سیدرضا تقوی*
میدان مهم برای توسعه جمهوریت
متأسفانه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، موج تخریب مشارکت مردم و حضور آنان در پای صندوقهای رأی شدیدتر از هر وقت دیگری بر پا شده است.
این پروژه به دنبال آن است که با «امیدزدایی» از جامعه، زمینهساز رویگردانی مردم از مشارکت انتخاباتی شود تا در ادامه آن را نشانه رویگردانی جامعه از کل نظام جمهوری اسلامی جا بزند. ریشه و منشأ اصلی این تصمیم در میان دشمنان خارجی ایران و نظام قرار دارد اما با نهایت تأسف دامنه آن قدری هم به داخل کشور کشیده شده است.
این روزها از یک سو شاهد هستیم که برخی فعالان داخل کشور با تردید درباره مشارکت انتخاباتی مردم حرف میزنند و از سوی دیگر هم واقعیت این است که وضعیت و فضای شکل گرفته بعد از بررسی صلاحیتهای اخیر، بخشی از جامعه را به سوی انفعال و سردی کشانده است. با این حال، انتخابات پیشرو و صحنهای که با آن مواجه هستیم همچنان مهمترین میدان برای توسعه جمهوریت و نقش مردم در سرنوشت خودشان خواهد بود. حتی برخی از رد صلاحیتها هم که بسیار بیش از اندازه بر روی آنها تأکید شده، تکثر دیدگاهها و گرایشهای حاضر در میدان رقابت را از بین نبرده است.
شاهد هستیم که عموم طیفهای سیاسی داخل کشور در میان نامزدها نمایندهای دارند و این بدان معناست که امکان انتخاب برای آنها کم و بیش وجود دارد. در این میان باید به این مهم توجه کنیم که انتخابات امسال بسیار بیش از تحولات مشابه قبلی، به فاکتور امنیت در کشور گره خورده و فارغ از هر نتیجهای، درصد کلی مشارکت در این عرصه تأثیر جدی بر مسأله امنیت ملی خواهد گذاشت. به همین اعتبار فروکاستن اهمیت این انتخابات به رقابتهای جناحی کاری اشتباه است. در حقیقت، رقابتهای جناحی فقط بخشی از اهمیت این انتخابات و نه تمام آن را شکل میدهند. ما در شرایطی قرار گرفتهایم که توانستهایم فشار ظالمانه ۴ سالهای را پشت سر گذاشته و دشمن را در اهدافش با ناکامی مواجه سازیم.
در همین برهه زمانی، مقاومت ملی مردم و نظام سیاسی ایران صحنه را برای ما در عرصه بینالمللی تغییر داده و ما هم در این صحنه به دنبال رسیدن به حق و امتیازاتی هستیم که لایق آن باشیم. از همین رو، ارسال هر نوع پیامی از داخل ایران مبنی بر اینکه جامعه امید خود را از دست داده و یا حمایت لازم را از نظام نخواهد کرد، میتواند تمام هزینههای سالهای اخیر و چشمانداز پیش رو را بر باد دهد.
رهبر معظم انقلاب در سال ٩٢ در سخنانی فرمودند که هر کس بنده را هم قبول ندارد در انتخابات شرکت کند. معنی این حرف آن است که انتخابات خصوصاً در این شرایط زمانی دارای ماهیت و کارکردی آنچنان فراگیر است که منافع آن حتی به منتقدان هم خواهد رسید و تمام ایرانیان با هر گرایشی را دربر خواهد گرفت. در چنین عرصهای قهر، عدم مشارکت و گذشتن از حق تأثیر بر سرنوشت خود، بدون شک تضمین کننده هیچ امتیازی نیست؛ نه برای کلیت جامعه و کشور و نه برای کسانی که تصمیم به چنین کاری دارند.
*عضو جامعه روحانیت مبارز
منبع: ایران
ارسال دیدگاه