سومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم در مجلس؛
گزارش پانا از جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی
موافقت کمیسیونهای اجتماعی و بهداشت با وزیر پیشنهادی/ کمیسیون آموزش: عبدالملکی تسلط نسبی دارد با تعهد قبول کردیم/ موافقان و مخالفان چه گفتند؟/چنارانی: برنامه ۷۷ صفحهای عبدالملکی با سرچ در اینترنت هم پیدا میشود/عبدالملکی: فسادزدایی اولین اقدام من است
تهران (پانا) - مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح امروز دوشنبه ۱ شهریور صلاحیت حجتالله عبدالملکی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم را بررسی کرد.
در جلسه نوبت صبح امروز دوشنبه ۱ شهریور مجلس شورای اسلامی، صلاحیت وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.
کمیسیون اجتماعی: ارزیابی ما از برنامههای وزیر پیشنهادی برای وزارت تعاون مثبت است
در ابتدا سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گزارش این کمیسیون از نتایج بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی را برای نمایندگان قرائت کرد. در نتیجه این گزارش آمده است: «با عنایت به جمیع موارد مطروحه، بررسی معیارهای عمومی برنامه وزیر پیشنهادی و انطباق برنامههای ایشان با اسناد بالادستی، جلسات منعقده در محل کمیسیون و توضیحات و وعدههای شفاهی وزیر به ویژه در زمینه مقابله با فساد و رانت و انتصاب اشخاص واجد صلاحیت در سطوح مدیریتی و رسیدگی به دغدغهها و مشکلات مردم در شهرستانها و استانها در زمینههای حرفه آموزی، ایجاد اشتغال، بیمه افراد فاقد بیمه و ...، مشروط بر اجرای کامل موضوعات تعهد شده در این گزارش، کمیسیون اجتماعی برنامههای وزیر پیشنهادی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مثبت ارزیابی مینماید.»
کمیسیون اجتماعی: عبدالملکی از تسلط نسبی بر مسائل مرتبط با حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برخوردار است اما با توجه به تعهدات وی، کمیسیون با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، موافقت است
در گزارشی که رضا حاجیپور سخنگوی کمیسیون آموزش درباره بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کار ارائه کرد، نیز آمده است: «بررسی برنامههای پیشنهادی جناب آقای دکتر عبدالملکی نشان میدهد که ایشان از تسلط نسبی بر مسائل مرتبط با حوزه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برخوردار میباشند و با عنایت به اینکه وی دارای پیشینه مناسب از جمله معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) و سوابق علمی در حوزه اقتصاد هستند، در نهایت با توجه به تعهد ایشان جهت اهمیت بیشتر به گسترش مهارت آموزی در جامعه، توجه به سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و اجرای کامل قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی، کمیسیون با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، موافقت نمود.»
کمیسیون بهداشت: عبدالملکی فردی شایسته برای تصدی وزارت تعاون است
زهرا شیخی، سخنگوی کمیسیون بهداشت نیز در گزارش این کمیسیون از بررسی صلاحیت حجت عبدالملکی قرائت کرد: «این کمیسیون پس از بررسی صلاحیت، انطباق مدارک، سوابق و برنامههای ارائه شده وزیر پیشنهادی با اسناد بالادستی، جناب آقای دکتر حجت الله عبدالملکی را با اکثریت آراء فردی شایسته برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشخیص داد.»
در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نظر و دلایل خود را درباره موافقت یا مخالفت با وزیر پیشنهادی به شرح زیر بیان کردند.
چنارانی، مخالف: دوران ان شاءالله و ماشاءالله تمام شده است/ خیلیها تماس گرفتند که در مخالفت با وزیر پیشنهادی صحبت نکنید/ این مدل معرفی کردن کابینه درست نیست و تخصصهای افراد متناسب با وزارتخانههایشان نیست/ اگر برنامه ۷۷ صفحه وزیر پیشنهادی را در اینترنت سرچ کنیم به راحتی پیدا میشود
هاجر چنارانی در مخالفت با برنامههای حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: مجلس شورای اسلامی خانه ملت است لذا نمایندگان باید دغدغههای مردم را از نمایندگان دولت پیگیری کنند. آقای رئیسی اکنون دوران آزمون و خطا ان شاءالله و ماشاءالله تمام شده و بیش از ۴ دهه از عمر انقلاب گذشته است.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خیلیها تماس گرفتند که در مخالفت با وزیر پیشنهادی صحبت نکنید اما باید یادآور شد این وزارتخانه جای کوچکی نیست، آقای رئیسی شما به عنوان فردی فسادستیز شناخته میشوید اما باید اذعان کرد این مدل معرفی کردن کابینه درست نیست و تخصصهای افراد متناسب با وزارتخانههایشان نیست. فردی که مسلط به بدنه اجرایی یک وزارتخانه نباشد، چندین ماه زمان صرف خواهد شد برای اینکه وی آشنا به روند امور شود در حالی که اکنون فرصتی نداریم؛ همه ما به دنبال مدیران متخصص و انقلابی هستیم. در برنامه ۷۷ صفحهای وزیر پیشنهادی به راهکارهای نظری و تئوری درخصوص اشتغال، رفاه و تأمین اجتماعی و بهزیستی براساس سیاستهای ابلاغی رهبری انقلاب، سند آمایش سرزمین و توسعه و اشتغال اشاره شده است که اگر در اینترنت سرچ کنیم به راحتی پیدا میشود. در واقع وزیر باید برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت ارائه دهد در حالی که پس از بررسی ها صرفا به دلیل تسلط عبدالملکی شاهد برنامه در قسمت بهزیستی هستیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: امروزه نیاز به سند چشمانداز اشتغال در کشور حس میشود؛ ایران اسلامی دارای پتانسیلهای زیادی در حوزه گردشگری و کشاورزی است لذا برای ساماندهی امور نیاز به سامانه طرح جامع اشتغال در کشور هستیم.
