واقعیت اعتراضات بر سر انتخابات شورای شهر یاسوج
یاسوج (پانا) - در پی برگزاری انتخابات شورای شهر یاسوج و انتشار یک فایل جعلی مربوط به نتیجه انتخابات، درگیریهای در این شهر رخ داد که به بازداشت دهها نفر انجامید.
روز گذشته خبری مبنی بر بازداشت بیش از ۱۰۰ نفر در یاسوج در روز انتخابات منتشر شد و پس از آن نیز سیدعلی ملک حسینی دادستان یاسوج در نشست شورای تامین در فرمانداری شهرستان بویراحمد موضوع بازداشتیها را تایید کرد و گفت «روز برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۰ نفر بازداشتی داشتیم و این افراد از همه سلایق، گروهها و اقوام مختلف کاندیداها بودند.»
ماجرا از آنجا آغاز شده که لیستی در فضای مجازی منتشر شد که در آن اسامی منتخبان شورای شهر ششم را نشان میداد که باعث شد پیش از اعلام رسمی از سوی فرمانداری، برخی فکر کنند که برنده قطعیاند و برخی هم فکر کنند که در این انتخابات شکست خوردهاند. از سوی دیگر و به دلیل تاخیر در اعلام اسامی راهیافتگان به شورای شهر یاسوج، برخی اعلام میکنند که در انتخابات تقلب شده است، همین موضوع باعث شد هواداران برخی از کاندیداها که به نظر میرسید در این انتخابات رای نیاوردهاند، با تجمع در جلوی در فرماندارای سعی کردند تا اعتراض خود را به نسبت به این موضوع نشان دهند.
فرماندار بویراحمد در واکنش به این اتفاق گفت:«بعد از اتمام انتخابات حدود ساعت ۲ بامداد منتظر بودیم که جمع بندی به ما اعلام شود اما وقتی وارد سیستم شدیم یکی از شعب اخذ رای مغایر اطلاعات دارد و ارور می دهد و اطلاعات ثبت نشده است؛ پس از این مسئله بررسیها صورت گرفت و با وزارت کشور تماس گرفته ایم که چرا این اطلاعات ثبت نشده و در نهایت متوجه شدیم که دستگاه الکترونیکی اطلاعات را به خوبی ارسال نکرده و این اطلاعات چون با سایر آمار و اطلاعات مغایرت دارد توسط دستگاه رد میشود.»
مجید احمدی بیان کرد: «البته قبل از این اتفاق یک آگهی در خصوص منتخبین شورای شهر یاسوج در فضای مجازی گسترش یافت، این آگهی که به هر صورت مقداری هم منطبق با واقعیت بود اما فردی بعنوان کاربر یا هر عنوان دیگری دسترسی داشت، توانست اطلاعاتی را بصورت ناقص بیرون دهد که باعث ایجاد توقع برای برخی افراد شد و احساس کردند که برنده انتخابات بودند.»
با انتشار خبر بازداشت ۱۰۰ نفر از شهروندان یاسوجی در جریان انتخابات، برخی اعلام کردند که در این درگیری و تجمعات سه جوان هم به قتل رسیدهاند و فیلمهایی را از این درگیریها در فضای مجازی منتشر کردند؛ خبری که البته از سوی مسئولین استانی تکذیب شد.
کیقباد مصطفایی فرمانده انتظامی استان کهگیلویه و بویراحمد در همین رابطه بیان کرد: «کلیپ منتشر شده در فضای مجازی هیچگونه ارتباطی به جریان انتخابات نداشته و مربوط به گازگرفتگی ۳ نفر جوان در سنوات گذشته در یکی از استانهای همجوار است.»برخی از کاربران نیز در فضای مجازی به انتشار اخبار و فیلمهای این درگیری پرداختند و با هشتگ «یاسوج_تنها_نیست» سعی کردند نشان دهند که در این شهر چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است.
وی افزود: اما واقعیت این است که شنبه صبح یک فایل پیدیاف منتشر شد که در آن اسامی منتخبین شورای شهر یاسوج آمده بود بعد از آن فرمانداری لیست منتشر شده را تکذیب کرد. بعد از تکذیب فرمانداری، یکی از افراد که در لیست اولیه نفر پنجم بود، در لیست رسمی نامش به عنوان نفر هشتم اعلام شد که به معنای عدم راهیابی او به شورا بود، زیرا ما فقط ۷ منتخب برای شورای شهر داریم. همین باعث شد هواداران او به سمت فرمانداری بروند و اعتراض از همینجا آغاز شد.
مصطفایی تاکید کرد برخی از بازداشت شدگان با قید وثیقه آزاد شدند، ولی برخی دیگر که شروع کننده این داستان بودند همچنان در بازداشت هستند.مشخص نیست فردی که ابتدا لیست اولیه را منتشر کرد چه کسی بوده و دادستان هم اعلام کرد به دنبال بازداشت او هستند. اما به نظر می رسد این لیست از درون فرمانداری به بیرون درز کرده است. زیرا فرمانداری فقط آمار را داشت و در نهایت فقط یک نفر از لیست تکذیب شده با لیست رسمی تفاوت داشت.
ارسال دیدگاه