زاکانی: تناقضی بین داراییها و وضعیت فعلی کشور وجود دارد
تهران (پانا) - علیرضا زاکانی یکی از نامزدهای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری می گوید بین دارایی ها و وضعیت فعلی کشور تناقض وجود دارد، بنابراین نیاز به تحول احساس می شود و مهیای مدیریت این تحول هستیم.
علیرضا زاکانی یکی از هفت نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری امشب با حضور در شبکه خبر به سوالی در این خصوص که چرا شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را انتخاب کرده است، تاکید کرد: بعد از انقلاب اسلامی، هر حوزه ای که نیاز به فداکاری و فعالیت داشت پیش قدم و در هر حوزه ای که منفعتی در آن تقسیم شد، غایب بودم؛ از سن ۱۵ سالگی به مدت ۶۲ ماه در جبهه حضور داشتم و مسوولیت های مختلف داشتم.
وی افزود: علاوه بر این، در دانشگاه فعالیت های اجتماعی و سیاسی داشتم و مسوولیت بزرگترین تشکل دانشجویی کشور را بر عهده گرفتم؛ همچنین در سال ۸۲ به عرصه سیاست ورود کردم و بعد از هیأت رییسه مجلس به کمیسیون آموزش و تحقیقات ورود کردم.
زاکانی خاطرنشان کرد: با این تجربیات مشاهده کردم که داخل صحن بودن، موثرتر از در صدر بودن است و با پای خودم پایین آمدم.
کاندیدای سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، کشور را دچار مشکلات جدی دانست و اظهار داشت: بین دارایی ها و وضعیت فعلی کشور ما تناقض وجود دارد، بنابراین نیاز به تحول در کشور احساس می شود و مهیای مدیریت این تحول هستیم.
انتخاب ۱۰۰ نفر برای ستون فقرات دولت
زاکانی در پاسخ به پرسشی در خصوص معرفی کردن کابینه پیشنهادی خود قبل از پیروزی احتمالی در انتخابات ریاست جمهوری، این امر را غلط دانست و تاکید کرد: در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، بیش از ۱۰۰ نفر را برای کمک به ستون فقرات دولت معرفی می کنم. اما اگر از الان معاون اول را معرفی کنم و بعد از پیروزی، فرد شایسته تری به نظرم برسد، نباید امکان معرفی فرد بهتر را داشته باشم؟
وی با بیان اینکه نگاه شایسته سالاری دارد، گفت: اگر فردی که با دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در حال همکاری است، جهت های بنده را پسندید امکان حضور در کابینه مان را دارد.
کاهش نرخ تورم
زاکانی در ادامه این گفت و گو با اشاره به برنامه های خود برای کاهش نرخ تورم، گفت: متاسفانه تورم در کشور از ۵۰ سال گذشته تاکنون ۲ رقمی مانده و تنها کشوری که تورم ۲ رقمی در دنیا دارد، ایران است.
وی میانگین تورم در سطح جهان را دو و نیم اعلام کرد و افزود: به صورت مقطعی برای کوتاه مدت، تنظیم برنامه و برای میان مدت و بلند مدت برنامه های مدون داریم.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مبارزه با گران فروشی، بیان کرد: اراده برای نظارت و دقت باید وجود داشته باشد. دولت احساس می کند راحت روی هواپیما نشسته و این هواپیما را به حال خود رها کرده است، رانت خورها و بی قیدی دولت باعث شد فشار سنگینی بر گُرده مردم ایجاد شود.
به گفته وی، آنچه رقم می خورد، دقت، نظارت و جلوگیری از رانت و شفافیت است و به واسطه مولفه هایی، دولت کارشناسان، عالمان، عاقلان و خادمان، مسوولیت را بر عهده می گیرند و این امر را مرتفع می سازند.
زاکانی خاطرنشان کرد: دولت شرایط را به حال خود رها کرده است و ستاد کنترل بازار هیچ نقش پذیری دقیق و منظمی ندارد؛ نظیم بازار که باید مبتنی بر آینده باشد به حال خود رها شد چرا که دولت درگیر روزمره خود است؛ امال حل این مسأله با دقت، همت و نظارت کاملا شدنی است.
کاهش نرخ بیکاری ۱۳ درصدی
وی با اشاره به نرخ بیکاری در کشور و کاهش آن، بیان کرد: نرخ بیکاری ۱۰ درصد نیست بلکه ۱۳ درصد است؛ بسیاری از کسانی که جویای کار هستند خسته شده اند؛ همچنین کارگران فصلی و زنان بسرپرست خانواده در محاسبه نرخ بیکاری وارد نشده اند. حقایق به سمع و نظر مردم نمی رسد و مردم با همه وجود درد را احساس می کنند.
رییس مرکز پزوهش های مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: در فوریت با اصلاح حوزه اقتصاد و مدیریت، توجه خود را معطوف به جهش تولید می کنیم؛ ما به عوارض و ریشه عوارض باید دقت داشته باشیم. آنچه در دولت کارشناسان مورد توجه قرار دارد، ریشه این عارضه است که ناظر به رکود و تنبلی دولت و بهره مندی اداره امور خود از جیب مرم توسط تورم است.
زاکانی با بیان اینکه یک و یک دهم جمعیت دنیا و بالغ بر ۶ درصد امکانات دنیا در ایران است، تصریح کرد: مشکل ما بی عرضگی و وادادگی است در حالی که کشور مشکلی ندارد.
بازار مسکن به شرایط حاد رسید
وی در ادامه با اشاره به نابسامانی ها در بازار مسکن، تاکید کرد: بازار مسکن به یک شرایط حادی رسیده است، الان خرید مسکن ۷۵ متری در شهرستان ۲۸ سال و در تهران ۵۸ سال طول می کشد. واقع امر این است که به قانون اساسی عمل نکردیم و سر به هوا حرکت می کنیم؛ خودمان اشرافی گر شده ایم و کوخ نشین را فراموش کرده ایم.
به گفته نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، در کشور ۳۵۰ هزار مسکن به صورت طبیعی ساخته می شود و وظیفه ما تسریع در ارایه مسکن است، در حالیکه ۱.۹ سال طول می کشد تا یک مجوز مسکن صادر شود.
ارسال دیدگاه