وی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی برنامه عملیاتی ارائه نکرده است، گفت: وی باید پاسخ دهد چه برنامهای برای صندوقهای تأمین اجتماعی در نظر دارد. هر ساله اعداد و ارقام زیادی برای صندوقهای بازنشستگی در نظر گرفته میشود و این در حالی است که این وزارتخانه دارای زیرمجموعههای متعددی است، به عنوان مثال ۵۰۰ شرکت زیرمجموعه شستا هستند و در این میان ۲۵۰۰ هیأت مدیره و مدیرعامل باید ذیل این مجموعهها فعالیت کنند لذا عبدالملکی باید بگوید چه برنامههایی برای آن دارد. متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و تأمین اجتماعی از دغدغههای نمایندگان است لذا در بودجه ۱۴۰۰، ۸۹ هزار میلیارد اعتبار از محل فروش سهام و ... برای این وزارتخانه در نظر گرفته شد؛ وزیر پیشنهادی چه برنامهای برای نظارت در این حوزه دارد. ۳۰ درصد اقتصاد کشور در اختیار شرکتهای زیرمجموعه این وزارتخانه است؛ باید یادآور شد طبق برنامه ششم باید سهم بخش تعاونی در اقتصاد کشورمان به ۲۵ درصد میرسید در حالی که اکنون ۴ درصد است. وزیر پیشنهادی چه برنامهای در این حوزهها دارد. ۴۰۰ هزار بیمهگر در حوزه انتخابیه نیشابور و فیروزه حضور دارند، وزیر پیشنهادی چه برنامهای برای بیمارستانهای تأمین اجتماعی و رفع مشکلات بیمهگران دارد.
روح الامینی، مخالف: عبدالملکی اشرافی به مسائل وزارت تعاون ندارد/ برخی از این وزرای پیشنهادی قرار بود شب قبل تصدی یک وزارتخانه را داشته باشند اما صبح به عنوان وزیر پیشنهادی وزارتخانه دیگری معرفی شدند
عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی هم در مخالفت با برنامههای حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه آشنایی بنده با وی از زمان گذشته وجود دارد، گفت: رئیس جمهور میداند مخالفت ما از سر دلسوزی است لذا ضمن تکریم وی و سرداران راهبردی و همچنین جوانان انقلابی که به عنوان وزیر به مجلس معرفی شدهاند، از صحبتهای وزیر پیشنهادی کار قانع نشدهام.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی برهمین اساس تصریح کرد: عبدالملکی اشرافی به مسائل وزارت تعاون به عنوان وزارتخانه ای که مخلوط از چند سازمان است ندارد. وزارت تعاون جای تئوریپردازی نیست و آقای رئیسی نیز در صحبتهای خود گفتهاند که برخی وزرای پیشنهادی را نمیشناسند و از فیلتر کارگروه عبور کردهاند. همچنین برخی از این وزرای پیشنهادی قرار بود شب قبل تصدی یک وزارتخانه را داشته باشند اما صبح به عنوان وزیر پیشنهادی وزارتخانه دیگری معرفی شدند.
روح الامینی در ادامه با بیان اینکه کار در کمیته امداد با وزارت تعاون متفاوت است، اظهار داشت: انتخاب وزرا با رئیس جمهور نیست بلکه پیشنهاد با وی است و انتخاب وزرا برعهده مجلس است و طبق قانون اساسی وزیر یا رئیس جهمور باید در مقابل مجلس پاسخگو باشد نه معاون اول رئیس جمهور. عبدالملکی اشراف و پختگی لازم را در پاسخ به سوال های بنده نداشت. ۶۰ درصد صنعت دارو در شستا و تامین اجتماعی تامین میشود و وقتی از وی درباره یک سال و نیم گذشته و یک سال و نیم آینده میپرسم پاسخ درستی ندارد که این موضوع درباره پتروشیمی و سیمان نیز صدق میکند.
روح الامینی در پایان تصریح کرد: اخیرا رئیس شستا برکنار شد و گفت رانت ۷ هزار میلیارد تومانی در شستا را حذف کرده است که عبدالملکی درباره آن میگوید بنده به پشتوانه رئیس جمهور این امکان را نمیدهم؛ این در حالی است که شما به عنوان بازوی رئیس جمهور باید امور را پیگیری کنید.
بسطامی، موافق: جای جای این کشور با قدوم عبدالملکی آشنا است/ شب و روز عبدالملکی در کنار مردم و محرومان سپری شد
علی اکبر بسطامی در موافقت با برنامههای حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رهبر معظم انقلاب در آغاز مجلس یازدهم و اجلاسیه دوم فرمودند این مجلس باید ۳ کار مهم یعنی توجه به اشتغال، معیشت و اقشار آسیبپذیر را در دستور کار قرار دهد؛ امروزه ۴ معضل از ۸ معضل بزرگ کشور در حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی که بزرگترین آن معضل آن بیکاری، صندوقهای بازنشستگی و اقشار آسیبپذیر هستند و تمامی آنها در وزارتخانه مربوطه تجمع یافتهاند و برای رفع این مشکلات نیاز به نیروی جوان انقلابی داریم که مصداق بارز آن عبدالملکی است.
نماینده مردم ایلام، ایوان، چرداول، مهران و ملکشاهی و سیروان در مجلس شورای اسلامی افزود: این جوان انقلابی برگرفته از مکتب امامین انقلاب، با عملکرد بسیار مثبت در حوزه اشتغال، کارآفرینی و صندوقهای بازنشستگی است و هر جایی که مسئولیت داشته توأم با توفیق بوده است.
وی ادامه داد: ایشان به دلیل بهرهمندی از تحصیلات آکادمیک در حوزه اقتصاد، مدیریت و تجارب ارزنده زبانزد خاص و عام در داخل کشور و کشورهای همسایه است و از الگوی مدیریت ایشان در بسیاری از کشورها استفاده میشود؛ امروز با تدبیر رئیس جمهور و شناختی که از این جوان انقلابی دارم، ایشان را تأیید میکنم تا بتواند به معضلات حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی پایان دهد.
