌گذاری هوشمندانه برای این شرکت قابل توجه خواهد بود.

تولیدکنندگان تجهیزات تشخیصی کشور باید به بازار جهانی وصل شوند

محمد صالحی، مدیرعامل نویان نیز در این مراسم با ابراز خوشنودی از راه‌اندازی دوره کارورزی دانشجویان منتخب علوم پایه در این شرکت، بیان کرد: این اتفاق برای اولین بار در صنعت تجهیزات آزمایشگاهی ایران رقم خورده است و خوشحالیم که نویان در گشایش این مسیر پیشرو بوده است.

وی ادامه داد: شرکت‌های دانش‌بنیان تجهیزات آزمایشگاهی کشور راهی جز ارتقای فناوری خود ندارند و اگر خواستار رشد و شکوفایی هستند باید به بازارهای بین‌المللی وصل شوند که این امر بدون ایجاد زیرساخت‌های تحقیق و توسعه امکان‌پذیر نیست.

مدیرعامل نویان تصریح کرد: ما مفتخریم که بانی پیوند صنعت و دانشگاه در حوزه صنایع تشخیصی و تجهیزات نوین آزمایشگاهی باشیم و امیدواریم این حرکت توسط دیگر شرکت‌های فعال در این بخش نیز تداوم یابد.

ورود بیش از ۱۰۰ محصول تشخیصی مدرن به بازار توسط نویان

صالحی با بیان این که شرکت نویان در حال انتقال فن‌آوری‌های مدرن به کشور می‌باشد، افزود: این شرکت، محصولات تشخیصی که در بالاترین استانداردهای فناوری در سطح دنیا قرار دارند و در انحصار کشورهای صاحب این فناوری‌ها قرار دارند را به کشور وارد می‌کند.

مدیرعامل شرکت نویان ادامه داد: ما در فاز اول با سرمایه‌گذاری در زمینه تولید کیت‌های تشخیصی به روش الایزا فعالیت کردیم که روش‌های دستی هستند و اغلب جامعه تشخیصی ایران از این روش‌ها استفاده می‌کنند. متاسفانه فقدان دیدگاه استراتژیک در مدیریت کلان صنایع پزشکی و آزمایشگاهی موجب عدم استقلال ایران در زمینه کیت‌های تشخیصی‌های تک شده بود و به همین دلیل نویان به تولید کیت‌های تشخیصی تمام اتوماتیک، که روش‌های تشخیصی با دقت و صحت بسیار بالاتر هستند، ورود کرد. علاوه بر بحث واردات، از سال ۱۳۹۶بحث بومی‌سازی و تحقیق و توسعه این محصولات را در شرکت نویان راه‌اندازی کردیم و در حال حاضر با افتخار اعلام می‌کنیم که بیش از ۱۰۰ محصول تشخیصی مدرن و رفرنس را تولید و بومی‌سازی کردیم که انشاءالله از نیمه دوم امسال این محصولات به تدریج وارد بازار می‌شود.

بخش دیگری از این مراسم به سخنان مراسم حامد اکبری دبیر کمیته تجهیزات پزشکی مجلس، اختصاص داشت که با اشاره به نقطه ضعف قدیمی توسعه کشور یعنی نبود ارتباط بین صنعت و دانشگاه، بیان کرد: سرعت عمل شرک نویان در راه‌اندازی دوره‌های کارورزی نشان دهنده توجه این شرکت به اهمیت ایجاد R&Dهای قدرتمند برای تولید محصولات‌های تک است و این توجه شایسته تحسین است.

اکبری با اشاره به فعالیت شرکت نویان در تولید محصولات مدرن و صادرات محور افزود: نویان در لبه تکنولوژی صنعت تجهیزات آزمایشگاهی فعالیت می‌کند و اقدامات این شرکت در راستای تقویت بخش R&D در این صنعت می‌تواند به عنوان الگویی در صنعت تجهیزات آزمایشگاهی مطرح شود.

دبیر کمیته تجهیزات پزشکی مجلس با تاکید بر ممنوعیت واردات هر گونه کالای خارجی که مشابه آن در کشور تولید می‌شود، خاطرنشان کرد: رفع مشکلات تولیدکنندگان و حمایت از تولید داخلی به جدیت در مجلس پیگیری می‌شود و تلاش می‌کنیم در تصمیمات و مصوبات جدید نیز از مشاوره فعالان اقتصادی کشور استفاده کنیم.

مجید زنگویی، دبیرکل مرکز توسعه گردشگری سلامت کشور‌های اسلامی و بهمن مرادی مدیر اتحاد زیست شناسان ایران نیز در این مراسم با ایراد سخنانی به بیان دیدگاه‌ها و اقدامات حمایتی لازم و مورد تاکید خود برای تقویت تحقیق و توسعه و ارتباط صنعت و دانشگاه در حوزه صنایع تجهیزات آزمایشگاهی پرداختند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار