در گفت و گو با پانا

مرتضی محسنی: نهادها در راستای مسئولیت اجتماعی شان مردم را به هنر تشویق کنند

تهران (پانا) - «مرتضی محسنی» مجسمه ساز ایرانی است که در سمپوزیوم گل‌گهر مجسمه ای با عنوان «دگرگونی» خلق کرده است و ایده جالب این سمپوزیوم را در داده غرفه به کودکان عنوان می کند و معتقد است ارگان های که منابع مالی خوبی دارند در راستای مسئولیت اجتماعی شان بهتر است به هنر بها دهند.

کد مطلب: ۱۲۱۵۲۰۴
لینک کوتاه کپی شد
مرتضی محسنی: نهادها در راستای مسئولیت اجتماعی شان مردم را به هنر تشویق کنند

«مرتضی محسنی» با اشاره به اینکه نخستین سمپوزیومی است که به عنوان هنرمند در بخش اصلی آن شرکت کرده‌ام، در گفت و گو با پانا عنوان کرد: «در فراخوان این سمپوزیوم توجه ویژه ای به خلق مجسمه متناسب با میراث فرهنگی شهر سیرجان شده است و همین موضوع موجب شد تا مجسمه سازان طرح هایی متناسب با برخی از میراث فرهنگی این شهر ارائه کنند.»

وی افزود: «چون برگزار کننده این رویداد شرکت گل گهر سیرجان است و فعالیت آن استخراج سنگ آهن و به بهره وری رساندن است، از این رو هنگامی که می خواستم در فراخوان سمپوزیوم شرکت کنم، مجموعه ای از عکس های این معدن را جست وجو و مشاهده کردم و تغییری که در روند استخراج تا به مرحله تولید در این معدن شاهد آن هستیم را دستمایه خلق مجسمه ام قرار دادم و مجسمه ای تحت عنوان دگرگونی طراحی کردم.»

از موضوع باروری زمین ایده گرفتم

مرتضی محسنی گفت: «ما به عنوان انسان برداشت های متفاوتی از زمین و معادن داریم، اما همیشه به مساله باروری زمین توجه کرده ایم. با این که زندگی همه وابسته به زمین است، اما قدر آن را نمی دانیم و همواره به شکل های مختلف درصدد تخریب آن هستیم و با این تخریب ها دگرگونی های مختلفی در بافت و ماهیت زمین بوجود می آوریم. البته امروزه در همه جای جهان صنایع معدن در حال گسترش است و این صنعت با استخراج ماده خام از زمین، موجب دگرگونی در زمین می شود.»

این هنرمند درباره تاثیر برگزاری سمپوزیوم‌ها در فضای فرهنگی هنری شهرها خاطرنشان کرد: «برگزاری سمپوزیوم‌ها در بالا بردن سطح هنر در هر منطقه‌ای می تواند تاثیرگذار باشد و ضمن امکان خلق اثر هنری مانا برای منطقه، زمینه ای را نیز برای جذب گردشگر فراهم کند.»

شهرداری ها در راستای مسئولیت اجتماعی شان به هنر اهمیت دهند
این مجسمه ساز ادامه داد: «ایران معادن غنی دارد و شرکت های بزرگ اقتصادی در جای جای ایران مشغول فعالیت هستند. این شرکت ها هر یک می تواند به عنوان سرمایه گذار در بخش هنری وارد شوند و حامی مالی برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری و از جمله سمپوزیوم ها شوند. در کشورهای پیشرفته شهرداری ها در این زمینه به خوبی فعال هستند و به خوبی مسئولیت اجتماعی خود را انجام می دهند، امیدوارم شهرداری های ایران نیز در این زمینه قدرتمند عمل کنند. ورود شرکت گل گهر در حوزه هنر و برپایی سمپوزیوم مجسمه سازی، اقدام ارزشمندی است.»