بسطامی یادآور شد: عبدالملکی در دوران خدمت در کمیته امداد الگویی را به جهان ارائه کرد که سازمان کار بینالملل توفیقات ایشان را به همه ارزانی داشت تا از این الگو استفاده شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه عبدالملکی توانست با نیم درصد اعتبارات کشور، ۳۰ درصد اشتغال را ایجاد کند، گفت: در طول ۴ سال بیش از ۶۹۳ هزار شغل ایجاد کرد و ید طولایی در صندوقهای بازنشستگی و اقتصادی، امور اجتماعی و خدمتگزاری محرومان دارد و جای جای این کشور با قدوم عبدالملکی آشنا است و کلبههای محقر محرومان با قدمهای ایشان روشن شده است؛ جوانی که پرورش یافته مکتب امام است و در اشتغال موفق بوده به همین دلیل رهبر معظم انقلاب برای نخستین بار به ایشان به عنوان عضو هیأت امنای کمیته امداد اعتماد کردند.
وی ادامه داد: شب و روز عبدالملکی در کنار مردم و محرومان سپری شد و اشراف کامل به وزارتخانه کار داشته و تجربیات گرانسنگ او در عرصههاهی مختلف میتواند مشکلات وزارتخانه را حل کند.
علیزاده، موافق: عبدالملکی در توجه به ظرفیت داخلی و اقتصادی مقاومتی صاحب نظر است
بهزاد علیزاده هم در موافقت با برنامه های وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: مخالفان وزیر پیشنهادی به موضوع خاصی در خصوص برنامههای وی اشاره نکردند در واقع به انتظاراتی که از وزیر آینده دارند پرداختند. بخشی از مشکلات مطرح شده به دولت گذشته برمیگردد و آقای عبدالملکی در این زمینه نمی تواند پاسخگو باشد.
نماینده مردم دهلران و دره شهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از آقای رئیسی باید به خاطر توجه به عناصر تجربه وجوانی در کابینه خود تشکر کرد، ادامه داد: اعضای کابینه دارای روحیه جهادی، انقلابی، فساد ستیز و تخصصی هستند. در درون مجلس و خارج از آن نسبت به اعضای کابینه انتقاداتی وجود دارد اما کابینه از وزن لازم برای اداره کشور برخوردار است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بزرگ ترین، مهم ترین و پیچیده ترین وزارتخانههای دولت است و چالشهای بزرگی دارد که با برنامه میتوان آنها را برطرف کرد. وزارت تعاون ترکیبی از سه وزارتخانه است و اگر این مجموعهها هماهنگ عمل کنند وزارتخانه به خوبی اداره میشود و در حوزه اشتغال و معیشت می تواند عملکرد خوبی داشته باشد. وزارت تعاون علاوه بر انجام وظایف ذاتی خود بخش بزرگی از اقتصاد و اشتغال کشور را در اختیار دارد. با توجه به اهمیت وزارتخانه مذکور فردی باید مسئولیت آن را بپذیرد که برنامه محور، متخصص، سختکوش و پاک دست باشد. عبدالملکی علاوه بر این ویژگیها به عنوان یکی از جوان ترین اعضای کابینه در حوزه اقتصاد مقاومتی صاحب نظر است و نگاه مثبتی به ظرفیت های فراوان داخلی برای رفع مشکلات اقتصادی کشور به ویژه در حوزه ایجاد اشتغال دارد.
وی با تاکید بر اینکه آقای عبدالملکی دارای سوابقی از جمله مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی، دبیر شورای اقتصادی صدا و سیما، عضو هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور و معاون اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره) است، عنوان کرد: به گواه صاحب نظران به واسطه تعامل محور بودن آقای عبدالملکی موجب تحول در مجموعه هایی که در آن ها فعالیت کرده است شده است.: برخی از چالش های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شامل نامناسب بودن فضای کسب وکار، تداوم افزایش نرخ بیکاری، عدم تناسب نرخ دستمزد و تورم، معوقات حقوق کارگران در واحدهای تولیدی و صنعتی، همگرایی دولت، بخش کارگری و کارفرمایی، غیرفعال بودن ۴۰ درصد تعاونی ها، عدم تحقق سهم ۲۵ درصدی تعاون در اقتصاد کشور که اکنون کمتر از ۵ درصد است، اتکای همه جانبه سازمان بهزیستی به بودجه های دولتی و غفلت از سرمایه غیردولتی، بی عدالتی درمانی، تبعیض در ارائه خدمات درمانی در بیمه شدگان صندوق های مختلف، افزایش بدهی دولت به صندوق های بازنشستگی و عدم شفافیت در شرکت ها و صندوق های زیرمجموعه می شود. خوشبختانه آقای عبدالملکی با توجه به اشراف بر حوزه وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی راهکارهای علمی و عملی برای رفع چالش های این وزارتخانه ارائه کرده که بخشی از آن شامل بهبود فضای کسب وکار، حمایت همه جانبه از طرح های بخش خصوصی و تعاونی، توسعه کارآفرینی و مشاغل نوین و دانش بنیان، توسعه اشتغال در فضای مجازی، اصلاح قانون کار با مشارکت ذینفعان، حمایت از تشکل های کارگری به منظور کاهش مداخلات دولت، بازنگری قانون تعاون براساس قواعد تعاونی ها و شرایط بنگاه های اقتصادی، اجرای کامل نظام طبقه بندی مشاغل، توانمندسازی خدمت گیرندگان بهزیستی و عبور از رویکرد صدقه محور، تخصص گرایی و شایسته سالاری در انتصاب مدیران صندوقها و شرکتها، شفافیت کامل و گزارشدهی میشود.
