پورمقدم: توسعه ۴۰ هزار هکتاری زراعت چوب در برنامه است
تهران (پانا) - مجری طرح ملی زراعت چوب سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور خبر داد توسعه زراعت چوب با هدف جلوگیری از تخریب جنگلها در وسعت۴۰ هزار هکتار در سال جاری هدفگذاری شده است.
به گزارش ایرنا، کامران پور مقدم در حاشیه بازدید از طرحهای ادارهکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان سمنان در زمینه طرح توسعه زراعت چوب عنوان کرد: طرح توسعه زراعت چوب جزو برنامه ششم توسعه کشور است و باید تا پایان این برنامه، ۷۵ هزار هکتار زراعت چوب انجام شود.
وی ادامه داد: تا پایان سال چهارم برنامه توسعه کشور یعنی در پایان سال ۱۳۹۹ توسعه زراعت چوب در وسعت ۴۰ هزار هکتار انجام شد.
وی بیان کرد: با تحقق هدفگذاری توسعه زراعت چوب در وسعت ۴۰ هزار هکتار در سال جاری، برنامه ششم توسعه با کاشت نهال در وسعت ۸۰ هزار هکتار محقق میشود.
مجری طرح ملی زراعت چوب سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: مناسبترین راهکار برای تامین چوب مورد نیاز کشور و حفظ جنگلها، زراعت چوب است و توسعه زراعت چوب با جدیت دنبال میشود.
وی اضافه کرد: صنایع چوبی مانند نئوپانسازی و تولید امدی اف از جمله مصرفکنندگان چوب هستند و در حدود ۴۰ درصد مصارف چوبی کشور مربوط به این کارخانهها است.
وی یادآور شد: با توجه به تصویب توقف بهره برداری از جنگل های شمال کشور، موضوع زراعت چوب از اهمیت دو چندانی برخوردار است، چرا که یکی از منابع اصلی تامین مواد اولیه برای صنایع چوب و کاغذ محسوب می شود.
پورمقدم خاطرنشان کرد: واردات چوب برای تامین منبع مواد اولیه صنایع چوبی نیز مشکلاتی را به همراه دارد که از جمله مشکلات میتوان به مسائل ارزی، اقتصادی و شرایط قرنطینه و محدودیتهای ورود چوب اشاره کرد.
وی اظهار کرد: واردات چوب با پوست میتواند منشا ورود آفات و تهدیدی برای رویشگاههای طبیعی درختان باشد به همین دلیل واردات چوب مشکلات خاص خود را دارد و مطمئنترین راهکار تامین مواد اولیه صنایع چوبی و کاغذ توجه به توسعه زراعت چوب در داخل کشور است.
پور مقدم بیان کرد: درختانی که اکنون در طرح توسعه زراعت چوب کاشته شدهاند از سال ۱۴۰۵ به بعد قابلیت استفاده دارند.
مجری طرح ملی زراعت چوب سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: با توجه به شرایط کمآبی، توسعه زراعت چوب با استفاده از آبهای نامتعارف نیز دنبال میشود.
وی با اشاره به نقش آفرینی مهم زراعت چوب در تامین مواد اولیه، اقتصاد، اشتغال، معیشت و بینیازی از واردات و افزایش میزان صادرات، بیان کرد: موضوع زراعت چوب به عنوان طرحی راهبردی برای اشتغالزایی و حفظ عرصههای منابع طبیعی مورد توجه است.
مجری طرح ملی زراعت چوب سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: هر هکتار زراعت برای یک نفر اشتغال مستقیم و برای سه تا ۱۰ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد میکند.
مجری طرح ملی زراعت چوب سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به منظور بازدید از طرحهای توسعه زراعت چوب در سمنان به این استان سفر کرده است.
ارسال دیدگاه