مصوبات نمایندگان در بررسی طرح تقویت امنیت غذایی چه بود؟
تهران (پانا) - نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی را بررسی و با تعدادی از مواد آن موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۱۷ شهریور) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی، با ماده ۸ این طرح با ۱۹۷ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس ماده ۸ این طرح، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است در راستای نقشآفرینی بیشتر تشکلهای صنفی کشاورزی و مأموریتمحور کردن آنها تشکلهای صنفی در مدیریت مطلوب و تنظیم بازار کالاهای کشاورزی و ایجاد اتحادیههای صنفی فراگیر و قدرتمند ملی در حوزههای تولید، تامین، خدمات، توزیع، صادرات و واردات کالاهای کشاورزی به ازای هر یک از فعالیتهای تخصصی بخش کشاورزی و منابع طبیعی، کمیته ساماندهی تشکلهای صنفی کشاورزی و منابع طبیعی را با وظایف و اختیارات زیر تشکیل دهد.
الف: وظایف:
۱- تنظیم اساسنامه و برنامهریزی برای تشکیل اتحادیه سراسری با شعبات شهرستانی، استانی و ملی در هر رشته فعالیت های تخصصی کشاورزی در شاخه تولید، تامین، خدمات، توزیع، صادرات و واردات کالاهای کشاورزی
۲- ساماندهی تشکل های موجود و نحوه استمرار فعالیت آنها اعم از تشکلهای صنفی کشاورزی و منابع طبیعی که از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اتاق تعاون و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و وزارت کشور مجوز دریافت کردهاند.
۳- نظارت بر عملکرد تشکلهای صنفی بخش کشاورزی
ب: ترکیب اعضا:
۱- وزیر جهاد کشاورزی (رئیس)
۲- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران (دبیر)
۳- رئیس اتاق تعاون ایران
۴- معاون وزیر کشور
۵- معاون حقوقی رئیس جمهور
۶- معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
۷- رئیس نظام صنفی کشاورزی ایران
تبصره: وزیر جهاد کشاورزی مکلف است حداکثر ظرف مدت ۶ ماه با تشکیل کمیته ساماندهی تشکلهای صنفی کشاورزی و منابع طبیعی نسبت به تصویب چگونگی و نحوه تشکیل اتحادیههای فراگیر کشوری اقدام و اساسنامه آنها را جهت اجرا ابلاغ کند.
مسئولیت تعیین سوخت موردنیاز ماشین و واحدهای کشاورزی به وزارت جهاد واگذار شد
همچنین با تصویب مجلس و موافقت ۱۸۹ نماینده، براساس طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی، مسئولیت تعیین سوخت همه بخشهای دخیل در کشاورزی اعم از ماشینهای کشاورزی و واحدهای تولیدی به وزارت جهاد کشاورزی (ماده ۷) واگذار شد.
سازوکار حمایت دولت از طرحهای کشاورزی قراردادی تعیین شد
در ادامه نمایندگان در جریان بررسی طرح تقویت امنیت غذایی کشور و رفع موانع تولیدات کشاورزی، با ماده ۹ این طرح هم با ۱۹۶ رأی موافق موافقت کردند.
بر اساس ماده ۹ این طرح، نظر به اهمیت «کشاورزی قراردادی» در جهش تولید کشاورزی و مدیریت بازار کشاورزی و با هدف بهرهگیری از ظرفیتهای کشاورزان خرده مالک، دولت مجاز است با لحاظ اعتبارات لازم در بودجه سنواتی نسبت به حمایت از کشاورزان و شرکتهای مجری طرحهای کشاورزی قراردادی (پشتیبان) به روشهای زیر اقدام کند:
الف: اعطای تسهیلات با سود چهاردرصد(۴%) به کشاورزان طرف قرارداد توسط بانکها و صندوقهای حمایت از توسعه کشاورزی با ضمانت شرکتهای پشتیبان
ب: حمایتهای بیمهای توسط صندوق بیمه کشاورزی با اعمال حداقل سی درصد(۳۰%) تخفیف در حق بیمه سهم کشاورز از طریق شرکتهای پشتیبان
پ: بیمه تولیدکنندگان طرف قرارداد با شرکتهای پشتیبان توسط صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از طریق شرکتهای پشتیبان
ت: اولویتدهی کشاورزان و شرکتهای پشتیبان محصولات کشاورزی قراردادی در دریافت انواع حمایتهای دولتی در حوزه کشاورزی
ث: شرکتهای پشتیبان در جهت تامین مالی و تامین نهاده ها و ماشین آلات مورد نیاز طرف قرارداد خود در برخورداری از مجوزهای واردات و صادرات و هرگونه معافیت و مشوق قانونی موجود در اولویت هستند
تبصره: شرکتهای پشتیبان موظفند یک نسخه قرارداد تیپ (الگویی) را به سازمان جهاد کشاورزی استان ارسال کنند و سازمان جهاد کشاورزی استانها بهمنظور حفظ حقوق کشاورزان مکلفند ظرف یک هفته نسبت به آن قرارداد اظهارنظر کنند. عدم اعلام نظر بعد از یک هفته به منزله تأیید قرارداد میباشد.
مجوز مجلس به وزارت جهاد کشاورزی برای یکپارچه سازی مدیریت اراضی کشاورزی
نمایندگان همچنین با ماده ۱۰ این طرح نیز موافقت کردند. براساس ماده ۱۰ این طرح، وزارت جهاد کشاورزی مجاز است با اختصاص اعتبارات در بودجه سنواتی در راستای یکپارچهسازی مدیریت اراضی کشاورزی و بهبود بهرهوری و افزایش تولید، نسبت به تهیه و ارائه بسته تشویقی و حمایتی برای تجمیع و تبدیل مزارع و واحدهای کشاورزی خرده مالکی و کوچک مقیاس به شرکتهای کشت و صنعت و یا سهامی زراعی کوچک ترجیحاً با قابلیت عرضه و معامله در بورس یا خارج از بورس تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام کند. سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تسهیل و عرضه سهام این شرکتها میتواند به این منظور نسبت به تاسیس یک بازار بورس یا بازار خارج از بورس جدید و یا تخصیص یک بازار مجزا در یکی از بازارهای موصوف اقدام کند. دستورالعمل اجرایی چگونگی و شرایط تاسیس و نحوه و نوع حمایت از این شرکتها ظرف سهماه از تاریخ لازمالاجراء شدن این قانون به پیشنهاد مشترک وزیر جهاد کشاورزی و سازمان بورس و اوراق بهادار ابلاغ میشود.
ارسال دیدگاه