نماینده مردم دهلران و دره شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: طبیعتا موافقان آقای عبدالملکی و کسانی که به وی رأی اعتماد میدهند توقعاتی از جمله دقت در انتصابات مدیران و اعضای صندوقها، هولدینگها و شرکتها دارند تا به حیات خلوت تبدیل نشود. همچنین خواستار نظارت کافی بر صندوقها و توجه بر دخل و خرج ها آن ها هستند. توجه به استان ها و مناطق کمتر توسعه یافته پیرامونی و مرزی و عمل به برنامههای ارائه شده و ارائه گزارشهای فصلی از جمله خواسته های نمایندگان از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
موسوی لارگانی، مخالف: ابروزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیازمند فردی در قد و قامت رئیس جمهور است/ معرفی عبدالملکی ظلم به آینده جوان بود
سیدناصر موسوی لارگانی در مخالفت با برنامههای حجتالله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه انگیزه سیاسی برای مخالفت با وی ندارم، گفت: هیبت این وزارتخانه بسیار بزرگ است و در هر استان ۱۱ مدیرکل دارد و ۷۰ میلیون نفر جمعیت کشور با آن سر و کار دارند لذا وزارتخانه عظیمی است.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه وزارت کار ماهیانه حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان حقوق میپردازد، یادآور شد: تاکنون وزرای آن در قد و قامت رئیس جمهور بودهاند و سابقه نمایندگی و وزارت داشتهاند، بر این اساس مصری، شریعتمداری و عباسی از باتجربگان و خبرگان به عنوان وزیر این وزارتخانه بودهاند لذا باید فردی در تراز آقای مخبر برای آن معرفی میشد چرا که در وزارت کار امکان آزمون و خطا وجود دارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر اینکه وزیر کار باید مقبول کارگران و بازنشستگان باشد و آسیبدیدگان اجتماعی و مددجویان را بشناسد و همچنین باید مورد قبول تعاونیها و به طور کل ۷۰ درصد جمعیت کشور باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه مدیران این وزارتخانه همچون بهزیستی، شستا، تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشور و صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی اغلب در حد وزیر بودهاند عنوان کرد: شخصیت وزیر تعاون باید عالم به صنعت، پزشکی، پتروشیمی، نفت، اشتغال، صادرات و واردات، بیمهها و روابط کارگری باشد تا ضمن تولید پول عظیم برای صندوقهای بازنشستگی، حفرههای موجود را نیز پر کند.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان در ادامه عبدالملکی را فردی معتقد، هوشمند، تئوریپرداز و مسلط به اقتصاد مقاومتی معرفی کرد و افزود: آقای رئیسی علت معرفی وی را سابقه در کمیته امداد و معاونت اشتغال وزارت کار عنوان کرد اما اشتغال تنها یک موضوع فراوزارتخانهای بوده و برای تصدی این پست علم و تجربه بسیار مهم است.
موسوی لارگانی در ادامه با تأکید بر اینکه وقتی وزارتخانه در هر استان ۱۱ مدیرکل منصوب میکند، وزیر آن باید سطحی بالاتر از سایر وزرا داشته باشد، یادآور شد: معرفی عبدالملکی ظلم به آینده این جوان نخبه بود و در وهله دوم ظلم به هیأت دولت و مجلس؛ اگر وی صرفاً برای یکی از بخشهای تعاون، کار یا رفاه اجتماعی معرفی میشد ایرادی نداشت اما تصدی همه آنها با هم پرخطر است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در پایان با اشاره به برخی حوادث کشور مانند سقوط هواپیمایی آسمان که منجر به استیضاح وزیر شد، آتش سوزی کشتی سانچی و حادثه معدن یورت گلستان در بحبوحه انتخابات ۹۶ خاطر نشان کرد: مدیریت این اتفاقات نیازمند یک فرد قوی است ضمن اینکه فقط یکی از شرکتهای زیرمجموعه شستا، ذوب آهن اصفهان است که یک جوان ۴۰ ساله غیرصنعتی نمیتواند آن را مدیریت کند؛ پس چگونه عبدالملکی میتواند وزیر ابروزارتخانه تعاون باشد.
سلیمی، مخالف: عبدالملکی از بدنه وزارت کار نیست/ برنامه اشتغال گزینه پیشنهادی دولت بلندپروازانه است/انتصابات سیاسی منجر به حیف و میل بیت المال در وزارت کار شده است
اصغر سلیمی در جریان بررسی صلاحیت حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم در مخالفت با برنامه های وی، گفت: وزارت یاد شده دارای مشغله های بسیاری است و برای اداره آن نیاز به تیم فنی و باتجربه است، لذا با توجه به اینکه عبدالملکی از بدنه این وزارتخانه نیست، چطور می تواند در مدت کوتاهی تیم مدیریتی قوی را برای اداره امور شناسایی کند.
نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بحران صندوق های بازنشستگی به دلیل عدم تعادل بین منابع و مصارف یکی از چالش های وزارتخانه مذکور است. آیا عبدالملکی دانش و تجربه موثر در حوزه صندوق های بازنشستگی را دارد؟ وی باید پاسخ دهد اصلا اعتقادی به همسان سازی حقوق بازنشستگان دارد و در این راستا چه برنامه ای را پیش بینی کرده است؟
وی افزود: بیش از ۴۰۰ شرکت مهم در اقتصاد ملی زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و این در حالی است که همواره انتخاب مدیران غیرمتخصص، سیاسی و رانتی در ترکیب هیات مدیره این شرکت ها مشکلات متعددی را برای وزارتخانه مذکور ایجاد کرده است. آیا عبدالملکی قول می دهد که این وزارتخانه حیات خلوت دوستانش نباشد؟
سلیمی گفت: دولت های قبلی برنامه های جامع تری نسبت به وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم ارائه کردند، اما متاسفانه در عمل چیزی از آنها ندیدیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: مددجویان بهزیستی احتیاج به کمک های بیشتری دارند، در بخش درمان نیز شاهد بی عدالتی هستیم، لذا وزیر پیشنهادی چه برنامه ای برای کمک به خانوارهای مددجویان و همچنین توضیح متوازن بیمارستان و درمانگاه های تامین اجتماعی در سطح کشور دارد؟
وی اظهار کرد: وزیر پیشنهادی باید در حوزه حمایت از زنان سرپرست خانوار، بیکاری و... برنامه های مشخصی ارائه می کرد. به نظر می رسد برنامه اشتغال پایدار وی در هر سال بلندپروازانه است.
نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروزه ابرچالش هایی مانند عدم توجه به تعاونی ها و واکسیناسیون کارگران وجود دارد که وزیر پیشنهادی باید برای آنها برنامه ارائه می کرد.
روشنفکر، موافق: عبدالملکی به جمله ما میتوانیم باورمندی و اعتقاد دارد
مهدی روشنفکر در در موافقت با برنامه های حجتالله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برخی از وزرای پیشنهادی انسانهای برجسته، کارنامهدار و برنامه داری هستند؛ مجلس وظیفه سنگینی را در خصوص آینده کشور و مردم طی ۴ سال آینده بر عهده دارد و آینده مردم به نقدها و دفاعهای مطرح شده توسط نمایندگان وابسته است.
نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با وکالت مردم برنامه وزرای پیشنهادی را رصد و نقد میکنیم و به آنها رأی میدهیم و سوگند یاد کردهایم که بر اساس فرامین الهی و قوانین عمل کنیم، ادامه داد: در جریان بررسی وزرا در صحن علنی شرایط برای اظهارنظر اعضای کمیسیونهای تخصصی فراهم نیست، به صورت مثال در جریان بررسی برنامههای وزیر آموزش و پرورش هیچ کدام از اعضای کمیسیون آموزش، جز سخنگو فرصت برای اظهارنظر نداشت.
وی با طرح این سوال که جلسه فعلی رأی اعتماد است یا استیضاح، ادامه داد: سوال ما در کمیسیون از وزرای پیشنهادی دولت آینده این بود که رئیس جمهور بر چه اساسی شما را به عنوان وزیر معرفی کرده و مبنا و ملاک انتخاب شما چه بوده است. اولین ویژگی آقای عبدالملکی باورمندی و اعتقاد به جمله «ما می توانیم» است. این اعتقاد نشان داد در بدترین شرایط وی از عهده تحقق اهداف تعیین شده حوزه کاری خود در کمیته امداد برآمده است.
روشنفکر با تأکید بر اینکه کمیته امداد امام خمینی (ره) موظف بود سالانه ۷۰ هزار شغل ایجاد کند، اما در دوران حضور آقای عبدالملکی و طی ۴ سال توسط این نهاد بیش از ۲.۵ برابر هدف تعیین شده اشتغال ایجاد شد، عنوان کرد: وزیر پیشنهادی دارای تخصص و توان مدیریتی است، هر فردی باید نسبت به محلی که برای آن پیشنهاد میشود تخصص و شناخت داشته باشد. درست است که از وزارت کار به عنوان یک ابروزارت یاد میشود اما وزیر پیشنهادی نیز یکی از نخبگان حوزه اقتصاد مقاومتی است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی مذکور دارای نگاه مدیریت سیستمی و اعتقاد به خرد جمعی است، گفت: آقای عبدالملکی اهل مشورت بوده و خودرأی نیست، یکی از ویژگیهای مدیریت نوین، مدیریت سیستمی است که وی از این ویژگی برخوردار میباشد. عبدالملکی اهل محافظهکاری نیست و شجاعت دارد، برخی از افراد پاکدست از داشتن این ویژگی محروم است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه بدون تخصص، توان و تیم قدر نمیتوان در وزارت کار، عدالت، مدیریت و پیشرفت را اجرایی کرد، بسیاری از وزرا و مدیران نظام طی سالهای اخیر بیش از چندین سال سابقه مدیریتی داشتهاند اما این موضوع در برخی موارد به جای مفید بودن زیانبار است.
وی در پایان با تأکید بر اینکه با وجود شرایط، برنامهها، استعدادها، قابلیتها و توان وزیر پیشنهادی وی را مورد حمایت قرار میدهیم تا رأی اعتماد کسب کند، خاطر نشان کرد: بیمه بازنشستگی، از کار افتادگی، عمر، حوادث، کارگران، قالیبافان، فرشبافان و رانندگان در دستور کار وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد.
موحد، موافق: عبدالملکی جزو نخبههای اقتصاد کشور است
سیدمحمد موحد هم در جریان بررسی صلاحیت حجت الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم در موافقت با برنامه های وی، گفت: کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم در مقایسه با دولت های سابق که شاهد معرفی آنها در مجالس مختلف بودم و کمیسیون ها، فراکسیون ها و مجموعه هایی که در طول این روزها در فرآیندهای مختلف و متعدد صلاحیت آنها را بررسی کردم، با هیچ دولتی قابل مقایسه نیست و این دولت قوی ترین دولت نظام جمهوری اسلامی و وزرای معرفی شده، برجسته، توانمند و نخبه و جوان هستند.
