درمان سنگ صفرا چگونه انجام میشود؟
تهران (پانا) - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه چاقی و اضافه وزن میتواند سبب ابتلا به سنگ صفرا شود، گفت ریسک ابتلا به این بیماری به ویژه در زنان همزمان با افزایش سن و چاقی بیشتر است.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، احمد شواخی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مناسبت هفته سلامت گوارش درباره بیماریهای گوارشی و ارتباط آن با چاقی اظهار کرد: اضافه وزن و چاقی می تواند سبب بروز مشکلات زیادی در دستگاه گوارش از جمله ریفلاکس، کبد چرب، سنگ صفرا و سرطانهای مختلف شود بنابراین پیشگیری و درمان به موقع چاقی میتواند در جلوگیری از بیماریهای گوناگون بسیار حائز اهمیت باشد.
وی افزود: سنگ صفرا به ویژه در زنان همزمان با افزایش سن و چاقی بیشتر بروز می یابد و این مشکل میتواند در آینده برای بیمار مسائلی مانند عفونت مجاری صفراوی، التهاب کیسه صفرا، درد صفراوی، التهاب لوزالمعده و سرطان پانکراس را به همراه داشته باشد.
دکتر شواخی درباره علائم ابتلا به سنگ صفرا گفت: در بسیاری از مواقع افراد مبتلا به سنگ صفرا بدون علامت هستند ولی به طور کلی دردهای فوقالعاده شدید که در ۲۰ دقیقه شروع و به پیک میرسند و اصولاً دو تا چهار ساعت به طول میانجامد از علائم ابتلا به سنگ صفرا است همچنین این درد با درد معده متفاوت بوده و بسیار شدید و آزاردهنده است و میتواند فرد را به بیمارستان کشاند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: در کنار درد ناشی از سنگ صفرا ممکن است التهاب و عفونت هم بروز یابد و گاهی فرد با علایمی مانند تب، حال عمومی بد، شکم درد هم چنین استفراغ مکرر همراه شود.
دکتر شواخی درباره درمان سنگ صفرا گفت: سنگهایی که بدون علامت باشند معمولاً درمان خاصی نیاز ندارند ولی اگر درد شدید باشد و کیسه صفرا نیز ملتهب شود نیاز به جراحی است همچنین اگر سنگ وارد مجاری صفراوی شود علاوه بر برداشتن کیسه صفرا باید سنگ از طرقی خارج شود که در حال حاضر با استفاده از روش هایی از طریق روده با دستگاه آندوسکوپ سنگ را از مجاری صفراوی خارج میکنند.
وی در پایان تاکید کرد: بهتر است افراد پیشگیری را حائز اهمیت قرار دهند و با کنترل وزن، تحرک بدنی، سبک زندگی سالم و استفاده از غذاهای مناسب مانع از بروز چاقی و اضافه وزن خود و افراد خانوادهشان شوند.
ارسال دیدگاه