داراییهای دیجیتال در کشور به رسمیت شناخته شود
تهران (پانا) - رئیس کمیسیون رمز ارز و بلاکچین سازماننظام صنفی رایانهای استان البرز در حاشیه بازدید از نمایشگاه و کنگره شبکه، انرژی و شهر هوشمند ترکیه اعلام کرد باید داراییهای دیجیتال در کشور به رسمیت شناخته شود و در عین حال آگاهی و آموزشهای زیربنایی لازم داده شود.
به گزارش سازمان نظام صنفی رایانهای البرز، علی پاک باخته گان زنجانی در حاشیه بازدید از نمایشگاه و کنگره شبکه، انرژی و شهر هوشمند که در روزهای ۲۷ و ۲۸ خردادماه در استانبول برپا شد گفت:ضمن بازدیدى که از غرفه های نمایشگاه و صحبت هایی که با شرکت کنندگان و فعالان این حوزه داشتم، به این نتیجه رسیدم که کشور ترکیه نیز مانند بسیاری از نقاط دنیا در بحث بلاکچین و رمزارزها فضاى گسترده اى براى کار دارد و می توانیمتعاملات خوبی را در این حوزه با کشور ترکیه برقرار کنیم.
وی گفت: همچنین در دیداری که با جواددمعبودی فر، سرکنسولگری ایران در استانبول داشتم ، ایشان وعده همکاری و مساعدت برای معرفی و تعامل تجار و فعالان موفق حوزه ارز دیجیتال را داده و در عین حال تاکید کردکه قصد داریم همکاری های لازم برای تعامل دو کشور در این حوزه ایجاد شود.
پاک باخته گان زنجانی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز کرد: یکی از راههای مهم تحقق اقتصاد دیجیتال در کشور توجه به حوزه کسب و کارهای اینترنتی و نوپا است که توجه به این نوع کسب و کارها میتواند زمینه تحقق شعار سال(تولید،پشتیبانی ها و مانع زدایی) را فراهم کند.
رئیس کمیسیون رمز ارز و بلاکچین سازمان نظام صنفی رایانه ای استان البرز ادامه داد: کشور ما در سالهای اخیر در حوزه تجارت الکترونیکی روند رو به رشدی را تجربه کرده بود اما سهم درآمد ایران از تجارت الکترونیکی در منطقه و در بین کشورهای همسایه هم چنان کم است.
پاک باخته گان زنجانی با بیان اینکه بحث رمز ارزها و فعالیت در حوزه ارزهای دیحیتال یکی از راههای رسیدن به اقتصادی دیجیتالی است، اظهار کرد: با توجه به اینکه از عمر رمزارزها در اقتصاد جهان سالهایی نسبتا طولانی گذشته اما در ایران ، این موضوع همچنان با چالش ها و محدودیت هایی روبرو است و می توان گفت قوانین لازم برای اداره این ارزها وجود ندارد .
وی در عینحال بیان کرد: هر چند در کشورمان قوانینی برای مدیریت ماینرها و استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال نهایی شده اما برای خرید و فروش و صرافیهایی که در این حوزه فعالیت میکنند قوانین دقیقی وجود ندارد و همین امر، باعث شده نگرانیهایی درباره احتمال کلاهبرداری و از بین رفتن سرمایه مردم به وجود بیاید.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی فعال در اینحوزه باید به این نکته توجه کند که ممکن است سیاستگذار به دلیل تعجیل یا عدم شناخت در این حوزه به شیوه نادرستی تصمیمگیری کند ولی بخش خصوصی باید تلاش خود را برای شناساندن بسترهای این صنعت انجام دهد.
رئیس کمیسیون رمز ارز و بلاکچین سازمان نظامصنفی رایانه ای استان البرز در عین حال بیان کرد: دغدغه مردم و کسبوکارها در حوزه رمزارزها ، بلاتکلیفی مسائل قانونی، عدم امنیت و کلاهبرداری و یا نبود پشتوانه قوی در این حوزه است که طبیعتا نیاز به آموزش و فرهنگ سازی دارد.
پاک باخته گان زنجانی که در حاشیه بازدید از نمایشگاه و کنگره شبکه، انرژی و شهر هوشمند در استانبول سخن می گفت، تصریح کرد: باید داراییهای دیجیتال در کشور به رسمیت شناخته شود و در عین حال آگاهی و آموزشهای زیربنایی لازم داده شود تا حس آرامش در فضای عمومی جامعه برای استفاده از رمز ارزها به وجود بیاید.
رئیس کمیسیون رمز ارز و بلاکچین سازمان نظامصنفی رایانه ای استان البرز باتاکید بر اینکه شرایط کنونی کشور بسیار حساس است، گفت: در این مقطع زمانی به درآمدهای ارزی نیاز داریم؛ در این شرایط صنعت ماینینگ و استخراج ارزهای دیجیتال ضمن ارزآوری میتواند در تسهیل تجارت بین المللی کمک کند. بازرگانان میتوانند با استفاده از رمزارزهای تولید شده نسبت به واردات کالا اقدام کنند و مشکلات تحریم بانکی برای پرداخت هزینهها را دور بزنند.
گفتنی است فناوری بلاکچین در بسیاری از مواقع معادل رمزارز گرفته میشود، اما این اشتباه است، چون یکی از حوزههایی که با استفاده از فناوری بلاکچین به آن پرداخته میشود، بحث رمزارزهاست. ضمن اینکه میتوان از منظرهای مختلف به رمزارزها نگاه کرد. اصل منظر، بحث کلان حاکمیتی است.
بلاکچین یک فناوری است که کاربردهای زیادی دارد و یکی از کاربردهایش رمرزارزهاست. برآوردی که وجود دارد این است که خود بلاکچین میتواند شروع یک سری تحولات فناوری باشد که منجر به تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شود و میتواند در آیندهای نه چندان دور چیزی شبیه نقش IT یا انفجار اطلاعات داشته باشد. بنابراین نمیتوان آن را محدود به بیتکوین و ماینینگ کرد.
اما به گفته برخی کارشناسان این حوزه، بانکها و سرمایهگذاران خطرپذیر در دنیا به این جمعبندی رسیدهاند که انقلاب صنعتی چهارم توسط بلاکچین قابل اجراست و میتوانند نحوه تبادل ارزش و دموکراسی اقتصادی را بهدنبال داشته باشد. پس بسیار جسورانه در حال هزینهکردن هستند تا بتوانند شرکتهای فناورانه نسل بعدی را پیدا و اقتصادشان را متحول کنند.
مهمترین ویژگی این فناوری تمرکززدایی آن است که با ذخیره دادهها در سراسر شبکه بلاکچین، خطراتی را که با ذخیره دادهها بهطور مرکزی به وجود می آید، حذف میکند. اما فناوری بلاکچین در صنعت بانکداری مزایایی دارد که کاهش هزینههای سازمانی، افزایش امنیت، جلوگیری از پولشویی و بهینهسازی تعاملات مالی بینالمللی مهمترین آنهاست.
ارسال دیدگاه