وی با بیان اینکه عبدالملکی جزو نخبه های اقتصاد است، در تشریح پیشنهادهای عملیاتی برای ایجاد تحول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: با عنایت به تنوع و تکثر وظایف و رسالت های گسترده مجموعه بزرگ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با عنایت به طیف وسیع جامعه هدف این وزارتخانه در حوزه های گوناگون و با نظر به معرفی جوانترین وزیر۴۰ ساله برای راهبری و مدیریت این وزارتخانه اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی،۴۰ برنامه عملیاتی نوآورانه در راستای تحول بنیادین در این دستگاه اجرایی حاکمیتی چند بعدی باید مواردی مانند برنامه ریزی و اقدام برای کمک به "ایجاد کسب و کارهای تعاونی خوشه ای" و "خوشه ها و شبکه های کسب و کارتعاونی"در راستای توانمندسازی و بهره وری تعاونی ها و افزایش تاب آوری آنها و بسترسازی برای مضاعف نمودن سهم و نقش تعاونی ها در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور و برنامه ریزی و اقدام برای ساماندهی و سازماندهی کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی مهارت آموخته در قالب کسب و کارهای کارآفرینانه تعاونی و ارائه بسته جامع مشوق های ویژه تعاونی های جوانان و تعاونی های دانش بنیان، همچنین برنامه ریزی و اقدام برای"ایجاد کرسی های تعاون و کارآفرینی در کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور" به منظور ترویج و توسعه فرهنگ تعاون و کارآفرینی در میان دانشجویان و کمک به ایجاد "کسب و کارهای تعاونی دانشجویی" با رویکرد ایجاد پیوند بین دانشگاه و بازارکار و تربیت دانشجویان خلاق،نوآور و کارآفرین و زمینه سازی برای اشتغال پذیری کارآفرینانه دانشجویان را در دستور کار قرار دهد.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس یازدهم ادامه داد: همچنین وزیر آینده باید به برنامه ریزی و اقدام برای ایجاد رشته دانشگاهی تعاون و توسعه اقتصادی در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری و تعامل سازنده با وزارت های متولی آموزش های رسمی به منظور ایجاد درس سه واحدی"آشنایی با مبانی تعاون و کارآفرینی"در کلیه رشته های تحصیلی، برنامه ریزی و اقدام برای حمایت نظام مند و نهادینه از زنجیره های تامین و زنجیره های ارزش در کسب و کارهای تعاونی و ایجاد پیوند معنی دار بین تعاونی های نوظهور و تعاونی های بزرگ (تعاونی های نوپدید تا زمان خودکفایی،تحت برند تعاونی های بزرگ فعالیت خواهند نمود)، برنامه ریزی و اقدام برای سازماندهی مشاغل خرد و خانگی در قالب تعاونی های مادرتخصصی(تعاونی های تامین نیاز) و بسترسازی تقنینی مناسب برای کمک به ایجاد و توسعه تعاونی های هلدینگی و هلدینگ های تعاونی موضوعی، برنامه ریزی و اقدام برای ایجاد تعاونی های زراعی در روستاها و بسترسازی برای یکپارچه سازی اراضی کشاورزی تحت مدیریت تعاونی ها(کلیه روستاییان در تعاونی های اراضی یکپارچه شده هم عضو و هم سهامدار و هم شاغل خواهند بود)، برنامه ریزی و اقدام برای ایجاد و توسعه تعاونی های انبوه سازی مسکن با استفاده از اراضی ملی و با رویکرد تولید مسکن ارزان و باکیفیت و حمایت از تعاونی های مسکن محله به منظور احیا و مرمت و بازسازی ساختمان های فرسوده بارویکرد هوشمندسازی،صنعتی سازی و سبزسازی ساختمان ها توجه کند.
موحد یادآور شد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم در حوزه توسعه اشتغال و کارآفرینی باید به مواردی مانند طراحی و اجرای طرح ملی"نهضت ظرفیت اسمی"(طراحی و اجرای بسته جامع مشوق ها در راستای کمک به احیای بنگاه های کسب و کار راکد و نیمه فعال با رویکرد تولید کالاها و خدمات بر اساس ظرفیت اسمی اعلام شده در مجوزهای رسمی آنها)، ارائه کارت اعتباری یارانه ای مهارت آموزی و شغل یابی به کارجویان(کارت اعتباری هر کارجو به تناسب مدرک تحصیلی او به میزان مشخصی شارژ خواهد شد و کارجویان با استفاده از این کارت برای کسب آموزش های کارآفرینی و مهارت های فنی و حرفه ای و تامین هزینه های کاریابی اقدام خواهند نمود) و حمایت از حمایت از ارائه آموزش های کارآفرینی بر اساس الگوهای SIYB و KAB و NFTE و... به کارجویان و علاقه مندان به کارآفرینی و طراحی و تنظیم بسته جامع مشوق های کازآفرینی و برنامه ریزی و اقدام برای توسعه مشاغل خرد و خانگی و حمایت از کارآفرینی خانوادگی با رویکرد توانمندسازی شاغلین خانگی از طریق عضویت آنان در شبکه های کسب و کار و ایجاد پیوند بین آنان و مراکز بزرگ عرضه و فروش توجه داشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اولویت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه رفاه اجتماعی گفت: برنامه ریزی و اقدام برای بازطراحی نظام آزمون وسع به منظور اعطای یارانه ها به افراد صرفا مستحق و نیازمند و جلوگیری از یارانه بگیری ثروتمندان، برنامه ریزی و اقدام برای هدایت یارانه ها به سمت توانمندسازی و اشتغال یارانه بگیران(هدایت منابع مالی یارانه ها برای ایجاد و توسعه مشاغل کوچک،خرید اوراق بهادار و حضور هدایت شده یارانه بگیران در بورس و ...)، برنامه ریزی و اقدام برای حضور همه بنگاه های موفق تحت پوشش شستا و سازمان بازنشستگی و سایر سازمان های اقتصادی فعال در حوزه وزارت تعاون،کارورفاه اجتماعی در بازار بورس از جمله مواردی است ک باید در دستور کار وزیر کار آینده قرار بگیرد.
دفاع وزیر پیشنهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوابق و برنامههای خود
عبدالملکی: فسادزدایی و سالمسازی سرمایه مدیریتی و انسانی اولین گام وزارتخانه است
حجت الله عبدالملکی در ادامه در تشریح برنامههای خود، ضمن تبریک و گرامیداشت روز پزشک، گفت: مطالب و نقل قول هایی از سوی من مطرح شده که صحت ندارد و نمایندگان این موضوع را در نظر داشته باشند که همه ما در پیشگاه خداوند قرار داریم.
عبدالملکی ادامه داد: من دکتری علوم اقتصادی از دانشگاه اصفهان و عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) با مرتبه دانشیاری هستم و مفتخرم بیش از نیمی از عمر ۴۰ ساله خود را صرف فعالیت های اجرایی و مدیریتی کرده ام. همچنین در زیرمجموعه های وزارتخانههای کار و امور اقتصادی، استانداری کردستان، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بیش از ۱۰ مجموعه اقتصادی بزرگ که هرکدام ده ها هزار میلیارد تومان سرمایه دارد، فعالیت کردهام.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نمایندگان باید میان تجربه موفق و سابقه طولانی تفکیک قائل شوند، تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس فرمانده گردانی که در یک عملیات موفق عمل میکرد در عملیات بعدی فرمانده لشکر میشد و چه بسا افرادی که سالها در یک جایگاه قرار داشتند اما داشتن این سابقه طولانی به معنای یک تجربه موفق نبود.
