مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد:
تزریق واکسن کرونا به ۹۳.۴ درصد سالمندان مراکز بهزیستی
میزان فوت سالمندان بهزیستی با انجام واکسیناسیون کاهش ۷۵ درصدی داشته است
تهران (پانا) - مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور گفت تعداد کل دریافتکنندگان واکسن کرونای مراکز سالمندان شامل سالمندان و کارکنان آن، ۱۹ هزار و ۶۲۰ نفر است به آن معنا که ۹۳.۴ درصد کل افراد مقیم و پرسنل این مراکز واکسن را دریافت کردند.
مصطفی سراج درباره آخرین آمار و اطلاعات مربوط به واکسیناسیون جامعه هدف و کارکنان دولتی و غیردولتی بهزیستی در فایل صوتی افزود: ذکر این نکته الزامی است که عمده افراد مقیم و پرسنل مراکز سالمندان، دُز دوم را نیز دریافت کردند، مگر اینکه شرایط خاصی را دارا بودهاند که امکان دریافت واکسن را نداشتند.
وی افزود: تعداد کل دریافتکنندگان واکسن دُز اول مراکز شبانهروزی توانبخشی اعم از معلولین جسمی، ذهنی، بیماران روان مزمن و سالمندان شامل مددجویان و کارکنان ۶۱ هزار و ۵۱۱ نفر است، یعنی ۸۷ درصد افراد مقیم و کارکنان این مراکز واکسن دُز اول را دریافت کردند. تعداد کل دریافتکنندگان واکسن دُز دوم ۴۷ هزار و ۲۶۹ نفر است یعنی ۷۷ درصد دریافتکنندگان دُز اول، دُز دوم را دریافت کردند و به عبارتی ۶۶.۵ درصد کل افراد مقیم و پرسنل، دُز دوم را دریافت کردند.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی ادامه داد: خوشبختانه با انجام واکسیناسیون در مراکز شبانهروزی توانبخشی میزان ابتلا و فوت کاهش محسوسی داشت، به طوریکه در مطالعه مقایسهای چهار ماهه در دو بازه زمانی مشخص سال گذشته و امسال که واکسیناسیون انجام شد، شاهد کاهش ۵۷.۴ درصدی ابتلا در مراکز سالمندان و کاهش ۷۵.۲ درصدی فوت بر اثر کرونا را شاهد بودیم. در کل مراکز شبانهروزی اعم از مراکز معلولین، سالمندان و بیماران روان مزمن در مقایسه این دو بازه زمانی، کاهش ۳۶.۴ درصدی ابتلا و کاهش ۶۲.۳ درصدی فوت را شاهد بودیم.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور درباره واکسیناسیون افراد دارای معلولیت مقیم در خانواده گفت: واکسیناسیون ۵۱۷ هزار نفر از افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید ۱۸ تا ۵۸ سال از نیمه اول مرداد آغاز شده که افراد با ثبتنام در سامانه وزارت بهداشت و تعیین زمان و مکان، واکسن را دریافت میکنند.
سراج افزود: بهرغم درخواست سازمان بهزیستی از وزارت بهداشت، تاکنون به ما اعلام نشده که چند نفر از اسامی افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید که ما به وزارت بهداشت اعلام کردیم، واکسن دریافت کردند. البته پیشبینی ما این است که مشکلی وجود نداشته چون علاوه بر اطلاعرسانی به خانوادهها، اعلام کردیم که چنانچه در مراحل دریافت واکسن با مشکل مواجه شدند به مددکاران و واحدهای بهزیستی مراجعه کنند که تاکنون در این زمینه مشکل خاصی از استانها گزارش نشده است. در ادامه واکسیناسیون افراد مقیم در خانواده انتظار ما از وزارت بهداشت این است که طی روزهای آینده سهمیه واکسن افراد دارای معلولیت متوسط و خفیف بالای ۱۸ سال را نیز به ما اعلام کنند که ما هم به جامعه هدف اطلاعرسانی کنیم تا این افراد نیز جهت دریافت واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور گفت: با توجه به اینکه واکسیناسیون فاز سوم نیز شروع شده که طبق برنامه ستاد ملی مقابله با کرونا شامل زندانها، گرمخانهها، کمپهای معتادین، پرسنل بانکها و سایر اقشار بوده، قاعدتا در این فاز همه مراکز شبانهروزی و روزانه مانند مراکز نگهداری درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر، مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد، مراکز شبهخانواده، مراکز آسیبدیدگان اجتماعی، اورژانس اجتماعی، کلینکهای مددکاری، مراکز مشاوره و دیگر مراکز تحت پوشش بهزیستی و همچنین مددجویان تحت پوشش بهزیستی مقیم در خانواده مانند زنان سرپرست خانوار و اعضای خانواده، فرزندان امدادبگیر بهزیستی و کارکنان واحدها و ادارات بهزیستی نیز در این مرحله که بالغ بر چهار میلیون نفر هستند، باید واکسن دریافت کنند.
سراج افزود: بنابراین از وزارت بهداشت درخواست داریم با توجه به شرایط خاصی که مراکز و جامعه هدف بهزیستی در فاز سوم دارد، در اولویت قرار گیرند و در این زمینه نیز اطلاعات و آمار گروهها را به تفکیک به وزارت بهداشت اعلام کردیم.
مدیرکل توانبخشی مراقبتی سازمان بهزیستی کشور گفت: در گزارشهای قبلی روی واکسیناسیون ورودیهای جدید مراکز بهزیستی تاکید کردم اما هنوز در استانها این مشکل وجود دارد، با توجه به اینکه در مراکز شبانهروزی بهزیستی اعم از مراکز آسیبدیدگان اجتماعی یا مراکز توانبخشی یا پیشگیری و اعتیاد، تحت هر شرایطی، پذیرش در این مراکز اجتناب ناپذیر است یعنی ورودی را خواهیم داشت به ویژه در مورد افرادی که فاقد سرپرست هستند یا سرپرست موثر ندارند، واکسیناسیون این افراد که ورودیهای جدید مراکز هستند، حتما باید در برنامه کاری دانشگاههای علوم پزشکی قرار گیرد تا ایمنی و سلامت همه جامعه هدف مقیم در این مراکز حفظ شود.
سراج با بیان اینکه ماهیت این مراکز تجمعی به گونهای است که با ابتلای یک فرد، همه افراد آن مرکز میتوانند در معرض خطر باشند، افزود: انجام واکسیناسیون از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما کافی نیست بنابراین رعایت کامل شیوهنامههای بهداشتی به ویژه در مراکز تابعه بهزیستی که افراد مقیم در آن از سیستم ایمنی ضعیفتری نسبت به عموم جامعه برخوردار هستند و بیشتر در معرض آسیب قرار دارند، اهمیت بسزایی دارد بنابراین در کمیته پیشگیری از بیماریهای سازمان بهزیستی کشور، تلاش می شود بهطور مستمر با صدور بخشنامهها و دستورالعملها و اتخاذ تدابیر لازم ایمنی، حفاظتی و حمایتی این مهم مورد غفلت قرار نگیرد.
ارسال دیدگاه