ایده دادن غرفه مجسمه سازی به کودکان
محسنی در ادامه افزود: «کار خوبی که در این سمپوزیوم برای اولین بار انجام شده، برپایی غرفه‌ای برای کودکان است که ابتکار جالبی است. کودکان دراین غرفه با قطعات مکعب گچی که در اختیار آن ها قرارگرفته و آموزشی که متناسب به سن شان به آن ها داده می شود، ماکت‌های کوچکی درست می‌کنند. بیشتر این ماکت ها جذاب هستند.»
وی ادامه داد: «اگر چند روز به سمپوزیوم سر بزنید، متوجه می شوید تعدادی از کودکان فعال در غرفه کودکان ثابت هستند و مثل مجسمه سازان حرفه ای با جدیت مشغول کار هستند و این یکی از اتفاق های خوب این سمپوزیوم است که در سایر سمپوزیوم هایی که تاکنون در ایران برگزار شده، نمونه آن را شاهد نبوده ایم.»

به زودی شاهد تولد مجسمه‌سازان سیرجانی هستیم
محسنی اظهار کرد: «استقبال مردم از این غرفه و سمپوزیوم بسیار خوب بوده است و این اتفاق بسیار خوبی است. سمپوزیوم مجسمه سازی گل گهر، فرصت جدیدی را برای شهروندان سیرجانی بوجود آورده است تا نسبت به مجسمه سازی حساس شوند و نگاه‌شان متوجه این هنر شود. بی شک به واسطه برپایی این سمپوزیوم و تداوم آن در آینده نزدیک، شاهد تولد مجسمه سازان سیرجانی در ایران خواهیم بود.»

او درباره مجسمه ای که در این سمپوزیوم خلق کرد، گفت: «عنوان مجسمه من دگرگونی است، چون کار من به معدن و زمین مرتبط است. خیلی از مردم سوال می‌کنند که این ماکت معدن است؟ چون همان طور که گفتم در طراحی و خلق این مجسمه به تغییراتی که در معادن رخ می دهد، توجه کرده ام و مردم سیرجان با معادن آشنا هستند، گویی با اثر من آشنا هستند و نسبت به آن تعلق خاطر خاصی دارند.»
محسنی افزود: «مسئولان شهرداری و برخی از مسولانی که از این سمپوزیوم بازدید می کردند بر ادامه‌دار بود این رویداد در سیرجان تاکید داشتند، امیدوارم حالا که بستر برگزاری سمپوزیوم در سیرجان فراهم شده است، این رویداد تداوم داشته باشد.»

سمپوزیوم های مختلف در شهرهای مختلف
این هنرمند مجسمه ساز تصریح کرد: «هر شهرستان متناسب با بودجه‌ای که در اختیار دارد می‌تواند زمینه برگزاری فعالیت‌های فرهنگی، هنری را برای شهر فراهم کند و اگر بودجه مناسبی در اختیار نهادهای مختلف مثل شهرداری قرار گیرد، می‌توانیم شاهد برگزاری این سمپوزیوم‌ها در شهرهای مختلف ایران باشیم. مثل شرکت گل گهر که توانسته حامی مالی این رویداد هنری باشد، رویدادی که هم برای هنرمندان و هم برای مردم بومی منطقه بسیار مفید و تاثیرگذار است.»
مرتضی محسنی ،متولد ۱۳۶۳ قوچان ،عضو انجمن مجسمه سازان ایران است. تحصیلات او کارشناسی ارشد تصویرسازی دانشگاه شاهد تهران ،کارشناسی مجسمه سازی از دانشگاه فردوسی مشهد دانشکده هنر نیشابور کاردانی هنرهای تجسمی از مرکز تربیت معلم شهید بهشتی مشهد بوده است.
او تاکنون به عنوان دستیار در سمپوزیوم سنگ پرند وسمپوزیوم بین المللی سنگ تبریز حضور داشته است.
این هنرمند همچنین در نمایشگاه جنبی هفتمین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران، نمایشگاه گروهی مجسمه در نگارخانه برگ تهران و نمایشگاه جنبی چهارمین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران شرکت کرده است.
نخستین سمپوزیوم مجمسه‌سازی گل گهر در محوطه‌ای باز واقع در بلوار مالک اشتر جنب میهمانسرای گل گهر به مدت۲۰ روز و با رعایت همه جانبه شیوه‌نامه‌های بهداشتی میزبان هنرمندان و علاقه‌مندان به هنرهای تجسمی است و همچنین بازدید برای عموم مردم و همشهریان آزاد است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار