سندرم قلب شکسته چیست؟

تهران (پانا) - نتایج یک بررسی در انگلیس نشان می‌دهد که استرس بالا ممکن است احتمال "سندرم قلب شکسته" را افزایش دهد

کد مطلب: ۱۱۹۴۴۴۱
لینک کوتاه کپی شد
سندرم قلب شکسته چیست؟

به‌گزارش آخرین خبر، این یافته با جزئیات بیشتری نشان می‌دهد که چرا گاهی اوقات، افراد به خاطر قلب شکسته به دنبال یک حادثه ناگوار به طور مثال از دست دادن یک عزیز، فوت می‌کنند.
در این بررسی آمده است: دو مولکول مرتبط با سطح استرس بالا در ایجاد سندرم قلب شکسته نقش دارند. سندرم قلب شکسته عارضه‌ای است که بیشتر زنان یائسه را تحت تاثیر قرار می‌دهد و معمولا بر اثر استرس شدید مانند از دست دادن یکی از اعضای خانواده ایجاد می‌شود.

مشخصه این سندرم که با عنوان "takotsubo cardiomyopathy" شناخته می‌شود، تضعیف حفره اصلی پمپاژ قلب است که اولین بار در سال ۱۹۹۰ در ژاپن شناسایی شد. این عارضه شبیه به حمله قلبی است و در نتیجه اغلب اشتباه تشخیص داده می‌شود.
هر ساله حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در انگلیس تحت تاثیر این سندرم قرار می‌گیرند و با خطر عوارضی مشابه با حمله قلبی واقعی همراه است. مشخص نیست که چه عاملی موجب بروز این سندرم می‌شود، اما افزایش شدید آدرنالین ناشی از استرس حاد مانند سوگواری، تصادف رانندگی، زمین لرزه و حتی شادی می‌تواند موجب از بین رفتن حرکت در بخشی از دیواره قلب شود و سپس نارسایی قلب را تسریع می‌کند.
دو مولکول موسوم به microRNA-۱۶ و microRNA-۲۶ a که با افسردگی، اضطراب و افزایش سطح استرس مرتبط هستند در خون بیماران مبتلا به عارضه سندرم قلب شکسته مشاهده می‌شود.

در این بررسی پزشکان انگلیسی تاثیر قرار گرفتن سلول‌های قلب انسان و قلب موش در معرض این دو مولکول را ارزیابی کردند. پس از آن هر دو مجموعه از سلول‌های قلب به آدرنالین حساس‌تر شدند.
به گفته محققان در بیماران مبتلا به این سندرم، ضربان قسمت تحتانی قلب متوقف شده و بخش فوقانی قلب ضربان بیشتری دارد. همچنین مشاهده شد که هنگام قرار گرفتن در معرض مولکول در یک محیط تجربی دقیقا همین اتفاق رخ می‌دهد. این دقیقا همان شرایطی است که در عارضه سندرم قلب شکسته اتفاق می‌افتد و بنابراین احتمال وقوع این عارضه را بیشتر می‌کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار