قاضیزاده هاشمی: آمدهام تا هر شهرستان یک پایتخت شود
تهران (پانا) - قاضیزاده هاشمی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خطاب به مردم خوزستان گفت من از طرف جوانان برخاسته و برای پیادهسازی اهداف گام دوم رهبر معظم انقلاب به شما قول میدهم، خوزستان در دولت سلام پیشرو و جزو ۲ مرکز اصلی توجه دولت است.
سیدامیر حسین قاضیزاده هاشمی روز جمعه در برنامه سیمای خوزستان درخصوص برنامههای خود اظهار داشت: برای ۲ منطقه خوزستان و سواحل زرخیز مکران در جنوب یکی از محروم ترین استانهای کشور برنامهریزی شده است که به عنوان مناطق پیشرو باشند و بقیه کشور را به جلو هدایت کنند. این ۲ نقطه لوکوموتیو اقتصاد آینده ایران هستند و خوزستان با همیاری به جایگاه متعالی خود برخواهد گشت.
قاضیزاده هاشمی مشکل اصلی خوزستان را مدیریت دانست و ادامه داد: ما به مدیرانی مانند حاج قاسم نیاز داریم و مدیران گام دومی مدیران حاج قاسمی خواهند بود. بنده به عنوان جوانترین نامزد این دوره از انتخابات نه به عنوان یک نفر بلکه به عنوان نهضت جوانانه گام دومی، با بررسی این بیانیه تلاش داریم به مسائل اساسی پاسخ دهیم.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه مشکلات اساسی خوزستان به دلیل مزمن شدن حل نشده باقی ماندهاند، گفت: دولت خوب دولتی است که توسعه و آبادانی سرزمینی ایجاد کرده و اجازه به وجود آمدن تبعیض را ندهد. بیعدالتی ساختاری مزمن شده و نحوه توزیع بودجه و منابع درآمدی ومنابع بانکی باعث ایجاد اختلال در رشد کشور شده است. اگرعدم سرمایه گذاری بزرگ در خوزستان تصویب شده به علت این است که احساس ناامنی می کنیم؛ با وجود گذشت ۳۰ سال از جنگ تحمیلی اما مهد صنعت، انرژی و کشاورزی کشور بالاترین نرخ بیکاری را دارد که باعث درد و رنج، نشانه دولتمردی بد و سرمایه گذاری نکردن مناسب در اداره کشور ونداشتن فکرآینده نگرانه است که باید اصلاح شود.
قاضیزاده هاشمی توضیح داد: مساله روز دولتها اصلاح رویکردی و نظام اداری است به گونهای که ما تصمیم گرفتیم که یک پایتخت نداشته باشیم یعنی همه چیز در تهران نباشد. تمام اختیارات دولت طبق اصل ۱۲۷ قانون اساسی به تک تک مدیران شهرستانی داده میشود و هر شهرستان در خوزستان و هر فرماندار اختیاراتی خواهد داشت. معنی ندارد برای یک امرعادی در تهران تصمیم بگیریم به همین دلیل استانهای ما عقبمانده هستند؛ ۵۵ درصد درآمد کشور در تهران حاصل میشود درحالی که اصل آن منابع در خوزستان است.
قاضیزاده هاشمی اضافه کرد: ما آمده ایم اختیارات را به خود مردم خوزستان و به تک تک شهرستان ها واگذار کنیم و هر شهرستان یک ماموریت ملی پیدا کند و یک پایتخت شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر تهران پایتخت سیاسی است، هر شهر بر اساس مزیت های خاص خود پایتخت ویژه شده و تمام اختیارات پایتخت در آن حوزه به آن شهر واگذاری می شود و مردم نظارت می کنند. اگر یک سوم مردم هر شهرستان از عملکرد مدیران ناراضی باشند آن مدیر عزل می شود و ما به دنبال اعمال حاکمیت مردم هستیم. نخستین وظیفه دولت پاسخگویی است و این موضوع زمانی عملی میشود که اجازه دهیم مردم در صورت نارضایتی از عملکرد یک دولتمرد آن را عزل کنند و دولت سلام این اختیار را به مردم میدهد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: می خواهیم با روشی نو کشور را اداره کنیم و به جای اینکه همه به تهران بیانید تهران به اقصی نقاط کشور سفر می کند. خوزستان با داشتن پنج میلیون نفر جمعیت اما معادل ۲۰ میلیون نفر مالیات می دهد یعنی این استان بیشترین مالیات را به نسبت جمعیت خود پرداخت می کند اما رتبه دوم بیکاری را در کشور دارد و ما شرمنده هستیم. دولتها با انتصاب مدیرانی که برخاسته از مردم نبودند بزرگترین ظلم را به خوزستان کردند چون باید مردم آنها را میخواستند. دولت سلام آمده که به همه بی تدبیری ها، خودخواهی ها، تبارگرایی و باندهای سیاسی فاسد که درخوزستان نیز فراوان مشاهده شده والسلام بگوید.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برای تک تک شهرستان های خوزستان برنامه ریزی شده است گفت: در ایذه واحدهای صنعتی تعطیل و بسیاری از جوانان مجبور به مهاجرت شده اند ما باید بی عدالتی های آموزشی، کمبود امکانات تحصیلی و بنگاههای مشکل دار را اصلاح کنیم.
وی ادامه داد: در باغملک با وجود اینکه چهار رودخانه دائمی وجود دارد اما برای کشاورزی منطقه هیچ بندی دیده نشده است؛ در اندیمشک نرخ بیکاری ۲۸ درصدی یعنی ۲ برابر میانگین کشور ما را بر آن می دارد که برای حل بیکاری آنها برنامه ریزی شود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: شوشتر دارای مقام نخست تولید گندم در خوزستان است که با ظرفیت های فوق العاده گردشگری باید در این شهرستان سرمایه گذاری شود.
وی افزود: شوری آب پشت سد گتوند باید حل شود و برای کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد و امکانات رفاهی مانند بیمارستان نیز باید توسعه یابد.
قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: در مسجدسلیمان بسیاری پروژهها نیمه تمام ماندهاند و برخی خدمات ویژه مانند ریل و فرودگاه و بافت فرسوده باید احیا شوند. در خرمشهر باید برای مشکل شوری آب و کشاورزی رو به افول باید فکر اساسی شود و در بندرماهشهر ایجاد امکانات مناسب در خدمات درمانی و در امیدیه باید برای حل مسائل اجتماعی برنامه ریزی کرد. در هندیجان با سرمایه گذاری مناسب می توانیم حجم زیادی از مردم ایران را تغذیه کرده و باید بر روی بهره وری، آب و خاک و گلخانه کارشود. در آبادان میتوان صنایع حاشیهای در حوزه نفت، بندر، گاز، پتروشیمی، پرورش میگو و خدمات عمومی را توسعه دهیم تا به جایگاه قبل از انقلاب خود برگردد. در شهرستان شوش باید در حوزه کشاورزی و در بخش احیای بافت روستایی و پروژه های نیمه تمام کار صورت گیرد، در رامهرمز نیز بخش کشاورزی و مشکلات آب شرب باید مورد تدبیر دولت باشد. در شهرستان اهواز نیز حاشیه نشینی، فقر و پایین بودن کیفیت آب جدی است که به علت ناکارآمدی مسئولان آن اتفاق افتاده است بنابراین بزرگترین مساله اهواز و خوزستان مدیریت است. در دزفول باید کارخانه فولاد به نتیجه برسد، بازار دزفول توسعه یابد و گرانی مسکن در طرح ویژه مسکن لحاظ شود. شهرستان بهبهان با داشتن بزرگترین گاوداری آسیا می تواند در صادرات گوشت موفق باشد ، آغاجاری نیز باید در مدیریت شهری، ساخت بیمارستان و آسیب های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته و همچنین باید به سمت احیای تالاب هورالعظیم برویم.
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در گفتوگو با مردم مازندران که از صدا و سیمای استانی پخش شد، گفت: در دولت سلام تمامی شهرهای کشور به عنوان پایتخت انتخاب می شوند و اختیارات هیات دولت نیز به مدیران شهرستانی واگذار میشود.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در این پیام تصویری خطاب به مردم استان مازندران اظهار داشت: مازندران دیاری سرسبز و قدیمی به طول تاریخ پنج هزار ساله با جنگلهای هیرکانی، دریا که پشتیبان اهل بیت و رشد فراوانی در آزادی خواهی کشور داشته و تمام مزیتهای کشور را می توان به صورت یکجا در مازندران دید.
وی با اظهار این که مشکل مزمن و معضل اصلی کشور عدم کفایت، درآمد، اشتغال، بیکاری و مسئله گرانیها است، افزود: برای رفع این مشکلات چند سالی است که با جوانان اندیشمند بویژه بعد از مطرح شدن گام دوم توسط رهبری، کارهای جدی و زیادی در جهت ایجاد تمدن اسلامی ایرانی با استفاده از ظرفیت جوان در این حوزه انجام شده است. مشکل اصلی کشور سرکار آمدن این جناح یا آن جناح نیست که ۱۳ هزار و ۷۰۰ مدیر کل به بالا یا به عبارتی ۲۷۵ اتوبوس بیایند و بروند، هرچند بمانند برخی از این مدیران رنگ عوض میکنند یا خودشان را در جناح های مختلف جا میزنند.
قاضی زاده هاشمی مشکل اصلی کشور را نوع حکمرانی و اداره کشور دانست و گفت: مساله اصلی ما نگاه به مردم در اداره کشور است که آیا مسئولان قیم مردم هستند یا کارگزار آنها، مسئولان وکلای مردم هستند. در کشور بعد از انتخابات انگار تمام اختیارات ایران به مدیران واگذار شده و آنها نیز هر تصمیم که دلشان بخواهد در رابطه با سرنوشت مردم میگیرند. شاهد هستیم که دولت های ضد مردمی بدون توجه به منافع مردم، منافع بعضی از اشخاص یا و وابستگان قدرت در دولت را مد نظر میدهند.
وی به طراحی جدید مدل حکمرانی دولت سلام اشاره کرد و افزود: در دولت سلام تمامی امکانات و اختیارات پایتخت به شهرستانها واگذار میشود و دولت سلام بر اساس ماده ۱۲۷ قانون اساسی، اختیارات اجرایی خودش و همه هیات وزیران را در حوزه تصدی به فرمانداران واگذار میکند و فرمانداران نیز در قبال آن مسئولیت خواهند داشت تا به مردم خودشان پاسخگو باشند.
هاشمی با بیان اینکه اصلیترین وظیفه مسئولان جلب رضایت مردم است، افزود: براساس این طرح، مسئولان استان و شهرستانها با پیشنهاد و نظر مردم و نخبگان انتخاب میشوند و اگر یک سوم از مردم از عملکرد آنان اعلام عدم رضایت کنند توسط دولت آن مدیر عزل میشود. برای اجرای این امر یک سامانهای طراحی شده که مردم میتوانند نظرات خودشان را درباره عملکرد مدیر بیان کنند ضمن اینکه نظرات بیان شده در این سامانه کاملا قابل راستی آزمایی است تا بناحق مدیر عزل نشود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز یکی از دغدغهها و گلهمندیهای مردم عزیز مازندران در رابطه با انتصاب مدیران است و این گله مندی ها بیشتر نسبت به کارآمدی ، عملکرد و غیر بومی بودن و امثال این موارد است و ما در دولت سلام یک نظام انتصابات تحت عنوان نظام انتصابات دولت سلام طراحی کرده ایم. ما در این نظام انتخاب مدیران استان برعهده استاندار است و به او واگذار شده است و در رابطه با استانداران یک نظام شایسته گزینی طراحی کرده ایم به طوری که در یک شبکه کاملا شفاف مدیران از سوی افراد معرفی می شوند و از آنها آزمون گرفته می شود.
قاضی زاده هاشمی افزود: این آزمون شامل آزمون هوش، هوش هیجانی، مشارکت جویی، قاطعیت در تصمیم گیری و مجموعه این مولفه ها مدنظر است و پس از آن تستهای روانشناسی و ... برای مدت دو ماهه طراحی می شود و برای آن که آنها با برنامه راهبردی دولت آشنایی پیدا کنند و مجموعه تیم دولت را بشناسند و در نهایت بین افرادی که صلاحیت دارند نخبگان استان کسی را به عنوان استاندار انتخاب و به دولت معرفی میکنند. به عبارتی نظر مدیران استان در انتخاب نخبگان مطمع نظر و ملاک است.
او ادامه داد: با توجه به انتصاب استاندار این سئوال پیش می آید تا کی این مسئول عزل خواهد شد ؟ ما یک سامانه صدور طراحی کرده ایم که در واقع یک سامانه احراز هویت الکترونیک است . مردم در این سامانه که در اختیار دولت است گزارش می دهند و اعلام می کنند که از عملکرد استاندار رضایت ندارند و در صورتی اگر یک سوم مردم استان این درخواست را امضا کردند آن زمان این استاندار از سوی دولت عزل خواهد شد.
قاضی زاده هاشمی توضیح داد: به عبارتی وظیفه اصلی استانداران و مدیران محلی حفظ و کسب رضایت مردم است. دولت سلام دولت گفت و گو است و هیچ تصمیمی را بدون مردم نخواهد گرفت مردم باید بخواهند تا یک عملی رخ دهد و اگر مردم نخواهند آن اتفاق بیفتند یا آن تصمیم دولت را تائید نکنند آن تصمیم جاری و ساری نمی شود.
وی تصریح کرد: هدف اصلی کارگزاران دولت سلام حفظ حرمت، کرامت، پاسخگویی مردم است. اینجاست که ارباب رجوع معنا پیدا می کند و مورد تکریم در دولت قرار می گیرند. اگر هیچ اقدام بازدارنده قوی وجود نداشته باشد آن مسئول طبیعتا حقوقش را دردیافت می کند و جواب درست حسابی هم به مردم نخواهد داد. زمانی که پی ببرد نارضایتی مردم نسبت به رفتارش وجود دارد و باعث عزل او می شود آن زمان رفتارش تغییر خواهد کرد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز این سامانه طراحی شده و بالا می آید و مردم در آن سامانه اظهار نظر می کنند و گزارش می دهند که چنین مدیری قابل هست یانه ؟ در صورت رضایت مندی هم از درصدی یعنی حدود ۷۰ درصد افزایش یابد آن وقت آن مدیر ارتقا پیدا خواهد کرد به عبارتی اگر یک مدیریتی فرماندار است در فهرست استانداران یا معاونان استانداران قرار خواهد گرفت.
قاضی زاده هاشمی افزود: ما هم در مورد عزل و هم در مورد ارتقا ، نظر مردم را در نظر گرفته ایم. در گام دوم سعی می کنیم مدیریت ها را مدت دار کنیم. حکمهای ما سه ساله یا چهارساله خواهد بود و در ادامه از عملکرد آن مدیر از مردم می پرسیم اگر مردم و به عبارتی ذینفعان به فرض مثال اگر فردی مدیر آموزش و پرورش شهرستان است معلمان و اولیای دانش آموزان از عملکرد او راضی باشند جایگاهش حفظ میشود. اگر رضایت بالا باشد جایگاه او ارتقا پیدا میکند و اگر رضایت پائین باشد برای ادامه کار با او حداحفاظی میشود.
وی ادامه داد: چنین سامانه ای طراحی شده برای آنکه مدیران به مردم پاسخگو باشند، بنا بر این مساله جایگاه اصلی او بستگی به کسب رضایت مردم و ارتقای عملکرفنی او دارد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: بنده سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی هستم فزند ملت ایران، یک شهرستانی، سیاستمدار جوان، جوانترین کاندیداهای حاضر در انتخابات ریاست جمهوری، دانشیار دانشگاه، فردی که ۱۳ سال نماینده شما در مجلس شورای اسلامی بودم و در این سالها با مهم ترین مسائل مردم مانند مسائل اصناف در اقصی نقاط کشور آشنا شده است. فردی که فرصت دیدار مردم در کشور را داشته لمس و حس کرده و فهمیده است کسی که مشکلات را درک کرده، توانمندیها را فهمیده، پی برده که ما مردم خیلی خوب، جوانان بسیار خوب و عالمی داریم و حتی مدیران خیلی خوبی داریم که متاسفانه سرجای خودشان قرار نگرفتهاند و یا از دایره دولت به علت عدم بله قربانگویی به صاحبان زر و زور بیرون قرار گرفته اند.
قاضی زاده هاشمی افزود: امروز رهبر فرزانه و منابع بسیاری داریم و در کنار آن از توانمندی های بسیاری برخوردار هستیم، اما از طرفی روش اداره کشور ما روش صحیحی نبوده است به همین خاطر نهضت جوانانه شکل پیدا کرده است و بنده نه به عنوان یک نامزد و یک نفر بلکه به عنوان نماینده یک جریان فکری که جوانان به پا خواسته شما برای ساخت ایران جدید، کشوری قدرتمند، بدون تبعیض و عادلانه با رویکرد و روش جدید و اقدامات موثر پا به میدان گذاشته ام تا بتوانم به همت شماها به نتیجه برسم.
وی گفت: به همین خاطر دولت سلام به همه سلام میگوید. به مردم و آینده سلام میگوید. به همه اقوام، گروههای مختلف اجتماعی هستند اصناف و جنسیتهای مختلف، کودک، جوان و میانسال و افراد مسن همه سلام میگوید و سلام به تبارگرایی، سلام به سیاستزدگی، سلامت به حاشیهسازی و سلام به عدم توجه مردم و خودش را وقف میکند. این دولت، این دولتی که فرزندان شما هستند که بیست و چهار ساعته، مجاهدانه و شبانه روز تلاش میکنند در کنار شما در کل سرزمین تا بتوانند ایران را به آن نقطه متعالی برسانند.
وی وسعت استانهای مازندران، گلستان و گیلان را به اندازه کشور هلند دانست و گفت: هلند از محل محصولات کشاورزی سالانه ۸۰ میلیارد دلار کسب درآمد میکند و استان مازندران هم میتواند با حمایت دولت کمابیش به همین اندازه با توجه به ساحل، تنوع اقلیمی، منابع آبی و شرایط آب و هوایی این درآمد را کسب کند. دولتها باید زمینه ای فراهم کنند تا مازندران با داشتن یک ذخیره بی نظیر جنگلی و طبیعی، سواحل زیبا و منابع فوقالعادهای بتواند یک وضعیت منحصر بفرد گردشگری تبدیل شود.
وی با اشاره به مهمان نوازی مازندرانیها، ادامه داد: متاسفانه حجم بالای مسافرانی که به صورت ناگهانی در چند روز تعطیلات به این استان سفر میکنند و علاقه به خرید ویلا و تملک زمین و تبدیل کاربری زمین ها از کشاورزی به ویلا معضلات زیست محیطی ایجاد کرده و موجب گرانی زمین، مسکن شده و زندگی مردم به از حالت طبیعی به زندگی کلان شهر ها تغییر یافته است.
وی به قیمت گذاری محصولات کشاورزی اشاره و آن را نامطلوب توصیف کرد و گفت: در فصل برداشت شاهد واردات حجم زیادی برنج خارجی هستیم که عملا مشکل بزرگی برای برنجکاران ایجاد کرده و این در حالی است که سه استان شمالی کشور قادر به تامین برنج مورد نیاز کشور هستند.
این نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به کاهش سرمایه گذاری صنعتی در مازندران اشاره کرد و افزود: باید به جای سرمایهگذاری صنعتی آلاینده از تکنولوژیهای سبز بهره گرفت تا علاوه بر جلوگیری از مهاجرت مردم مازندران بتوانیم صنایع قدیمی استان همچون نساجی را با نوسازی دستگاه ها اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به تراکم بالای جمعیتی در این استان، اظهار داشت: با توجه به مشکلات زیادی که بیماری های مسری همچون کرونا در این استان ایجاد کرد باید توسعه خدمات درمانی بویژه بیمارستان های نیمه کاره و موضوع زیست محیطی و پسماند زباله با تفکیک و فعال شدن زباله سوزها با حمایت دولت اجرایی شود.
وی گفت: مازندران، منطقهای سرسبز به طول تاریخ هزاران سال با جنگلهای هزاران سال هیرکانی، منطقه دیلمان و طبرستان منطقهای که پشتیبان اهل بیت بوده و قدیم الایام آزادخواهی رشد و توسعه فراوان داشته و تقریبا همه مزیت هایی که در کشور جمع کرد و میشود در این استان جمع کرد.
قاضیزاده هاشمی همچنین با نام بردن تک تک شهرستانهای مازندران و تیم نساجی افزود: اینکه توفیق پیدا کردم با شما از نزدیک گفتوگو کنم بسیار خوب است و اینکه نتوانستم از نزدیک خدمتان برسانم مجددا عذرخواهی میکنم.
وی گفتوگویش را این جمله به پایان برد: مردم عزیز مازندران سلام.
ارسال دیدگاه