در برنامه «به وقت ایران» مطرح شد؛
دادیار شعبه ۶ دادسرای جرایم رایانهای: افزایش بزههای رایانهای ناشی از عدم آگاهی مردم از فضای مجازی است
تهران (پانا) - دادیار شعبه ۶ دادسرای جرایم رایانهای میگوید جرایم یارانهای امر بسیار پویایی است و با قوانین ایستا نمیتوان آن را مدیریت کرد.
به گزارش روابط عمومی برنامه، برنامه زنده و تلویزیونی «به وقت ایران» شب گذشته ۲۲ تیرماه با موضوع حقوق افراد در فضای مجازی و با حضور نبی دهقان دادیار شعبه ۶ دادسرای جرایم رایانهای و ابراهیم اسلامی حقوقدان روی آنتن شبکه آموزش رفت.
اصلیترین مساله در افزایش بزههای رایانهای عدم آگاهی مردم از فضای مجازی است
نبی دهقان دادیار شعبه ۶ دادسرای جرایم رایانهای در ابتدا اظهار کرد: رهبر انقلاب در جایی گفتهاند که اگر من امروز رهبر انقلاب نبودم حتما ریاست فضای مجازی را برعهده میگرفتم که این موضوع نشان از اهمیت بالای این فضا دارد.
وی افزود: اصلیترین مساله در افزایش بزههای رایانهای عدم آگاهی مردم از فضای مجازی است. ما باید بدانیم چه چیزی را بازنشر میکنیم چراکه این بازنشرها ممکن است جرم محسوب شود.
دادیار شعبه ۶ دادسرای جرایم رایانهای تاکید کرد: در قانون جرایم رایانهای یک مادهای وجود دارد با عنوان ماده ۷۴۱ کلاهبرداری رایانهای. این قانون به معنای آن است که یک فرد از طریق سامانههای یارانهای مالی را برای خود یا دیگران کسب میکند که این بزه در ۴ حالت رخ میدهد و مردم در این حوزه هم باید آگاهی خود را افزایش بدهند.
دهقان عنوان کرد: جرایم یارانهای امر بسیار پویایی است و ما با قوانین ایستا نمیتوانیم آن را مدیریت کنیم.
قانون جرایم رایانهای نقصهایی دارد که باید اصلاح شود
ابراهیم اسلامی حقوقدان در سخنانی مطرح کرد: قانون جرایم رایانهای در سال ۸۸ تصویب شد. در حال حاضر این قانون ملاک عمل قرار گرفته است اما نقصهایی دارد و سعی شده است که توسط گروهی اصلاح شود و اصلاح قانون از طریق معاونت حقوق قوه قضاییه به مجلس ارسال شده است.
وی ادامه داد: ما سعی کردهایم پروندههایی که در دادگاهها مطرح میشود با قوانین جاری خود حل کنیم اما باتوجه به آنکه جرایم جدید و نوظهوری داریم ضرورت اصلاح قانون وجود دارد.
فضای مجازی فضای محصوری نیست
این حقوقدان تاکید کرد: نظام حقوق بینالمللی در دنیا تلاش میکند نظمی در فضای مجازی ایجاد کند البته عدهای فکر میکنند این فضا رهاست البته فضای مجازی فضای محصوری نیست و در حال حاضر به پهنای کره زمین فضای مجازی داریم.
اسلامی ادامه داد: در این فضا بیاخلاقیها و جرایم زیادی در حال رخ دادن است که شامل جرایم علیه اشخاص، امنیت و اموال میشود. شایعترین جرم در جرایم علیه اشخاص هتک حیثیت است حتی در فضای سایبری قتل هم اتفاق میافتد. در حوزه جرایم علیه امنیت بحث حمله سایبری و در حوزه جرایم علیه اموال بحث سرقت و جعل رایانهای را داریم.
بزرگترین هدف آگاهیبخشی به مردم است
وی تاکید کرد: بزرگترین هدف ما در این حوزه آگاهیبخشی به مردم است چراکه مردم ما نمیدانند که در این فضا چه اتفاقی در حال رخ دادن است. در فضای مجازی هم میتوان بزهکار شد و هم بزه دیده.
این حقوقدان با اشاره به اینکه حوزه فضای مجازی بسیار گسترده است، بیان کرد: متاسفانه اطلاعرسانی و آگاهیسازی که باید در این حوزه رخ بدهد، اتفاق نیفتاده است. قوههای قضاییه، مقننه و مجریه در این زمینه باید کارهای بسیار زیادی را انجام بدهند و من معتقدم مردم باید یک مطالبه جدی در این زمینه داشته باشند.
اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: باید یک توانمندسازی خانوادگی در این حوزه اتفاق بیفتد چراکه امروزه به ویژه باتوجه به شیوع کرونا همه امور در فضای مجازی در حال رخ دادن است.
برنامه «به وقت ایران» در فصل دوم با رویکرد مهارتی و با ساختار گفتگومحور به تهیهکنندگی علیرضا عاصم یوسفی با اجرای ناصر خیرخواه روزهای یکشنبه و سهشنبه ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه آموزش میرود.
ارسال دیدگاه