وی بیان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک وزارتخانه بسیار بزرگ با بالاترین سطح تماس با حوزههای معیشتی مردم، کارگران، بازنشستگان، روستاییان و عشایران، معلولان، زنان سرپرست خانوار، کارجویان، کارآموزان، سالمندان، کودکان و مراکز خیریه و غیرانتفاعی است. این موضوع به معنای خدمات دهی این وزارتخانه به ۷۰ درصد مردم است و میتوان وزارت کار را به استعاره وزارت مردم نامید.
عبدالملکی تاکید کرد: تحقق تعداد بسیاری از اسناد بالادستی نظام و قوانین مصوب در گرو مدیریت صحیح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، من به عنوان یک مدیر اجرایی با داشتن دهها سال در همین سن کم تجربه مدیریت اعلام میکنم بخش بسیاری از مشکلات کشور ناشی از اجرای نادرست قوانین است یعنی مشکلات حوزه ضابطه گذاری ناشی از آئیننامهها و دستورالعملهای تنظیم شده توسط دستگاه هایی است که گاهی موجب نقض قرض قانونگذار میشود.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: من بر اجرای قانون به درستی تاکید دارم و این موضوع توصیه مقام معظم رهبری است که در دستورکار مجلس نیز قرار دارد. وزارت کار مکمل بسیاری از سیاست های کلان و قوانین کشور است.
وی افزود: اصول ۱۰،۲۱،۲۹،۳۱، ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، بخش های مهمی از بیانیه گام دوم انقلاب در حوزه مبارزه با فساد و ایجاد رفاه برای مردم، سیاست های کلی نظام از جمله سیاست اقتصاد مقاومتی، اجرای اصل ۴۴، مبارزه با مواد مخدر، مسکن، خانواده و جمعیت و قوانین بسیار کلیدی مانند قانون کار، بیمه بیکاری، قانون جامع حمایت از معلولان و حوزه بخش تعاون توسط این وزارتخانه باید اجرا شود.
عبدالملکی تصریح کرد: باور دارم در صورت کمک و پشتیبانی مجلس شورای اسلامی برنامه های من برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قابلیت اجرایی و عملی شدن پیدا خواهد کرد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به محورهای مهم برنامه خود در این وزارتخانه، گفت: حوزه های اشتغال، روابط کار و آموزش های فنی و حرفه ای یکی از مهم ترین محورهای کاری وزارت کار است. یکی از دو مشکل رفاهی کشور بحث بیکاری و تورم است و نمایندگان دائما دغدغه بیکاری جوانان و تحصیلکردگان را درحوزه انتخابیه خود دارند.
وی اظهار کرد: اگرچه تولید و اشتغال در حوزه های کشاورزی، صنعت، ساخت و ساز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گردشگری، بهداشت و درمان، آموزش شکل می گیرد اما ما در دبیرخانه این وزارتخانه یعنی دبیرخانه ستاد اشتغال بحث تحقق برنامه اشتغال کشور را با فرماندهی رئیس جمهور پیگیری خواهیم کرد.
عبدالملکی تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی اقدامات بسیاری در حوزه اشتغال انجام شده اما آیا اطلاعات درباره وضعیت بیکاری و اشتغال مردم در اختیار داریم؟ آیا با توجه به هر کدملی می توان به نوع اشتغال، بیکاری و ... شخص پی برد. متاسفانه این اطلاعات را در اختیار نداریم و براین اساس نمی توانیم به صورت درست و اصولی برنامه ریزی کنیم.
عبدالملکی با بیان اینکه یکی از مسائلی که نمایندگان به آن تأکید داشتند این است که چرا در سرمایهگذاریهای هلدینگهای تابعه وزارت تعاون عدالت سرزمینی رعایت نمیشود، گفت: این مسئله دغدغه من نیز است و باید هلدینگهای وزارتخانه در حوزههای مختلف با رعایت آمایش سرزمینی، سرمایهگذاری انجام دهند.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سرمایهگذاریها باید دارای ۳ ویژگی سودآوری، پیشرفت اقتصادی منطقه و ارتقاء زنجیرههای ارزش شغلی منطقه را به دنبال داشته باشد، افزود: این برنامه در حوزه سرمایهگذاریها دنبال خواهد شد.
وی حذف ضوابط زائد و تسهیل فرآیندهای اداری تأمین اجتماعی را یکی دیگر از محورهای برنامه خود برشمرد و گفت: این مسئله یکی دیگر از موانع توسعه بیمههای اجتماعی به شمار میآید که در این زمینه سردرگمی و اتلاف وقت بسیاری برای کارفرمایان، کارگران و بیمه شدگان ایجاد میکند.
عبدالملکی تصریح کرد: در حوزه کار سهجانبهگرایی در حوزه کار باید رعایت شود به طوری که کارفرمایان، کارگران و دولت باید حقوقی عادلانه داشته باشند، این مناسبات باید با هماهنگی مجلس شورای اسلامی تعدیل شود.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: بسیاری از کارگران نسبت به هزینههای بیمه تأمین اجتماعی گلایه دارند و درخواست این موضوع را دارند که با تأمین منابع پایدار بیمه بسیاری از اقشار از جمله قالیبافان، کارگران و حتی هنرمندان، کارفرمایان، یارانهای برای بیمه طرف قرارداد خود داشته باشند.
وی اضافه کرد: برخلاف تصور خیلی از افراد بخش مشاغل خانگی سهم بالایی دارد و بین ۱۰ تا ۱۱ درصد سهم دارد در حالی که در کشورمان این رقم معادل ۳.۵ درصد است در شرایطی که فرصتهای زیادی در این حوزه وجود دارد. الگوی مشخصی در این رابطه وجود دارد که به جای کار در منزل از الگوی کار از منزل استفاده میشود، این طرح به صورت پایلوت با مشارکت ۵۰ هزار نفر اجرا شد و موفقیتهایی به دست آمد.
عبدالملکی تأکید کرد: همچنین قانون جامعی با عنوان قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی وجود دارد که سال ۹۶ به تصویب رسید ولی اجرایی نشد؛ علاوه بر اینکه این طرح را اجرایی خواهیم کرد حلقههای مفقوده در این حوزه را نیز دنبال خواهیم کرد که با مشاورههای شغلی، مزیتسنجی شغلی در مناطق مختلف و ارزیابی و مدیریت بازار تکمیل میشود.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: برای اینکه این مهم محقق شود بیش از نیمی از واحدهای آموزش فنی و حرفهای را ارتقاء خواهیم داد تا کل زنجیره نام برده در همین مراکز صورت گیرد.
وی به مسئله رفاه بازنشستگان اشاره و اضافه کرد: شفاف سازی دخل و خرج های تأمین اجتماعی یکی از مسائلی است که به صورت جدی دنبال خواهد شد و من به صورت دورهای تمامی دخل و خرجها در این حوزه را در اختیار نمایندگان قرار خواهم داد.
عبدالملکی حرکت به سمت بیمه اجتماعی و بازنشستگی را یکی دیگر از محورهای برنامه خود برشمرد و افزود: مسئله ایجاد عدالت در خدمات درمانی به ویژه در مناطقی که واحد درمانی وجود ندارد، دنبال خواهد شد به صورتی که اگر در برخی مناطق مراکز درمانی وجود ندارد، خدمات درمانی در آن مناطق ارائه شود.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی الکترونیکی کردن خدمات تأمین اجتماعی و تهیه بانک جامع رفاه ایرانیان را یکی دیگر از برنامههای خود دانست و از تصویب ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای بازپسدهی بخشی از مطالبات سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۰ تشکر کرد.
وی در ادامه به حوزه تعاون اشاره و یادآور شد: طی ۱۰ سال گذشته و در جریان ادغام ۳ وزارتخانه، حوزه تعاون به حاشیه رانده شد و ارتقاء حوزه تعاون مطالبه به حق شما نمایندگان مجلس است. یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی تقویت تعاونیها بوده و مهمترین اقدام در مردمی سازی اقتصاد، توسعه بخش تعاون است.
عبدالملکی اجرای سند توسعه تعاون را بسیار مهم و کلیدی دانست و تصریح کرد: در سال ۹۲ این سند تصویب شد ولی به درستی اجرا نشد. درست است که این سند دارای ایراداتی بوده اما اجرای آن کمک قابل توجهی به حوزه تعاون خواهد کرد.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با بیان اینکه ۱۲۰ هزار نفر در بخش غیردولتی فعال هستند، گفت: ۶.۵ میلیون نفر تحت پوشش قرار دارند که از این میزان۴۵۰ هزار نفر زنان سرپرست خانوار و ۲۷ هزار نفر کودک بیسرپرست و بد سرپرست هستند که نیاز به رسیدگی دارند و در برنامههای ما قرار دارند.
حقوق معلولان را به جدیت پیگیری میکنیم
وی در ادامه با تأکید بر رسیدگی ویژه به معلولان عنوان کرد: حقوق معلولان را به جدیت پیگیری میکنیم و سهم ۳ درصدی معلولان از استخدام را به آنها میدهیم، همچنین خدمات ویژهای برای خانوادههای دارای بیش از دو نفر معلول خواهیم داشت و از آنجایی که صدها هزار زن بی سرپرست یا بد سرپرست در صف تحت پوشش قرار گرفتن هستند، اقدامی خواهیم کرد که هیچکس در نوبت باقی نماند.
عبدالملکی در ادامه با اشاره به حوزه اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که نمایندگان مجلس را درباره صندوقها، هلدینگها و شرکتهای آن دغدغهمند کرده است، اظهار داشت: بخش بزرگی از اقتصاد کشور در این وزارتخانه است و سازمان تأمین اجتماعی ۱۷۸ شرکت بزرگ و صندوق بازنشستگی کشوری ۵۰ شرکت بزرگ دارد که دولت نیز به آنها بدهکار است.
فسادزدایی را اولین گام خود قرار میدهیم
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: شرکتداری دولتی، عدم شفافیت داراییها و فعالیتها، همچنین مدیریت سیاسی و غیراقتصادی و فسادآلود و انتصابات رانتی و حقوق نجومی باعث شده این وزارتخانه به حیاط خلوت برخی جریانهای خاص تبدیل شود که فسادزدایی را اولین گام خود قرار میدهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه سالم سازی سرمایه مدیریتی و انسانی از مجموعههای وزارتخانه به عنوان گام دوم خواهد بود، عنوان کرد: حفظ مدیران سالم و کارآمد، شناسایی مدیران نامربوط، مفسد و رانتی جهت برکناری و جایگزینی مدیران انقلابی، جوان، باتجربه و کارآمد در دستور کار ما خواهد بود.
تا کی بنشینیم و بگوییم مافیا جایی را گرفته است؟
عبدالملکی اضافه کرد: تا کی بنشینیم و بگوییم مافیا جایی را گرفته است؟ برخی در این زمینه جوسازی و دروغپراکنی میکنند که باید بگویم بنده پای مسئله ریشهکن کردن فساد از مجموعههای این سیستم میایستم و پشتیبانی رئیس جمهور را نیز دارم که انشاء الله پشتیبانی مجلس انقلابی فسادستیز را هم میگیرم.
وی در ادامه تأکید کرد: بر اساس اصل شایسته گزینی، اگر مدیری که انتخاب کردیم ناکارآمد شده و یا مرتکب فساد شود وی را برکنار میکنیم چرا که این مجموعه برای من نبوده و متعلق به بیتالمال است.
مدیر پروازی نخواهم داشت
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان تصریح کرد: پاسخگویی را تکلیف شرعی خود میدانم و تعهداتی را در این راستا در نظر گرفتهام که بر این اساس متعهد میشوم قوانین مصوب را اجرا کرده و از نمایندگان و تنظیم لوایح نظر مشورتی بگیرم، همچنین از مدیران بومی استفاده حداکثری کرده و مدیر پروازی نخواهم داشت ضمن اینکه پیگیر تمام تعهدات مسئولان قبلی در این وزارتخانه خواهم بود.
ارسال دیدگاه